Mijn verhaal

Mijn verhaal


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling
Quote

I try to take life one day at a time. But sometimes several days attack me all at once...

FB: heart touching fun

Leven met ADD en zware depressies.

Je mag het met mij niet hebben over: morgen. Morgen in de ruimste zin van het woord. Morgen maakt mij bang, wat er kan gebeuren, of ik onrecht tegenkom, iets waar ik absoluut niet tegen kan. Ik wil leven in het nu! Maar dat lukt mij niet. Het verleden haalt mij telkens in, en zo'n prettig verleden was dat niet. De toekomst komt als een onweerswolk op me af. En dan dat piekeren, altijd maar piekeren, waardoor ik dingen vergeet. Dus ik maak lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes. Jippie, ik kan iets wegstrepen... O,nee want dat komt straks weer terug, het moet maar even blijven staan. Dit kan ik wel wegstrepen, dat was eenmalig en is nu klaar. Maar er komen weer 3 andere dingen bij op. Wat zal ik gaan doen, ik moet iets doen, nuttig zijn. Maar ik ben zo moe. ik heb niks en ik kan niks en niemand begrijpt me echt. Nu maar mijn medicijnen, ze helpen nauwelijks meer hoor, maar om afkickverschijnselen te voorkomen. ik ben moe, en moet gaan slapen, een uurtje maar, dat komt heel precies. Wat een leven, waar heb ik dat aan verdiend... O, pas op! Ik mag niet klagen... Dat snap ik wel hoor, iedereen heeft zijn/haar problemen. Maar mijn dromen waren als kind zo groot. Zo groot! En nu is alles 1 grote desillusie...

Reageer gerust!

Dit heb ik niet zo zeer geschreven om te klagen, maar meer om te zien of er mensen zijn die dit herkennen, ook daarin vind men soms wat troost!

© 25-07-2017 Enriqué, blogs and moreBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (20 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dit is inderdaad enorm herkenbaar, maar beetje bij beetje maak je weer dromen waar. Sterkte intussen. 
| 11:48 |
Mooi gezegd Mieke, dank je wel! 😘
| 01:00 |
Zie het nu ook pas. Ben zelf manisch-depressief, dus kan je wel goed volgen, al is het toch anders. Heel veel sterkte. De lijstjes herken ik heel goed.
| 10:03 |
Ja, ik heb wel mensen in mijn omgeving gekend die manisch depressief waren, dat is heel zwaar wat ik er van gezien heb maar wellicht op een andere manier idd. Jij ook heel veel sterkte en dank je wel!!
| 13:33 |
Dapper om je zo bloot te geven. Ik weet nauwelijks wat het is om depressief te zijn hoewel ik tijdens mijn burn-out ook gevoelens van depressie en angst heb ervaren. Het lijkt me heel zwaar. Respect voor de wijze waarop je er mee omgaat.

Heb je ooit wel eens een acupuncturist geconsulteerd?
| 20:50 |
Dank je wel Ad! Een burn-out is anders ook niet om te benijden! Dat ken ik dan weer niet maar ik heb er van dichtbij wat van meegekregen. Het is allemaal zwaar, heel zwaar inderdaad.

Nee, dat heb ik nog nooit geprobeerd maar ik sta voor alles open. Pas ben ik weer begonnen om de opties af te wegen en ben er nu druk mee bezig. Stap voor stap wil ik zaken uitproberen en daar kan acupunctuur ook bij zitten. Dank je voor je begrip, steun en advies!!
| 20:59 |
Ik kan het je van harte aanbevelen. Ik ben zelf een acupuncturist in opleiding. Als ik jouw verhaal lees dan weet ik zeker dat het de moeite waard is om eens een consult eraan te wagen. Kijk hier maar eens: www.xinglin.nl/waar-kan-acupunctuur-bij-helpen.html

