×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
'Gardengate' (4.1): 'Valsheid. In geschrifte?'

'Gardengate' (4.1): 'Valsheid. In geschrifte?'Hieronder het vorige deel:

Hun ware gezicht!

'B' of 'F' waren waarschijnlijk niet fysiek op mijn erf geweest maar wel iets vernield/omgezagen op mijn erf, kortom; ze zijn er wel op geweest. Maar nu komen we op het volgende punt:

Selectief geheugenverlies.

'B' ging verder met lezen... 'Je hebt er telkens staan 'mijn' schutting! Die schutting is juridisch gezien van ons allebei, omdat hij op de erfgrens staat' Hier heeft 'B' wellicht gelijk, al staat 'ie iets meer mijn kant op, omdat ik niet wil profiteren van andermans grond of eigendommen. Veiligheidshalve heb ik dus enkele centimeters toegegeven en daar lig ik ook echt niet wakker van. Vriend: 'E' heeft de schutting betaald. 'B' geeft dit toe maar zegt erbij: 'Er is nooit over geld gesproken'. (Leugen 3) En hij begon een verhaal te produceren met de nodige fantasie, dat de oude schutting veel degelijker was (het was één slap vlechtschermpje, de rest van de afscheiding was Buxus) Maar ik zou persé een schutting willen met een boogje en weet ik wat nog meer.

Toen kwam het op betalen aan...

Wat wel klopt is dat hij vroeg: 'Wat ga je er neer ging zetten?' En hij vond alles prima. Dit alles is overigens zo'n tien jaar geleden. Maar ik weet nog dat het woordje 'je' (i.p.v. wij) in die zin me niet aanstond dus terwijl hij weg wou lopen zei ik: 'Ja maar doe je ook mee, ook financieel gezien?' 'Ehh, ja natuurlijk, doe de nota maar door de bus en dan betaal ik je de helft.' Terwijl ik dit verhaal zat te vertellen, zat 'B' continu met z'n hoofd te schudden: 'NEE, NEEEE, NEE!' En zo ging dat even door. Raar dat mensen dat doen, ik snap dat nooit. En ik wil écht ook nog wel geloven dat het in zijn herinnering anders is, alleen snap ik niet hoe dat kan. Hou je jezelf dan zo lang een leugen voor dat je 't zelf gaat geloven?! Ik ging verder: 'Jaa want jij hebt er de hele dag bijgezeten en er naar gekeken, terwijl de hovenier en ik er mee bezig waren' Hier heb ik me verschrikkelijk aan geërgerd destijds. 'Boortje na boortje brak doormidden net als veel schroeven, door het hardhout'. Gelukkig, ik hoor niks dus dit deel erkent hij. Ik ga verder: ' En 's avonds kom je ineens; dit is niet goed en hij moet hoger, terwijl je er de hele dag naar hebt zitten kijken! Toen zei ik om van 't gezeur af te zijn: "Weet je wat? Ik betaal 'm zelf wel"! En hier begon bij 'B' het hoofdschudden en nee roepen opnieuw. E: 'Jouw woorden: "Is goed, kom maar een keer een biertje drinken". 'Ja, dat zal wel' dacht ik nog, 'ben je er lekker goedkoop vanaf'. Nu blijft 'B' bij hoog en laag beweren dat er nooit over geld gesproken is. Vriend: 'Ja, 'B', want daarom hebben jullie de afscheiding aan de voorkant betaald (een aantal palen en een paar planken) 'F' zei toen zelf: 'Jullie hebben de schutting betaald, dan doen wij dit wel'. Hierop kwam geen commentaar. Overigens kwamen na het gesprek meer herinneringen terug over de kwestie met de schutting: ik keek destijds in de brievenbus en daar lag een briefje van 'B', een uitnodiging voor een gesprek over de schutting. Het bewuste gesprek 's avonds bij hem thuis welke hij nu ontkent dus. Verder weet ik nog dat hij de brief eindigde met een compliment over de tuin die ik had laten ontwerpen door de hovenier: 'ik vind het een leuk ontwerp!' Dus dat is nog een stukje bewijs wat ik dus helaas niet in het gesprek heb gebruikt. Misschien heb ik zelfs het briefje nog wel ergens liggen, maar goed. Eigenlijk niet eens relevant wie hem betaald heeft maar dit gebruikte hij om 'de feitelijke onjuistheden' in mijn mail aan te tonen.

