Wat gebeurt hier? Werkje van de dag, 20-12-2018


Alweer een paar weken geleden was ik bezig om wat te schilderen als vulling voor de sleutelhangers, en eventueel cabochons. Eigenlijk was ik gewoon lekker met kleuren aan het spelen, en aan het voelen wat er gebeurde tijdens het schilderen. Soms komen er emoties omhoog, soms niet. Deze keer schilderde ik met de Canadese (echte) bijenwas, waarvan de kleuren zachter zijn dan van de "normale" (synthetische) bijenwas.

Onder mijn handen ontstond onderstaand werkje, en het raakte me. Ik kon en kan niet zeggen wat het was dat me raakte, maar de combinatie van kleuren, of misschien iets anders dat ik niet thuis kan brengen raakte iets in mij. Ik heb het werkje ingescand, zoals altijd, en het daarna meermalen bekeken. Het blijft iets met me doen, maar ik weet (nog) niet wat.

Hieronder de scan van het werkje. Doet het ook iets met jou? Zie jij er iets in? Wil je mij dat laten weten? Ik ben heel benieuwd!

Het werkje is A6, en gemaakt op wit encaustic karton, met behulp van het ijzertje en bijenwas.

Ook een vraag?


Kom erbij op Yoors!