'Gardengate' (4): 'Leugens in de Garden of Eden'

'Gardengate' (4): 'Leugens in de Garden of Eden'


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling


Hieronder het vorige deel:

(4) Selectief geheugenverlies en liegen, dat kreng!

Het gesprek tussen de buren en mij met vriend heeft plaatsgevonden, zondag 06-05 j.l. Leuk was anders! Het verslag van dit gesprek gaat mij niet in één keer lukken, dus er komt ook een 4.1 sowieso...

Ze belden aan. Dat hoorde ik en ook zag ik ze aankomen. Op zich niet het vermelden waard zou je zeggen maar later in het verhaal zal blijken waarom ik dit benadruk. *

De begroeting was koud en kil maar dat is op zich niet vreemd, gezien de situatie. We hadden een extra stoel erbij gepakt zodat we niet 'knus' naast de buren kwamen te zitten. Na wat flauw gezeur over een schilderij wat mooi werd gevonden, vroeg ik buurman 'B' en buurvrouw 'F' of ik ze koffie aan kon bieden of iets anders. 'Een glaasje water', aldus F. 'Ik hoef nog even niets', aldus B. Hij was te kwaad, goed, so was I. Vriend wou graag koffie en ik nam ook water. De blikken werden vervolgens op mij gericht en ik ga nooit teksten voorbereiden dus dat voelt behoorlijk ongemakkelijk. 'Het boompje', begon ik... 'Ja, die mis je ook direct hè, dat valt direct op!' Zo werd ik aangevuld.

Goed, overdrijven leek dus de tactiek te worden maar ik ging er in die zin niet op in. (ik zal verder gaan met initialen + dubbele punt voor elke zin, wel zo makkelijk, 'E' ben ik.) E: 'Nou, jullie hebben niet het recht om op mijn erf te komen, zonder mijn toestemming maar wat ik nog erger vond is dat jij, F, zei dat ik zaken was vergeten en 'dat ik het allemaal niet meer zo goed wist'. Wederom zei ik dit niet netjes te vinden maar om eerlijk te zijn; ik vond het een vuile, lage rotopmerking, vooral omdat ze op de hoogte zijn van mijn depressies en andere geestelijke aandoeningen. Ze gaf kort toe dat ik gelijk had. Zonder excuses te krijgen overigens. Dit bleek ook later de nieuwe tactiek; Kort antwoorden waar ze me wel gelijk moesten geven en er 'vol in' op het moment als zij een punt hebben of dachten te hebben.

Verder gaf F aan zich bedreigd te voelen 'toen ik het huis uit stormde' om haar over het boompje aan te spreken toen ze uit de auto kwam die avond onlangs. Nou, ik liep normaal en heb zonder mijn stem te verheffen, zenuwachtig wel natuurlijk, met een strenge stem gezegd; 'Wat is hier de bedoeling van buurvrouw?' Saillant detail; direct toen ze uit de auto kwam riep ze overdreven vriendelijk 'Hoiii... ik gaf geen antwoord. Toen nogmaals 'Hoiii!'. (Ze wist donders goed wat er aan de hand was) En daarna mijn genoemde zinnetje. Nee, ik had geen mes of ander wapen bij me, geen stuk hout of een metalen pijp, nee ik heb haar nooit bedreigd of dreigende lichaamstaal gebruikt en haar nooit met 1 vinger aangeraakt. Maar goed, zij kan wel zeggen 'dat zo ervaren te hebben', dat kan ik immers nooit ontkennen. Slim. Zou ze dat ook tegen 'oom agent' verklaart hebben...?

E: Verder vroeg ik me af waarom jullie naar de politie zijn gegaan, terwijl we al een afspraak gepland hadden staan voor deze zondag. B: 'Ik ben bij je aan de deur geweest en toen hing er een briefje; 'Niet storen A.U.B. ik voel me niet goed.' E: 'Dat klopt. Ik had geen zin om in m'n eentje een gesprek aan te gaan met iemand die claimt 'dat ik het allemaal niet zo goed meer weet'. Er zijn dan geen getuigen en ik trek dan aan het kortste eind, omdat F kan zeggen dat ik psychische problemen heb'.  Daarbij voelde ik me ook echt niet goed'. In deze gaf zelfs F mij gelijk. *B: 'Na die dag ben ik nog 2x bij je aan de deur geweest, je was binnen en je deed niet open!' Ter info: Het briefje had ik weer weggehaald en dat betekent dat ik weer gewoon de deur open kan doen en de mensen te woord sta. Hier werd ik behoorlijk pissig over omdat ik toch zelf zeker wel weet of ik open zou doen of niet?! Maar later bedacht ik me; Dit is wederom een leugen, hoe dan ook! Ik ben niet doof en heb een luide bel waar ik zelfs wakker van wordt, mocht ik slapen. Maar F was naar haar werk dus hij zou ook kunnen zeggen dat hij 10x aan de bel is geweest... (Dit noem ik Leugen 1) En dan mij beschuldigen dat ik niet open doe, terwijl je zelf glashard staat te liegen?! Dit moest hij natuurlijk wel zeggen omdat het absurd en belachelijk is dat hij naar de politie ging, daar heeft hij dit ongetwijfeld ook zo gezegd!