Een acupuncturist kijkt op een andere manier naar jouw klachten. Jouw lichaam is voor hem een tuin die verzorging nodig heeft. Ik heb een aantal blogs geschreven over TCM ( traditionel chinese medicine) en de verschillende behandelingsmethoden. Misschien heb je er wat aan.
| 21:22 |
Ik zal in elk geval vast kijken, dat kan nooit kwaad! Dank je wel!
| 22:47 |
Die lijstjes heb ik ook (ze mogen wel wat leger), er is veel herkenbaars
| 08:30 |
Wel hè... We begrijpen elkaar ook hier wel denk ik...
| 15:48 |
Deze had ik gemist, stevig verhaal. Zoals Diaantje ook al zegt, 'morgen' en 'gisteren' zijn vreemde en abstracte dingen. Maar in het 'nu' zijn mooie dingen te ontdekken!
| 09:30 |
Dat zeg je mooi Hans! Wat ik ook geleerd heb is dat niet alleen dingen abstract zijn, ze zijn ook heel erg subjectief. Je waarheid is hoe je iets op dat moment ervaart maar dat wil niet zeggen dat het ook zo Is. We proberen te gaan voor de mooie dingen. 😉
| 12:35 |
👍
| 13:21 |
Deze had ik nog niet gelezen, maar ik weet inmiddels wel een beetje meer hoe je in elkaar zit en ik weet hoe zwaar je het hebt. Morgen is ook een vreemd iets, je leeft inderdaad vandaag, gisteren is voorbij! Dus dat mag je best zo ervaren. Blijf vechten en probeer in elke dag voor jezelf iets moois te zien en te benoemen, put daar je kracht uit. Dat heeft mij heel erg geholpen, maar rotdagen zullen er altijd blijven............... helaas wel! 
| 07:35 |
Ja, deze is al bijna een half jaar oud idd. Maar toch ook altijd actueel eigenlijk. 't Komt zoals 't komt en daar doen we het maar mee. Nu ik dit weer terug lees, merk ik dat niet zo zeer de dingen opgelost zijn maar wel anders. Het is dus kennelijk altijd in beweging...
Dank je wel!
| 12:31 |
Ik snap je helemaal Enrique en ik weet hoe moeilijk het is om zo te leven ... het verlamt je. Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat ook voor jou een tijd komt dat het licht zal blijven.
| 08:00 |
Dank je wel Hetty, dat is idd. verlammend, dank voor je steun en we hopen er het beste maar van, we moeten toch door hè... Dank!
| 11:54 |
Een verhaal met diepere betekenis van jezelf als persoon. Het is niet makkelijk om soms te leven met wie je bent en hoe je door je verleden bent geworden. Je verleden heeft de kleur gegeven aan wie je bent en zal dit altijd blijven doen. Je kan de kleur door je huidige manier van leven en denken wel wat veranderen maar in de essentie blijf je toch wie je bent. Diepe dalen in het leven zijn mij ook niet onbekend maar het heeft van mij een doorzetter gemaakt, proberen altijd hoe moeilijk het soms ook is het positieve in iets te blijven zien. Dat geeft mij houvast en kracht en vertrouwen dat ik het kan! En dat betekent niet dat het mij niet meer tegenzit! Ik merk dat mijn veerkracht groter is geworden dan dat ik vroeger kon "handelen" en dat is toch wel een zekere voldoening. Ik denk wel eens hoe zou het zijn als?..maar dan denk ik.. hoe had ik dan in het leven gestaan? Ik waardeer de dingen zoals ze komen en probeer energie nemende zaken zoveel mogelijk te skippen. Je Intuïtie helpt je daar ook bij.. die is bij mensen met een zwaardere bagage vaak beter ontwikkelt.. ook een voordeel weer. ;)
| 15:57 |
Dank je voor je verhaal en tevens uitgebreide antwoord!
Inderdaad zoek je op andere manieren 'je weg' door het leven
en kunt soms creatief denken, zodat het voor jezelf nog wat gunstig uitkomt.
| 16:09 |
Graag gedaan Enrique! Ik vind het fijn om zo het meest waardevolle uit het leven te kunnen halen. ;)
| 16:27 |
Dat snap ik hoor!
| 17:23 |
Wat heftig... ik ben niet depressief, maar ben er wel, van heel dichtbij, mee bekend... ook weet ik hoe het is om je waardeloos en eenzaam te voelen.. daar heb ik een tijdje terug ook een blog over geschreven.... als je zin en tijd hebt , bij deze de link :-) yoo.rs/neance/blog/waardeloos-en-eenzaam-1501041300.html?Ysid=58344
.
ik wens je heel veel sterkte met de weg opwaarts ;-)
| 01:19 |
Dank je wel, dat waardeer ik! Ik ga jouw blog bekijken!
| 02:50 |
Dit heb je goed op geschreven, en wat naar dat je zo leeft.
Ik weet wat depressie in houdt heb er ook vaak mee te doen, al gaat het bij mij gelukkig nu redelijk goed.
Sterkte . En een knuffel voor jou.
Liefs Gertiena.
| 09:37 |
Dank je wel Gertiena!
Gelukkig gaat het beter met jou!!
Je gunt 't niemand.
| 14:30 |
nee klopt helemaal, ik heb jaren depressief geweest ben nu ongeveer een jaar niet depri maar nu andere gezondheidsklachten die je ook niet wil.
Sterkte Enrique X
| 15:08 |
Nee, alles wat je mankeert is te veel!
Jij ook sterkte Gertiena en hartelijk dank!
X
| 15:24 |
Dankjewel, X
| 15:27 |
:-D
| 15:35 |
Een angst is iets dat daar is, je weet niet vanwaar het komt en je kan het ook niet tegen houden. Ik kampte enige tijd geleden met de angst voor stormweer. Ik blokkeerde volledig, ik kon geen hap door mijn keel krijgen en ik kreeg niks gedaan. Ik heb bachbloesems genomen en ik moet zeggen, die angstvisioen grotendeels verdwenen. Nog niet volledig, maar ik kan er nu iets rustiger mee omgaan, het is niet meer die alles verlammende angst.
Mijn advies: zoek naar een verdeler van de bloesems en vraag welke best bij jou passen.
ZE HELPEN ECHT!
| 07:25 |
Ik sluit me aan bij de reactie van Ingrid.
| 04:53 |
Dank je wel!
| 13:33 |
ik vind het knap dat je er zo eerlijk over bent!
| 14:46 |
Dank je wel hoor! Hier voelt dat veilig denk ik.
| 15:28 |
Goed dat je dit ook durft te vertellen!
| 09:26 |
Dank voor het willen lezen!
| 13:23 |
Dat klinkt heel heftig. Ik hoop dat je elke dag toch iets positiefs kunt zien... klinkt misschien makkelijk praten, zo bedoel ik het niet maar ik zeg vaker: There is allways something (!) to be thankful for... (quote die ik ooit ergens las).
| 16:11 |
Dank je wel, ja, dingen zien en waarderen, dat is ook 1 van de uitdagingen. Er is zeker wel moois, wanneer je de moeite neemt om het te zoeken, soms is het heel dichtbij. Net al m'n hondje die naast me staat nu.
| 16:22 |
Het zijn de kleine dingen die het doen. :)
| 16:25 |
Dank voor jou openheid en kwetsbaarheid. Ja die lijstje geven je wellicht énige vorm van 'controle'...waar je leven zo chaotisch was/is .
Onze jeugd kan nog heel lang 'doorklinken' in os leven. Niet om te klagen, maar een gegeven waar je gedurende je leven mee 'leert leven' of kunt 'omarmen' nadat je er een plekje en plaats voor jezelf mee weet. En ja oude wonden blijven 'trekken' bij slecht weer. Gelukkig is het niet altijd rotweer.
| 14:15 |
Het is zoals het is en ik moet het er mee doen. Het leven heeft me getekend, zeker. Maar het heeft heel veel invloed op mijn wereldbeeld nu. Soms wordt 't even licht, heel soms...
Dank je wel voor het lezen en jouw mening!
| 16:27 |
Graag gedaan, je verdient het 'gezien' te worden om wie je bent.
| 16:34 |
Ik herken vooral de lijstjes. Wanneer streep je iets weg en hoe gedetailleerd schrijf je iets op. Ik heb er al zoveel gemaakt want 'dat schept orde' zegt men. Maar mij maakt het alleen nog nerveuzer en onzekerder. Herkenbaar dus.
| 22:56 |
Precies wat jij zegt Alie! Het lijkt zo'n goede oplossing die lijstjes, maar dat is het absoluut niet.
| 23:08 |
Nee, net als die cursussen waarin ze je leren een wekker te zetten als je met een klus bezig bent of je bureau of tafel op te ruimen zodat je niet wordt afgeleid. Dat heeft het tegenovergestelde effect.
| 23:28 |
O, daar heb ik eigenlijk geen ervaring mee, maar lijkt me inderdaad ook niet veel bijzonders...
| 00:34 |
Ik denk dat zit zeker herkenning zal vinden bij mensen met ADHD.
Ik deel dit dan ook graag.
| 19:57 |
Dank je wel Flying Eagle!
| 20:09 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen