Vredesduif, werkje van de dag 7-11-2017


Het werkje van vandaag heeft de titel vredesduif gekregen. Heb jij de duif al gespot? Ik heb dit werk gemaakt op de dag dat ik naar de kreadoe ben geweest, en daar heb geschilderd op de stand van Wemke. Ik had zoveel energie over, die moest eruit. Nu valt het mij op dat ik momenteel veel schilderijen maak waar, als ik vind dat het klaar is, een boodschap in zit, of iets duidelijk in te zien is. Zo ook hier: de duif. Staat voor vrede, voor liefde, voor loslaten.

Een collega van mij is gisteren overleden, een mede encaustic-ster heeft het vandaag erg zwaar omdat haar man wordt geopereerd, een andere encaustic-ster kampt met een zware tijd door ziekte. Ik begin te begrijpen waarom veel encaustic-ers zeggen dat er boodschappen in de tekeningen zitten. Zo heb ik gisteren geschilderd en verschenen er echt mensen in mijn tekeningen. Dat kan ik niet sturen, dat gebeurt op de een of andere magische manier vanzelf. Daar waar mijn gedachten zijn, dat zie ik meer en meer terug in de tekeningen.

Ik vind het een bijzonder iets. Ik kan het niet verklaren, maar het gebeurt, en ik laat het gebeuren en zie het mooie ervan in. Vandaag dus de duif.

Dit werk is A4 formaat, en gemaakt op de hotplate, met behulp van wasblokjes, ijzertje en tissue.

Ook vertellen over wat je bezig houdt?


Word gratis lid.