Wat dan altijd 'leuk' is, is dat ze dan een a4-tje meenemen, netjes opgevouwen in B's borstzakje van zijn geblokte overhemd. Mijn mail. Nou, sorry hoor maar ik weet zo ook wel wat ik geschreven heb. Met één soepele beweging, werd het papier eruit getrokken, op zo'n manier van: 'Hier heb ik het bewijs!' Het maakte ook echt zo'n geluid van: 'FwwwIET!!'. Natuurlijk neemt 'ie de laatste mee want daar ben ik het pissigst, na 2 onbeantwoorde mails sinds 08-04 j.l. (Toch ben ik in de laatste mail ook netjes gebleven) En zijn eerdere opmerking dat hij mij een mail had gestuurd op 20-04, is gelogen. (dit noemen we 'leugen 2'.) Detail: Tijdens het gesprek gaf hij aan geen behoefte gehad te hebben op de eerste twee mails te reageren. Niet echt handig, omdat hij in zijn enige en allereerste mail, na mijn derde(!) dus aangaf gereageerd te hebben... B: 'Het staat vol feitelijke onjuistheden', zijn stem verheffend, om maar niet te zeggen; schreeuwend, ik ben helemaal niet op jouw erf geweest!!' 'Geen stap!' Vriend grijpt in; 'Zullen we even de emotie uit het gesprek halen? Dit vond ik een goede ingreep van vriend en het gesprek ging op rustiger toon verder...    --Wordt vervolgd--

© 09-05-2018 Copyright; Blog, titel(s), tekst(en) en afbeeldingen van en door: © Enriqué, blogs and more   Alle rechten voorbehouden/All rights reseved  Afbeelding 'politie', afkomstig van Pixabay: https://pixabay.com/en/technology-police-car-roof-2500010/  Disclaimer: Dit blog geeft de indruk weer die ik over het e.e.a. gekregen heb en is mijn persoonlijke mening.

Hieronder binnenkort het volgende deel!

Meer burenellende, geschreven door Kitty:

signup

Dit verhaal is alles behalve afgezaagd!


Wordt ook lid, het is gratis!

U verdiendt zelfs een leuk zakcentje!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat fijn dat er een vriend bij is.
| 11:14 |
Ja dat was ook echt wel nodig, pffff.
| 14:45 |
Wat goed dat je vriend het overzicht houdt en op het juiste moment ingrijpt.
| 18:31 |
Wat ene narigheid van twee buren die onwenselijk en onmenselijk zijn in hun benader wijze. ze zijn niet wijs . Dit zal je zekr raken, gelukkig was vriend er ook
| 15:55 |
Ja, dat gesprek was alles behalve prettig. Maar zo nutteloos ook. Als men begint te liegen kun je toch geen constructief gesprek voeren?! Eigenlijk was het gesprek voor mij wel al klaar toen ik merkte dat 'B' zat te liegen, toen had ik er mee op moeten houden denk ik nu achteraf. En ik was zeker blij dat vriend er bij was!

