© Enrique's Choice (2)


Af en toe duikt er opeens een nummer op, wat je direct aanspreekt...

Je herkent er iets in, wellicht meerdere dingen kunnen min of meer autobiografisch zijn, de melodie, teksten, clip en/of sfeer spreken je aan. Soms niet (direct) te doorgronden. Dit had ik met onderstaande clips en de eerste is dan ook 'mijn' nummer. Daar heb ik er trouwens meerdere van. Ook verdwijnen ze soms. Muzieksmaak verandert met de tijd en dat heeft ongetwijfeld met de fases van je leven te maken...

"In the shallow", is nu zo'n nummer voor mij...

Nou ja, meer dan een 'nummer'. The shallow, het ondiepe... "Far from the shallow now"... Dat past ook perfect bij de periode van mijn leven momenteel. De complete tekst heb ik (nog) niet ontleed maar ik vind het sowieso een mooi en krachtig nummer. Neem daarbij ook nog de clip voor wat extra (dramatische) waarde. Ja, dit is 'm voor mij...

Ondanks ondekte ik "Skyville live"...

Het is geen geheim dat ik (ook) van country-muziek houd. Onderstaande uitvoering van "Me and Bobby McGee" vind ik dan ook heel mooi, compleet met de hele sfeer, kan ik hier heel erg van genieten...

Tot slot een vergeten (?) nummer van 'The Cats'....

Dit hoorde ik toevallig ergens en ik kende slechts kleine stukjes tekst. In samenwerking met Google, bleek dit voldoende, nu vond ik dus de band en de titel. Wat me opvalt is dat nummers waar teksten als "Shine a light (on me) e.d. vaak bij mij op de één of andere manier in de smaak vallen. Let ook op de hier nog jonge Piet Veerman, haha. Bij deze: "Be my day"!

© 22-10-2019 (Laatste update: 17-12-2019) Copyright; Blog, titel/title en/and teksten/texts van/door from/by: © The Original Enrique ( enrique.dutch@gmail.com ) Alle rechten voorbehouden/All rights reserved. Headerafbeelding Pixabay: https://pixabay.com/nl/photos/alberta-canada-meer-bergen-banff-2297204/ Tags: #EnriquesChoice#shallow#skyville#cats#bemyday#muziek#music#musik   Delen? Graag!

Mijn andere bijdragen vindt u hieronder:

EnriquesChoice
More