Blog 250 : tijd voor een statistiekje. Wat werkt (niet) ?


Hier is ie dan : mijn 250ste blog op Yoors !
Ik ben nu zo'n 2,5 jaar lid van Yoors en het loopt lekker.
Tijd voor een overzichtje...

Als ik mijn top - statistieken (11/07/2019) even bekijk, dan merk ik dat :

  • Gerechten het goed doen. Enkele gerechten worden druk bekeken en gedeeld. Vooral koolhydraatarme en glutenvrije gerechten doen het goed. Dit is meestal blijvend. De blog brengt een jaar na publicatie nog steeds views binnen.
  • Reisverslagen vallen ook blijvend in de smaak. Logisch, mensen blijven reizen. Als ik een reis uitstippel, doe ik ook mijn huiswerk vooraf.
  • Blogs waar een breed publiek iets aan heeft, die scoren ook meestal hoog. Blogs zoals het gebruik van Yuka bijvoorbeeld, een app waar je echt iets aan hebt. (Het woord is aanklikbaar, voor wie wil weten waarover ik het heb.)
    Deze blog nam meteen een flinke start :

Blogs die het minder goed doen, of maar heel even lopen, zijn vaak persoonlijke blogs of echt seizoensgebonden blogs. Die worden ook niet gedeeld en krijgen buiten Yoors geen bijval.
Logisch eigenlijk, want iemand die mij niet kent of volgt, heeft geen boodschap aan een persoonlijke mening.

Ik haal mijn views meestal buiten Yoors. Een blog haalt soms honderden views in een paar dagen tijd, maar nooit via Yoors. Blogs die blijvend views behalen, halen die van op een druk bekeken website waar mijn blog gepubliceerd werd en blijkbaar als meerwaarde aanzien wordt, zoals bij deze die op verschillende reiswebsites gepubliceerd werd. (Ik toon alleen de bovenste en niet die waar minder dan 9x op geklikt werd.)

Ook via sociale media, waar ze verder gedeeld worden zonder dat ik dat doe, blijft er wel eens eentje maanden later nog steeds goed lopen.

Ik schrijf ook regelmatig wel eens een blog over een bezoek of ervaring en stuur de link door naar de betreffende organisatie of persoon. Heel vaak zijn ze blij met de reclame en zetten ze dan mijn link 'als bewijs' dat zij goed bezig zijn ook weer op hun eigen website. 

Meer tips over Yoors-blogs promoten vind je hieronder :