Vrij schrijven, deel 1: Een onbetaalbaar geschenk!

Vrij schrijven, deel 1: Een onbetaalbaar geschenk!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Hier op Yoors las ik al van WakeupKitty en Diaantje vrije schrijfsels van 10 minuten.

Daar komen soms leuke verhalen uit voort, dus ik probeer het ook eens. Mijn timer is gezet, ik schrijf tien minuten, en linkjes maken doe ik later. Ik heb mij even afgevraagd waar over te schrijven. Zal ik een verhaal maken over de plagiaat plegende “collega”, die mijn blog over de stakingen kopieerde en op facebook plaatste alsof het van haar was? En die vervolgens vertikte om mijn blog te plaatsen in plaats van haar verhaal? Nee, ik wil haar niet nog meer aandacht geven.

Afgelopen zaterdag was ik op de open dag van de imkers in Cruquius, op uitnodiging van Carina. Daar kwam een jong meisje bij me schilderen. Het meisje was duidelijk autistisch, haar gedrag deed me erg denken aan dat van Shaun uit “the good doctor”. Ik dacht altijd dat die serie overdreven was, maar ik denk inmiddels van niet. Moeder en Opa en Oma waren erbij, en moeder legde uit dat ze alles begreep en hoorde, maar we haar niet mochten aanraken.

Ik schreef al dat het prachtig was om te zien hoe ze open bloeide tijdens het schilderen. Door het helpen raakte Karin haar per ongeluk aan, en benoemde dit, sorry sorry, ik raakte je aan, was niet de bedoeling. Dit gebeurde twee keer, en het veroorzaakte een lach op het gezicht van het meisje.

Bij haar was een autisme-geleidehond. Die wordt opgeleid door het KNGF, die veel meer doen dan de blindengeleidehonden opleiden. Wat een lief dier. Bikkel heet hij. Bikkel bleef bij het meisje, en stond direct voor haar klaar. Het meisje praatte pas heel laat en vindt dat nog altijd lastig, maar inmiddels leest ze Bikkel boekjes voor. Bikkel mocht als eerste haar tekening bekijken en deed dat met interesse. Wat heb ik een bewondering voor de mensen die deze honden opleiden. Wat een geduld, wat een creativiteit moeten deze mensen in zich hebben om dit te kunnen bereiken. Bikkel is een topper.

En ik? Ik steunde de KNGF al jaarlijks, en ik spaar doppen voor ze. 150.000 kilo doppen is één hond opleiden. Prachtig dat dit zo kan. Op deze manier kan iedereen steunen, zonder dat het je geld hoeft te kosten. Als je niets hebt kun je zo toch iets geven.

Wat zeg ik: iets?