Begroeiing:

Dat was nog het heetste hangijzer in het gesprek. 'B': Ik mag er tegenaan laten groeien wat ik wil!' 'Nee', zei ik, 'de klimop komt er bij mij door en ik kan er niet bij zonder m'n hortensia's te vernielen.' (Welke er jaren langer staan dan hun klimop en dit groeit niet door de schutting) 'B': 'Dat is jouw probleem', ik mag er laten groeien wat ik wil.' 'Dan had je maar moeten zeggen dat je daar hortensia's ging plaatsen, dan had ik wel gezegd dat je een halve meter van de schutting moet blijven voor mijn klimop.' (?!) (Dit terwijl er nog geen klimop stond) Pas jaren later toen hij zijn vriendin leerde kennen, ging samenwonen en zij de tuin ging bijhouden, kwam er klimop. Volgens 'B' stond er 'kleine klimop' ?! Kleine klimop? Wel heel klein dan want ik heb 't nooit gezien...) 'E': 'Ja maar hoe moet ik dat dan doen? Dan moet ik daar straks door jullie een klimop heg staan te snoeien én nogmaals, ik kan daar niet bij!'. 'B': 'Dat is niet mijn probleem. Als hier een vrouw in de straat komt wonen met COPD en ik wil barbecueën, ga ik barbecueën. Dat recht heb ik. Bijvoorbeeld één keer in de maand. Dan gaat zij maar een boswandeling maken of zo.' Aldus 'B'. Ik moest me verschrikkelijk inhouden! Iemand met COPD een boswandeling maken?! Al eens gehoord van een samenleving?! Ik heb nota bene een oom gehad die 20 jaar lang dagelijks bijna stikte en letterlijk naar lucht moest happen terwijl zijn lippen blauw werden! Vuile egoist! Dit laatste had ik eigenlijk hardop moeten zeggen. Een vergelijking van niks ook. Maar bij vertrek hadden ze met de volgende bewoners (?!) afgesproken dat de klimop weg zou gaan. B: 'Maar ook die hebben recht om weer klimop te planten!' E: 'Stop! Daar ga jij niet meer over!' (er was enkel nog maar een geïnteresseerde geweest en dan zijn zij wel zó positief ingesteld (Lees: naief) dat ze er al vanuit gingen dat het al verkocht was.) Na alle leugens geloof ik dit dus ook niet. Als hij het verkocht heeft is het namelijk hun probleem niet meer en de nieuwe koper heeft er geen schuld aan. Als de klimop toch weggaat, waarom dan niet nu?! Tenminste ik geloof niet dat de belangstellende gezegd zou hebben 'ik koop het' en vervolgens 'B': 'Ja maar de klimop halen we wel weg'...

De onredelijkheid:

Maar goed, ik was al pissig maar nu nog pissiger! E: 'Jullie hebben helemaal geen last van mijn planten! Alles hou ik binnen de erfgrens en van jullie komt alles hierheen!' B: 'Ja, dan heb jij jouw standaard hoger staan dan wij, dat kan.' E: 'De takken van jullie heester groeiden bij mij in het ventilatierooster van de afzuigkap!!  Waarom kunnen jullie nooit de erfgrens respecteren?!'Dit' is van mij en 'dat' is van jullie!!' Ja, nu werd ik ook even link! B:'Wat?! dat roostertje zit officieel niet eens op de goeie hoogte, (Hij had kennelijk wat tijd achter de pc doorgebracht...) ik kan jouw kookluchtjes ruiken!!  Ten eerste kook ik niet zo vaak, ten tweede hebben ze er nooit wat van gezegd en wat betreft de hoogte is er niks mis, ik kan er zo niet eens bij... en ten derde: Als je volgens hem mag barbecueën, al zou in de buurt een vrouw wonen met COPD en ze 's zomers elke avond de houtkachel buiten aan hebben en ik in de rook zit, naar hun klassieke muziek moet luisteren en regelmatig o.a. hun kattenstront op moet ruimen in m'n voortuin, dacht ik dat dit toch zeker moet kunnen... Vriend: 'Goed, maar als we nou eens alles doodspuiten wat over de erfgrens komt?' W: Dan gaan E's leilindes eraan!! 'Dat moet jij eens proberen', dacht ik. Dan help ik bij hem ál z'n planten en bomen om zeep!

Vriend grijpt wederom in

'Vriend': Dus als wij nou bamboe zetten tegen de erfgrens, mag dat ook.' 'B' vloog zowat door het plafond heen! Nee! Neee!! Het volume ging merkbaar weer omhoog. Vriend heel rustig: 'Jaaa, dat is precies hetzelfde.' 'B': 'Nee, Nee... want de wortels...Jaaa, dat mag...' (?!) Een plotselinge ommezwaai.  Hij besefte hier dat of: hij zich vast lulde of: bedacht dat hij weg zou zijn vóór hij er last van zou gaan krijgen... 

We besloten het hier eerst bij te laten wat betreft dit onderwerp en alles moet eerst bij iedereen weer bezinken. Morgen wil ik het laatste deel schrijven waarin nog een heftige gebeurtenis in mijn leven aan de orde komt en daarmee in het leven van mijn naasten en betrokkenen en de relatie met de buren daarna. Verder nog de conclusie voor zover ik die kan maken over het gesprek en de frustrerende, achterlijke logica van de buren samenvatten.

Hopelijk morgen in de vorm van een samenwerking met Kitty!

Onderstaande alinea is ter overweging...

Politie en de dubieuze feiten

In deel 3 meende ik te moeten rectificeren, omdat ik de agent om opheldering gevraagd had wat betreft de werkelijke reden van zijn bezoek. 'De schoen wrong' volgens hem een beetje bij 'm omdat ik zijn eerlijkheid en intenties in twijfel trok. Hij gaf als antwoord dat de lengte van het gras iets zei over hoe goed iemand zijn werkzaamheden kon volhouden. Lang gras kon duiden op problemen. Aan de ene kant ben ik vaak wantrouwend en aan de andere kant naief. Maar het kon natuurlijk zo zijn en ik geloofde de agent op zijn woord en heb excuses aangeboden. Ook heb ik hem gevraagd om een gesprek, omdat hij niet bekend was met de hele tuinperikelen en de relatie tussen de buren en mij. Immers gaf hij zelf eerder aan dat als er wat was, ik direct aan de bel moest trekken.

Dat deed ik dus bij deze. Nu is het zo dat hij maar liefst 1 uur per week, op woensdag, spreekuur heeft in het buurthuis. Krijg ik een mail terug dat hij afgelopen woensdag was verhinderd en de volgende week ook... Hier durf ik geen conclusies meer te trekken en neem het advies ter harte van een paar lieve Yoorsie's ;-) om dicht bij mezelf te blijven. Een mening mag u zelf dus vormen.   --Wordt vervolgd!--

© 13-05-2018 Copyright: Blog, titel(s) en tekst(en) van en door: Enriqué, blogs and more   Alle rechten voorbehouden/All rights reserved. Afbeeldingen Pixabay: https://pixabay.com/nl/street-buurt-buren-huizen-de-weg-151961/  En: https://pixabay.com/nl/dragonfly-vijver-hemel-insect-3387883/


Hier komt het volgende en tevens laatste deel, althans voorlopig!

Aanverwant: Onderstaand blog van wakeupkitty:

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!

Tags: #buren #burenruzie #leugens
jolandemooij
Wat een energie kost dat toch allemaal zulke buren. 
05-06-2018 11:22
05-06-2018 11:22 • 1 reactie • Reageer
The Original Enrique
Ja, ik had het ook al helemaal gehad inmiddels, haha.
05-06-2018 14:50
05-06-2018 14:50 • Reageer
1960-1980
Wat een vervelende mensen zeg! Ik hoop echt dat je leuke buren krijgt binnenkort. En tot die tijd je maar niet te druk maken, zoals de anderen ook al schreven. Sterkte en rustig aan. Het is het niet waard om stress van te krijgen. Al voelt het voor jou nu even anders natuurlijk. Wie weet kan je straks met de nieuwe buren goede afspraken maken.
03-06-2018 17:54
03-06-2018 17:54 • 1 reactie • Reageer
The Original Enrique
Ja, intussen weten we meer natuurlijk. Best raar om zo 'terug te blikken', ook merk je dan hoe snel de tijd gaat en hoeveel er kan veranderen. Dank je wel en zeker een goede tip van je; afspraken maken. Geen overbodige luxe blijkt wel.
03-06-2018 22:02
03-06-2018 22:02 • Reageer
HeArt&SoulConnection
altijd dicht bij jezelf blijven lieverd. Maar ook dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Je buren blinken er zeker niet in uit , zo ik lees
19-05-2018 16:05
19-05-2018 16:05 • 1 reactie • Reageer
The Original Enrique
Daar heb je ook gelijk in Mary-José. Alleen geven ze geen stro breed toe, liegen ze en zijn egoïstisch. Daar kan ik heel slecht tegen. Maar het contact gaat op een laag pitje. Er is geen redelijk gesprek mee te voeren helaas. Karin zei ook tegen me om beter geen contact te hebben omdat ze op een heel ander level zitten dan wij. Daar ben ik het wel mee eens.
19-05-2018 17:33
19-05-2018 17:33 • 1 reactie • Reageer
bijlenie
Ik denk dat jij een hele fijne vriend hebt , geniet daarvan en laat ze inderdaad maar gaan ( ik hoop echt dat je dat kan opbrengen ) wat een vreemde mensen heb je toch op de wereld . Maar vriendelijkheid en eerlijkheid duurt het langst , ik hoop zo dat je fantastische buren krijgt als deze weg zijn !
14-05-2018 23:35
14-05-2018 23:35 • 1 reactie • Reageer
The Original Enrique
Dat is ook zo! 😊 Ja ik heb moeite met leugens, kromme beredeneringen en egoïsme. Het is allemaal wel wat afgezakt hoor. Nog 1 deel wijdt ik hieraan en dan stop ik. Tenzij er weer een vreemde actie komt van hun kant. ik houd me gedeisd.
17-05-2018 00:25
17-05-2018 00:25 • Reageer
Encaustichris
Eens met Diaantje en Marion. Laat ze in hun sop gaar koken! Ze lijken wel energie te krijgen van jou pesten. En pesten accepteren we niet! 
13-05-2018 19:40
13-05-2018 19:40 • 1 reactie • Reageer
The Original Enrique
Nee, zeker niet! Maar ze hebben hun huis te koop, vreemd dat hun aandacht daar niet naar toe gaat. In die zin hebben zij wat te verliezen, ik niet. Dank je wel Christel! 😘
13-05-2018 21:32
13-05-2018 21:32 • Reageer
Marion's World
Ik stel voor..... Klaar..... Echt klaar gewoon. Ik begrijp niet dat je überhaupt nog energie aan ie gasten verspilt. Als ze waren blijven wonen was het anders geweest, maar laat gaan man....... en die agent ook. Boeiuh.... Nog 2 of 4 weken even je oren dicht, ogen dicht en mond dicht....... Ga op negeerstand dan kan je je ook niet ergeren...
13-05-2018 14:30
13-05-2018 14:30 • 1 reactie • Reageer
The Original Enrique
Dat is op zich wel een goeie, Marion! Alleen schrijf ik nog een 'eindrapport' en dan hoop ik m'n frustraties (deels) kwijt te zijn... Het is kinderachtig allemaal, zo voelt het ook en ik voel me er ook niet prettig bij. Op den duur wordt 't ook vervelend.... voor iedereen!
13-05-2018 14:43
13-05-2018 14:43 • 1 reactie • Reageer
Karin van der Straaten
Diaantje ziet het goed...  k hoop trouwens dat je tot je eigen rust kunt komen..zij zijn t nit waard zo naar te  worden  eerdaags wonen er misschien schatten
13-05-2018 12:35
13-05-2018 12:35 • 1 reactie • Reageer
The Original Enrique
Thuis kom ik niet zo tot rust Karin. Daarom ben ik even bij vriend en morgen weer naar huis. Gelukkig heb ik wel afleiding met andere dingen nog. Dank je wel hoor! ❤️
13-05-2018 21:30
13-05-2018 21:30 • 1 reactie • Reageer
Hans van Gemert
Nounou... al dat gedoe en ze gaan verhuizen? Waar maken ze zich nog druk over!
13-05-2018 10:26
13-05-2018 10:26 • 1 reactie • Reageer
The Original Enrique
Gelijk halen... kennelijk belangrijk voor een mens maar goed, ik probeer dat ook natuurlijk. Het gevoel van onrecht, liegen en egoïsme kan ik slecht verdagen...
13-05-2018 14:13
13-05-2018 14:13 • 1 reactie • Reageer
DiaantjesLife
Tenenkrommend!!! Ik snap ook totaal niet waarom de buurman nog zo moeilijk doet, ze gaan tenslotte verhuizen! Nu zitten ze iemand te pesten en treiteren, waarvan ze weten dat hij daar last van krijgt. Willens en wetens zijn ze bezig jou kapot te maken en dat strookt bij mij zo tegen mijn gevoel in. Goed dat je naar onze tips luistert, want bij jezelf blijven is in deze denk ik echt het beste. Probeer het ook andersom te zien, niet jij hebt op dit vlak psychisch een probleem, dat hebben zij! Neem eventueel een volgend gesprek ook op, maar meld dat wel van te voren, anders kun je het niet gebruiken. Blijven moeilijke en lastige dingen en zeker heel erg balen dat juist nu de wijkagent niet bereikbaar is................. Sterkte er mee lieverd en het laatste deel zien we vanzelf, neem je tijd en ga ook tussendoor iets leuks doen met je vriend. Laat dit niet je relatie kosten! Vandaag ook maar eerst naar je moeder denk ik, want dat is wel een lieverd heb ik al eerder begrepen ❤️ xxx
13-05-2018 08:08
13-05-2018 08:08 • 1 reactie • Reageer
The Original Enrique
Ja, ik ben nu bij vriend en morgen weer naar huis. Een gesprek ga ik niet meer met ze aan. Maar ik ga ze ook niet ontlopen. Die macht geef ik ze niet. Helaas niet naar m'n moeder gekund helaas maar ik heb haar wel gebeld. Binnenkort, waarschijnlijk met Pinksteren daarheen met een bloemetje. Dank voor je steun en medeleven Diaantje! 💜xxx
13-05-2018 21:27
13-05-2018 21:27 • 1 reactie • Reageer
Soberana
Wat een gemene ellendelingen! Goed dat jij Vriend bij je had.
13-05-2018 06:23
13-05-2018 06:23 • 1 reactie • Reageer
The Original Enrique
Ja, ik had ook meer niveau verwacht. Gelukkig wel, zonder Vriend geen gesprek. Dank je wel!
13-05-2018 16:13
13-05-2018 16:13 • 1 reactie • Reageer