Dank je wel Mary-José!
| 17:04 |
graag gedaan, al had i je graag andere ervaringen gegund lieverd
| 08:55 |
Dat weet ik. 😊
| 21:13 |
Kunnen die buren niet per direct verhuizen?! Vreselijk!
| 19:39 |
Liever gisteren nog dan vandaag! 😒
| 14:21 |
oef..k lees nu wat er was..   t voorgaande telt nog wel altijd natuurlijk
Dit gedoe herken k wel..kan je heel erg raken en meer zelfs als je je toch al niet fijn voelt-sterkte
| 09:32 |
Jazeker Karin, zeker voor iemand die hooggevoelig is. Het komt direct allemaal ongefilterd binnen en dat is niet fijn idd! Dank je wel!
| 20:43 |
 Daar heb ik dus t zelfde mee, lastig ja
| 00:13 |
Dan weten wij allebei wat het is dus, ja het heeft voordelen maar ook zeker nadelen, Karin maar dat zul jij ook ervaren...
| 21:20 |
Beslist
| 22:51 |
Hopelijk komen jullie tot een aanvaardbare oplossing voor de resterende tijd.
Vriend is goed bezig, houd zich mooi buiten tot het te hoog oploopt, daar heb je een goede aan.
Beetje dubbele moraal van de buren, iets verwijten wat ze zelf ook niet doen.
| 09:36 |
Tja, ik ben bang van niet Albert. Er is zoveel gelogen, vooral door 'B'...
Vriend is idd wel goed ook op dit gebied. Hij is ook vaak voorzitter op vergaderingen ;-)
| 18:23 |
Om gek van te worden, wat een nare buren heb je! Om dan ook maar nog iets anders aan te halen, ze beschuldigen jou ervan de deur niet te willen openen, maar later geeft hij toe geen behoefte gehad te hebben om jouw emails te beantwoorden............ Als hij die instelling zo heeft, mag hij jou dus ook niet verwijten de deur niet open te doen! 
Goed dat je vriend ingreep en ik ben toch heel benieuwd wel hoe dit verder gegaan is. Bij deze nog maar eens een dikke knuffel van mij hoor, die kun je geloof ik nog steeds gebruiken ❤️😘😘😘
| 08:48 |
Daar versprak hij zich dus ook. In zijn eerste en enige mail (na mijn derde) schreef hij dat hij me op 20 april gemaild had, welke ik niet heb ontvangen. Later in het gesprek zegt hij dus met opzet niet hebben terug gemaild. Daar versprak hij zich dus lelijk. Ook dat 2x aan de deur geweest zijn is gelogen. Hij WOU gewoon naar de politie om mij voor te zijn, met de smoes 'geen contact te kunnen krijgen'. Als hij echt had aangebeld had ik gewoon open gedaan en had hij geen reden meer om met goed fatsoen naar de politie te gaan. Die knuffel kan ik wel gebruiken idd. Dank je wel! ❤️
| 18:09 |
Precies, hou vol kanjer en nog een extra knuffel erbij ❤️😘
| 18:27 |
Dank je wel, haha!
| 18:35 |
Ik lees de slang al in je paradijs
| 07:55 |
Er zijn er twee!! Haha!
| 18:10 |
Kort samengevat: het gaat overal over behalve waar het over moet gaan.
Dat debuurvrouw bang was toen jij naar buiten kwam kan ik mij voorstellen.
Btw waarom jij je buren over je ziekte verteld hebt is mij wel een raadsel. Zijn jullie ooitbevriend geweest? Zou jij je betervoelen als zij behalve toegeven ook excuses gemaakt hadden? Ik geloof dat niet zo.
| 06:45 |
Dat ze bang was komt dan door haar slechte geweten, ik heb haar namelijk nooit iets misdaan, bedreigd of wat dan ook. Eens konden we goed met elkaar overweg en was dat de enige plek waar ik snel heen kon toen ik een angstaanval kreeg, waarvan ik toen nog niet wist wat me overkwam. Meestal als mensen oprecht hun excuses aanbieden en hun ongelijk toegeven zakt alle kwaadheid van me af. Nu blijf ik er mee zitten.
| 18:14 |
Misschien kom je bedreigender over dan jij denkt? Jammer dat het dan zo loopt.. ook wel raar. Dat jij er mee blijft zitten is naar maar wel iets van jou. De wereld zit niet zo in elkaar dat men excuses aanbiedt. Zelf zou ik er niets mee kunnen. Sorrie omdat het verwacht wordt, voor de sier? Dat zou ik niet eens serieus nemen. Als iemand echt spijt heeft zie of merk ik dat wel. Dan hoeft sorrie ook niet. Ik kan wel wat incasseren en slikken en relativeren met de tijd. Mijn eigen "oud zeer" maakt ook beslist dat ik anders uit de hoek kan komen dan bedoeld of ik in de gaten heb. Afijn jij kent me. Mijn verwachting van mensen is niet hoog dus het scheelt teleurstellingen en dat geeft ook weer rust. Knuffel voor jou en try to let it go! Nog .... nachtjes slapen en dan!
| 19:00 |
Ja, dat betwijfel ik hoor! Nog nooit heb ik iemand met een vinger aangeraakt, noch heb ik gemerkt dat er ooit iemand bang van mij was. Eerder andersom. Van mijn buren ben ik niet bang dat ze me fysiek iets aan doen, daar ken ik ze te goed en te lang voor. En ik weet zeker dat dat andersom ook geldt. Als ze hadden gezegd: "Klein, dat hadden we niet zo mogen doen en ik heb er spijt van!" Dat zou voor mij ook wat meer betekenen dan even 'sorry' roepen.