Je geeft een kind een onbetaalbaar geschenk!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (16 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hoe spaar je die doppen dan?
| 07:14 |
Ik bewaar ze tot ik een zak vol heb en die lever ik dan in bij een inleverpunt. Van daar gaan ze naar het kngf.
| 08:06 |
Wat mooi dat dat meisje zo ontspannen was en onbezorgd heeft kunnen schilderen! Ik had er geen benul van, dat er geleide honden voor autistische kinderen was, wat een geweldig initiatief! En je collega..? Oh nee, die kreeg geen aandacht meer...
| 21:08 |
Dat was echt genieten! (Het andere negeren we 😉) Ben je aan de beterende hand?
| 21:09 |
Dat kon ik dwars door je stuk heen lezen, mooi! Ja, ben weer een heel eind opgeknapt! Nu al het leeswerk aan het inhalen haha 😊 Gelukkig geen ontstoken schildklier, maar 'slechts' een keelontsteking. Wel een venijnige, heeft maar liefst twee weken geduurd, had me compleet gevloerd! 😔
| 21:14 |
Doe maar voorzichtig aan dan! Fijn dat je opknapt!!
| 22:52 |
Wat een mooi verhaal!
| 19:36 |
Dank je
| 21:08 |
Kan me niet voorstellen dat je trots bent om een stuk kopie te plaatsen. Uwes maakt er wel iets moois van. Ik hoop dat de sterren die ik geef nu wel aankomen. Ik zie ze niet op mijn scherm!?!?!?
| 22:23 |
Dank u, dank u. Ik zie vijf stralende sterren!
| 22:43 |
Pfff... gelukkig. Ik vind het zo stom dat ik geniet van een mooi stuk, en dat er dan geen waardering staat...
| 23:09 |
Nooit eerder gehoord van een autisme-geleidehond. Wat fijn dat jij dat meisje een gelukkige middag kon geven.
| 06:04 |
Deze honden worden net als de blindegeleidehonden en de ptss honden opgeleid door het KNGF.
| 10:37 |
Interessant: fenomenen die bij ons niet voorkomen.
| 13:53 |
Mocht je willen, hier vind je meer info: www.geleidehond.nl/pagina/onze-honden
| 14:22 |
prachtig geschreven. En absoluut bewonderenswaardig van de mensen die honden zo op kunnen leiden.  Heb er vaak iets over gelezen het zijn kanjers.
| 23:28 |
Ja, echt!
| 23:29 |
👍
| 00:04 |
Meer dan een waardevol geschenk ja, pure liefde
| 22:48 |
💙
| 23:29 |
Jouw doppen kwam ik al tegen bij "eenzaam rood". Zeker waard om te plaatsen. Je hebt een hoop verteld in 10 minuten! Ik deel voor je
| 17:42 |
Dank je!!
| 17:54 |
Wat een mooi vrij verhaal/schrijfsel  is het geworden 😍 
Wat rot van die collega om zoiets van je te pikken 
Maar het beste is om er maar geen aandacht meer aan te besteden anders krijgen ze nog een podium.
Heel verstandig van je!
Goed idee van die doppen sparen.
| 17:01 |
Tja, ik ga er maar van uit dat het onkunde is. Gelukkig kom ik haar niet tegen op het werk :-) Dank je wel!
| 17:04 |
ja gelukkig maar. Graag gedaan!
| 09:23 |
Ook het vrij schrijven gaat je prima af. Plagiaat is een rotgevoel. Ik spaar ook doppen. Ook van shampooflessen en mayonaisepotten doe ik in die zak.
| 15:15 |
Fijn, goed bezig! En ja, heel naar gevoel is het. En je doet er geen moer aan!
| 15:20 |
Zou d'r netjes staan om het te herstellen.
| 15:30 |
Dat weigert ze, en intussen is haar verhaal (het mijne dus, maar zonder opmaak/link) uitgebreid gedeeld..... Ik kan en wil niet iedereen aanspreken die dit deed (bewust danwel onbewust).
| 15:44 |
Nee, dat heeft geen zin. Helaas :( Niet leuk.
Als haar bericht gedeeld is (zonder het ook te kopieren en plakken), en zij past dat bericht aan, is het grotendeels verholpen.
| 16:58 |
Het is veel kopieer en plakwerk geweest vrees ik. Maar ach, uiteindelijk gaat het om de inhoud...
| 17:00 |
#datdanweerwel
| 17:02 |
Dat heb je in die tien minuten toch maar heel mooi op het digitale papier gezet!
| 15:11 |
Dank je!
| 15:20 |
Een prachtige eerste invulling van jouw vrij schrijven kanjer! Echt geweldig ook hoe je met dat autistische meisje omgegaan bent, dat kan ik als ervaringsdeskundige alleen maar toejuichen! Op naar de volgende en ach, 10 minuten zijn niet zoveel en soms gaat er meer in je hoofd om als je denkt.................
| 15:08 |
Alle eer ook aan Karin!
| 15:19 |
Die ook natuurlijk, laten we dat niet vergeten hahaha
| 15:26 |
😘
| 15:44 |
Wat een trol zeg om je super-blog te kopieren. En dan hebben Yoorsianen de naam - no way dus. Bah wat een naarling. 

Verder een mooie vrij schrijf blog geworden. 
| 14:57 |
Dat is de reden geweest voor de aanvulling op de blog. Dank je!
| 15:19 |
Het vrijschrijven gaat je prima af!
| 14:44 |
Dank je wel!
| 15:18 |
Dat is een mooie blog geworden. Ik heb nog geen tijd gehad, zondag gingen we opruimen en de bijen zwermen verzorgen, thuis opruimen gisteren werken en visite en vandaag voor het eerst 3 kleinkinderen om op te passen 
| 14:43 |
Dat zijn allemaal dingen die voor gaan! Dank voor je compliment.
| 15:18 |
ja die spaar ik ook voor hen bij de dierendok
| 14:40 |
Topper!!
| 14:42 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen