Liedjes over vrede; Mijn Top-3

Liedjes over vrede; Mijn Top-3

Met de Kerstdagen in aantocht, komt vaak dit thema ook weer tevoorschijn:

Vrede. Waarom alleen met Kerst... Dat klopt inderdaad. Aan de andere kant ben ik blij dat het tenminste tóch elk jaar weer ter sprake komt. Beter dan helemaal niet. En natuurlijk niet alleen met de Kerstdagen zelf maar de hele maand december wel zo'n beetje. In elk geval voor mij reden om deze Top-3 samen te stellen:

Marco Borsato - Speeltuin


Het was moeilijk voor mij om ze op de juiste volgorde te zetten, alle 3 vind ik ze heel mooi. Het thema heb ik ook mee laten wegen, de actualiteit, moderne of 'Gouwe-ouwe' nummers... In elk geval bijt Marco Borsato het spits af, met zijn prachtige nummer 'Speeltuin'. Vooral ook om de bittere realiteit van de 'kind-soldaten', heb ik deze op één gezet.

Rob de Nijs - Alles wat ademt


Een wat ouder nummer wat ik als kind al heel mooi vond. Alleen toen zag je de wereld met andere ogen, door een roze bril, zo u wilt. Zoals het zou moeten zijn... De boodschap begrijp je dan (gelukkig?) nog niet. We zongen dan ook uit volle borst mee: "Laat alles wat aanbrandt, in vredesnaam staan"...

Alles wat ademt, dus ook de dieren!   :'-(

Nicole - Ein bisschen frieden

Het prachtige lied waarmee Nicole in 1982 Duitsland vertegenwoordigde op het Eurovisie-songfestival én -terecht wat mij betreft- won! Knap dat ze het meertalig zong; Engels, Frans, Nederlands en Duits! Daarmee vind ik dat zij de grootste prestatie levert van deze 3 artiesten. Met de diverse talen verenigt ze in feite de wereld en vertolkt op die manier de wereldvrede, wat tot nog toe een utopie blijkt. De kwaliteit van de opname is zeer matig maar goed, 1982...

Welke van deze drie vind u het mooiste? Of misschien één of meer andere nummers over vrede? Graag hoor ik dat van u en wellicht zet ik ze erbij.

De favoriet van Encaustichris:

John Lennon - Give peace a chance

Hier heb ik de originele versie van John Lennon neergezet. Een echte klassieker met een duidelijke boodschap! Daar stond John Lennon ook wel een beetje om bekend denk ik; als voorvechter van vrede.

Die laatste zin is wel grappig overigens: "voorvechter van vrede", wederom een 'contradictio in terminis'.

De favoriet van Ingrid via Karin:

Koolulam - One day


Heel indrukwekkend! Deze cover wordt gezongen door 3000(!) mensen samen; Moslims, Christenen en Joden!

Persoonlijk nog nooit gezien of gehoord maar zeker heeft én geeft dit nummer energie!

© 11-12-2018 (laatste update: 18-12-2019)  © The Original Enrique   Afbeeldingen Pixabay: https://pixabay.com/nl/banner-koptekst-dove-vredesduif-1160322/  (header)  En:  https://pixabay.com/nl/vredesduif-vrede-duiven-hart-588081/  En:  https://pixabay.com/nl/dove-vredesduif-geluk-701119/  (thumb) Tags: #vrede #peace #worldpeace #wereldvrede #kerst2019 #kerst #christmas #muziek #friede #frieden #musik #music #liedjes #top3 #EnriquesChoice   Ps: Ziet u een link/video welke niet meer (goed) werkt, wilt u mij dat dan melden? B.v.d.

Zie ook mijn muzikale invulling van de challenge van 2017:

Klik en kom er Gratis en Vrijblijvend bij!

Het is hier heel vredig.

Promote: support and profit

Support The Original Enrique with a promotion and this post reaches a lot more people. You profit from it by earning 50% of everything this post earns!
More