Dat jij kunt incasseren en relativeren lijkt me een groot voordeel, ik kan dat absoluut niet. Mijn verwachting van mensen is ook niet hoog, op een aantal b.v. hier na natuurlijk en elders maar ik had van deze 'intelligente mensen' toch écht iets beters verwacht!

Knuffel terug en hopelijk ben ik binnen een maand van ze verlost, in het ergste geval de laatste week van juni.

Dank je wel!
| 19:22 |
Er is voor alles een eerste keer en als er geen band meer is dan kan het best zijn dat je toch bedreigend over kwam in houding... Ik duim dat ze eerder vertrekken. Je kunt de rekening voor een andere boom sturen en er 1 planten. Waarom moest die eigenlijk weg?
| 21:40 |
Nee, is gewoon weer manipulatie, liegen en/of intimidatie. Of er helemaal geen band meer is weet ik niet. In elk geval is er weinig van over. Ach, ik heb nog wel een boom. Maar als ik die ga zetten is het weer provoceren. Maar ik wil gewoon niet meer met ze praten en ze zijn hier niet meer welkom. Mijn woorden worden telkens achteraf verdraaid of er wordt gelogen en dat is eng. Want zij worden geloofd. ik ben slechts 'de verwarde man'.
| 00:50 |
Zij klinken anders ook aardig verward... als je je niets van wat je gezegd hebt kunt herinneren ben je verward.
| 19:36 |
Nou inderdaad! Alleen ik heb een 'geschiedenis'. In 2014 ben ik halfdood uit huis gehaald. Dit werkt nog altijd tegen mij. Vooral door de indianenverhalen die de ronde doen.
| 01:07 |
Iedereen heeft een geschiedenis. Die hoort niet tegen iemand gebruikt te worden tot in den eeuwigheid. Jij vermoordt de buren niet ...
| 20:23 |
Lief van je Kitty! En goed gezegd!
| 14:04 |
Verstandig van jou en Vriend om het gesprek met die gore leugenaars samen te voeren.  En wat goed dat hij ingreep toen de emoties te hoog gingen oplopen.
| 04:58 |
Dank je Soberana! Die wijsheid hebben we opgedaan sinds de bezoekjes aan de bedrijfsarts. Mijn woorden werden verdraaid en wat daar was gezegd werd ontkend. Mijn woord tegen het hunne en ik ben dan zgn. verward. Daarom nu altijd met z'n tweeën. Zeker goed dat hij ingreep!
| 18:16 |
👍❤️
| 18:48 |
Tenenkrommend. Goed dat Vriend ingreep.
| 00:53 |
Jazeker! Gelukkig denkt Vriend om dit soort dingen, ook of misschien wel juíst in het heetst van de strijd.
| 01:08 |
Iemand moet dan z'n verstand blijven gebruiken. De gemoederen sussen.
Bah vind het rot voor je!
| 01:10 |
Tja, 't is zoals 't is. Maar het heeft zeker weer z'n weerslag op mij maar ook op Vriend.
Raar dat je in dit soort situaties altijd aan het kortste eind lijkt te trekken. Maar zien hoe het afloopt... Dank voor je steun hoor, waardeer ik!
| 01:14 |
X
| 01:20 |
Jeetje , wat fijn dat vriend erbij was , lijkt me belangrijk hier iemand bij te hebben die je kan vertrouwen . Mooi dat je steeds toch nog zo rustig kan blijven maar lastig lijkt het me wel !
| 23:55 |
Dat was zeker fijn en ook belangrijk idd! Ja, inwendig ben ik dan alles behalve rustig!
Dank je wel!
| 00:24 |
Goed dat Vriend er bij was, lijkt me een zwaar gesprek geweest...
| 23:14 |
Ja, gelukkig wel Hans en het was zeker een zwaar gesprek!
Dank voor je reactie!
| 23:18 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen