© Enrique's Choice (3)


Toevallig drie Nederlandstalige nummers, dit keer.

Oude of nieuwe nummers, vaak ook totaal verschillend, maar wel míjn smaak. Soms is een nummer in één keer raak. Zo ook onderstaande. Alles klopt. Ook de teksten vind ik heel mooi en niet alledaags, bijv. "...Geef me stukjes toekomst...", heel leuk en origineel bedacht...

Wat ook heel bijzonder is, is dat een nummer wat ik direct afschrijf, 'mooi word', nadat je 'm al 10x gehoord hebt. Sowieso, songfestivalliedjes van de laatste jaren. Meestal doe ik ze af als 'zielloos', geen melodie, geen meezinger, platte teksten,... Zo ook het nummer 'Arcade' van Duncan Laurence. Maar na enige tijd merkte ik pas dat het nummer barstensvol gevoel en emotie zit, op perfecte wijze door hem vertaald. Wat enorm knap is, is dat hij het nummer zelf gecomponeerd heeft en de teksten zelf bedacht. Dit is nu al een klassieker! Natuurlijk laat ik hier de 'ongekuiste' en memorabele versie zien, ongetwijfeld vol met spanning en zenuwen. Dat hoor je ook, vind ik. Maar wel puur...

En tot slot; Koos Alberts. Absoluut een goede artiest maar over het algemeen, minder geliefd. Toch, die prachtige stem uit de Jordaan... 'Ameland', vind ik persoonlijk het mooiste nummer wat hij ooit heeft gezongen... Ook dit is een nummer waar ik niets aan vond, in de tijd dat het uitkwam. Maar kennelijk veranderd met de jaren je smaak van muziek. Koos weet dit op z'n eigen manier, herkenbaar maar ongeëvenaard te zingen...

© 17-12-2019  Copyright; Blog, titel/title en/and teksten/texts van/door from/by: © The Original Enrique   Alle rechten voorbehouden/All rights reserved. Headerafbeelding van Yoo.rs.  Tags:  #EnriquesChoice#avond#arcade#ameland#muziek#music#musik#selectie#top3#nederlandstalig#dutch#eurovision#ESC#ESC2019            

Mijn vorige bijdrage vindt u hieronder:

EnriquesChoice