×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
'Gardengate' (4): 'Leugens in de Garden of Eden'Hieronder het vorige deel:

(4) Selectief geheugenverlies en liegen, dat kreng!

Het gesprek tussen de buren en mij met vriend heeft plaatsgevonden, zondag 06-05 j.l. Leuk was anders! Het verslag van dit gesprek gaat mij niet in één keer lukken, dus er komt ook een 4.1 sowieso...

Ze belden aan. Dat hoorde ik en ook zag ik ze aankomen. Op zich niet het vermelden waard zou je zeggen maar later in het verhaal zal blijken waarom ik dit benadruk. *

De begroeting was koud en kil maar dat is op zich niet vreemd, gezien de situatie. We hadden een extra stoel erbij gepakt zodat we niet 'knus' naast de buren kwamen te zitten. Na wat flauw gezeur over een schilderij wat mooi werd gevonden, vroeg ik buurman 'B' en buurvrouw 'F' of ik ze koffie aan kon bieden of iets anders. 'Een glaasje water', aldus F. 'Ik hoef nog even niets', aldus B. Hij was te kwaad, goed, so was I. Vriend wou graag koffie en ik nam ook water. De blikken werden vervolgens op mij gericht en ik ga nooit teksten voorbereiden dus dat voelt behoorlijk ongemakkelijk. 'Het boompje', begon ik... 'Ja, die mis je ook direct hè, dat valt direct op!' Zo werd ik aangevuld.

Goed, overdrijven leek dus de tactiek te worden maar ik ging er in die zin niet op in. (ik zal verder gaan met initialen + dubbele punt voor elke zin, wel zo makkelijk, 'E' ben ik.) E: 'Nou, jullie hebben niet het recht om op mijn erf te komen, zonder mijn toestemming maar wat ik nog erger vond is dat jij, F, zei dat ik zaken was vergeten en 'dat ik het allemaal niet meer zo goed wist'. Wederom zei ik dit niet netjes te vinden maar om eerlijk te zijn; ik vond het een vuile, lage rotopmerking, vooral omdat ze op de hoogte zijn van mijn depressies en andere geestelijke aandoeningen. Ze gaf kort toe dat ik gelijk had. Zonder excuses te krijgen overigens. Dit bleek ook later de nieuwe tactiek; Kort antwoorden waar ze me wel gelijk moesten geven en er 'vol in' op het moment als zij een punt hebben of dachten te hebben.

Verder gaf F aan zich bedreigd te voelen 'toen ik het huis uit stormde' om haar over het boompje aan te spreken toen ze uit de auto kwam die avond onlangs. Nou, ik liep normaal en heb zonder mijn stem te verheffen, zenuwachtig wel natuurlijk, met een strenge stem gezegd; 'Wat is hier de bedoeling van buurvrouw?' Saillant detail; direct toen ze uit de auto kwam riep ze overdreven vriendelijk 'Hoiii... ik gaf geen antwoord. Toen nogmaals 'Hoiii!'. (Ze wist donders goed wat er aan de hand was) En daarna mijn genoemde zinnetje. Nee, ik had geen mes of ander wapen bij me, geen stuk hout of een metalen pijp, nee ik heb haar nooit bedreigd of dreigende lichaamstaal gebruikt en haar nooit met 1 vinger aangeraakt. Maar goed, zij kan wel zeggen 'dat zo ervaren te hebben', dat kan ik immers nooit ontkennen. Slim. Zou ze dat ook tegen 'oom agent' verklaart hebben...?

E: Verder vroeg ik me af waarom jullie naar de politie zijn gegaan, terwijl we al een afspraak gepland hadden staan voor deze zondag. B: 'Ik ben bij je aan de deur geweest en toen hing er een briefje; 'Niet storen A.U.B. ik voel me niet goed.' E: 'Dat klopt. Ik had geen zin om in m'n eentje een gesprek aan te gaan met iemand die claimt 'dat ik het allemaal niet zo goed meer weet'. Er zijn dan geen getuigen en ik trek dan aan het kortste eind, omdat F kan zeggen dat ik psychische problemen heb'.  Daarbij voelde ik me ook echt niet goed'. In deze gaf zelfs F mij gelijk. *B: 'Na die dag ben ik nog 2x bij je aan de deur geweest, je was binnen en je deed niet open!' Ter info: Het briefje had ik weer weggehaald en dat betekent dat ik weer gewoon de deur open kan doen en de mensen te woord sta. Hier werd ik behoorlijk pissig over omdat ik toch zelf zeker wel weet of ik open zou doen of niet?! Maar later bedacht ik me; Dit is wederom een leugen, hoe dan ook! Ik ben niet doof en heb een luide bel waar ik zelfs wakker van wordt, mocht ik slapen. Maar F was naar haar werk dus hij zou ook kunnen zeggen dat hij 10x aan de bel is geweest... (Dit noem ik Leugen 1) En dan mij beschuldigen dat ik niet open doe, terwijl je zelf glashard staat te liegen?! Dit moest hij natuurlijk wel zeggen omdat het absurd en belachelijk is dat hij naar de politie ging, daar heeft hij dit ongetwijfeld ook zo gezegd!

Wat dan altijd 'leuk' is, is dat ze dan een a4-tje meenemen, netjes opgevouwen in B's borstzakje van zijn geblokte overhemd. Mijn mail. Nou, sorry hoor maar ik weet zo ook wel wat ik geschreven heb. Met één soepele beweging, werd het papier eruit getrokken, op zo'n manier van: 'Hier heb ik het bewijs!' Het maakte ook echt zo'n geluid van: 'FwwwIET!!'. Natuurlijk neemt 'ie de laatste mee want daar ben ik het pissigst, na 2 onbeantwoorde mails sinds 08-04 j.l. (Toch ben ik in de laatste mail ook netjes gebleven) En zijn eerdere opmerking dat hij mij een mail had gestuurd op 20-04, is gelogen. (dit noemen we 'leugen 2'.) Detail: Tijdens het gesprek gaf hij aan geen behoefte gehad te hebben op de eerste twee mails te reageren. Niet echt handig, omdat hij in zijn enige en allereerste mail, na mijn derde(!) dus aangaf gereageerd te hebben... B: 'Het staat vol feitelijke onjuistheden', zijn stem verheffend, om maar niet te zeggen; schreeuwend, ik ben helemaal niet op jouw erf geweest!!' 'Geen stap!' Vriend grijpt in; 'Zullen we even de emotie uit het gesprek halen? Dit vond ik een goede ingreep van vriend en het gesprek ging op rustiger toon verder...    --Wordt vervolgd--

© 09-05-2018 Copyright; Blog, titel(s), tekst(en) en afbeeldingen van en door: © Enriqué, blogs and more   Alle rechten voorbehouden/All rights reseved  Afbeelding 'politie', afkomstig van Pixabay: https://pixabay.com/en/technology-police-car-roof-2500010/  Disclaimer: Dit blog geeft de indruk weer die ik over het e.e.a. gekregen heb en is mijn persoonlijke mening.

Hieronder binnenkort het volgende deel!

Meer burenellende, geschreven door Kitty:

signup

Dit verhaal is alles behalve afgezaagd!


Wordt ook lid, het is gratis!

U verdiendt zelfs een leuk zakcentje!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts