Re: Coming-out


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Reactie op onderstaand verhaal;

Mmm, ik weet niet wat ik hier van moet denken... Voor 'potten en nichten' zou ik liever het woord 'mensen' gebruiken... en ook die zijn normaal. Is dit een soort coming out van Enriqué? Ja, misschien wel... Dom woord eigenlijk; 'coming out' of 'uit de kast komen'. Ik heb mezelf ook niet gemaakt. Eigenlijk heb ik niks te verantwoorden want dat hoeft een 'doodgewoon normaal mens' ook niet. Ik kom niet uit een kast en wellicht is het gewoon een verhaal en alles moet tegenwoordig kennelijk gezegd kunnen worden, ook de termen 'potten en nichten' maar hoe het ook zij; Het verhaal en de reacties doen mij pijn! Nou, in één keer duidelijk lijkt me, zegt 't voort, dan hoef ik 't niet meer. Ik ben wie ik ben, take it or leave it.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
I take it. Ik mag je of ik mag je niet dat heeft verder nergens mee te maken. Je bent wie je bent en dat is goed genoeg. Ik ken je uiteraard alleen van yoors en zie je wel als een vriend zeg maar.
Het maakt mij ook een beetje verdrietig dat deze blog jou gekwetst heeft.
| 20:03 |
Dank je wel Marijke, ik zie jouw ook als goede vriendin, als ik het zo mag zeggen. Inmiddels zit ik er niet meer zo mee hoor, ik heb mijn zegje ook gedaan, alleen jammer dat het verder niet is uitgesproken maar goed. Fijn dat je mij niet beoordeeld op dit soort dingen en de meeste Yoorsie's doen dat niet. En dat zijn nu net de mensen waar ik mee verder wil! Dank je wel!! 😊
| 23:42 |
zo is dat. Je kan lekker je eigen mensen om je heen verzamelen waar je een goed gevoel bij hebt. Ben blij dat ik erbij hoor.👍
| 00:01 |
Zeker hoor jij daar bij Marijke! En daar ben ik ook heel dankbaar voor!
| 00:25 |
😊
| 00:31 |
Ik snap heel goed waarom je het zo opvat... ik las het ook met gemengde gevoelens.. (had jouw bericht nog niet gelezen)... ik hoop dat het is, zoals meerderen hier zeggen, dat ze het satirisch bedoelde en dus tegen de hokjesmaatschappij aan schopt...

Wees en blijf wie je bent... anderen zijn er al genoeg! Xx
| 11:33 |
Tja, ik weet het ook niet, hoe het is bedoeld.
Maar ik blijf idd gewoon mezelf, dank je wel Neance!
| 19:59 |
Geen dank 😉
| 20:49 |
😊
| 15:45 |
Herken dat wel, het raakt toch. Ik heb dat al nog voordat men gaat schelden. Trouwens via een enorme omweg bij jou terechtgekomen. Yoorsie had het over Twikie, daar vond ik Kitty met een pittig artikel en een verwijzing naar jouw blog. Voor anderen vind ik het altijd makkelijk opkomen. Goed dat je er wat van zegt, het opengooit. Dat is niet klein maar groots!!! 
| 18:02 |
Dank je wel Miranda, dat raakt zeker. Ja, Kitty en ik werken veel samen, leuk hoe dat dan loopt! Het is best nog een beladen onderwerp en het zorgt in de maatschappij nog steeds voor controverse. Dat kun je niet vangen in een verhaaltje van 140 woorden. Dat vind ik ook belangrijk, dat dit openbaar besproken kan worden! Dank je wel!
| 19:02 |
Ik houd van regenboog mensen, in alle kleuren, maten en soorten. Wat een prachtige diversiteit.
| 17:54 |
Wat heb je dat toch mooi gezegd Carina! 😋
| 18:01 |
Dat moet je toch allemaal zelf weten wat en voor je iets voelt.
Joh ik sta daar nooit bij stil waar iemands voorkeur of gevoel ligt, ik ben er ook niet nieuwsgierig naar, doet voor mij niets aan de mens af of aan.
| 18:57 |
Dank je wel Albert, dat doet me goed om te horen!
| 16:44 |
Wat naar dat Dana's verhaal je zo raakt!
Ik vermoed dat dit zeker niet de bedoeling was.
Wat is normaal, wie is normaal? Ben ik abnormaal omdat ik met een vrouw samenwoon?
Wie zegt dat? Ik ben ik, en volgens mij doe ik geen vlieg kwaad (muggen uitgezonderd).
En als een ander daar last van heeft is dat zijn/haar probleem...
Lieve Enrique, jij bent jij, en je bent goed zoals je bent!!!
Dus: I take it, met alle liefde!
| 01:56 |
Dank je wel Christel! Een hart onder de riem voor mij! Nee, zeker ben jij niet abnormaal! En ik ook niet. Helaas ervaar ik nog wel nare en domme opmerkingen in het dagelijks leven. Het zou er niet toe moeten doen. Dank voor je lieve reactie! xxx
| 02:25 |
Het zou er inderdaad niet toe moeten doen. Onthou alsjeblieft dat degene die opmerkingen maakt jou niet kent, de opmerkingen zijn nergens op gebaseerd. Het zegt echt meer over die ander!!! Sanderr schreef laatst: dat hij denkt "ik ben een tefal pannetje, alles glijdt van me af". Misschien helpt dat jou ook.... Echt Enrique, ook jij bent goed zoals je bent!
| 09:19 |
Dank je wel! Ja, ik ben ook een tefal pannetje, Christel maar de anti-aanbaklaag ontbreekt, Haha! Het Dank voor je reactie hoor!
| 12:52 |
:-) Bij mij is ie ook niet zo dik hoor, maar daar wordt aan gewerkt!
| 13:29 |
Goed zo!
| 13:40 |
Hey lieverd. Ik heb totaal geen kwaad gezien in dat stuk. Die termen waren (nu jij dit schrijft) kennelijk (!!) kwetsend. Kan ik me iets bij voorstellen. Maar hoe ik het stuk opvat is juist benadrukken dat men zich niet hoeft te verantwoorden..!! (Vandaar ook mijn reactie aldaar.) Iedereen is wie hij/zij is. Leven en laten leven.
| 15:27 |
Vooral dat met die draaideur constructie ook Ingrid, ik weet 't niet... ik laat 't eerst maar bezinken....
| 16:01 |
Focus op dingen die je blij maken. Ik gun je zo dat je weer happy bent...
| 21:40 |
Lief van je, dank je Ingrid. 💙
| 22:57 |
Of een comming out/bekentenis van de schrijver van het stuk. En nee je hoeft je niet te verantwoorden.
| 11:22 |
Nee, maar ik erger me aan het taalgebruik in het stuk; 'potten' en 'nichten', etc.
Dank voor je reactie!
| 13:29 |
Dat begrijp ik ook. Ik zou die woorden niet gebruiken
| 20:18 |
Dank je Catrine.
| 23:21 |
Allereerst vind ik het heel spijtig dat het jou pijn doet. Zelf denk ik dat Dana het niet zo bedoeld heeft en het juist als een satire heeft geschreven, als aanklacht tegen het mensen in allerlei hokjes stoppen. Zo had ik het althans begrepen. We zijn allemaal mensen en gelijk, ongeacht geslacht, ras, sexuele voorkeur, etc.
| 10:30 |
Dank voor je reactie! Hoe Dana het heeft bedoeld weet ik niet. Maar naast de benamingen voor mensen buiten het geldende ideaalplaatje weet ik niet wat de bedoeling is van het draaideur kast systeem of wat dan ook. Verder blijkt uit het verhaal én de reacties wel dat wij niet normaal zijn en het komt er op neer dat de 'gewone doodnormale mensen' een uitstervend ras zijn. Zo komt 't op mij over. Het is heel makkelijk om een ander weg te zetten maar bedenk dan dat 't grievend kan zijn voor een ander.
| 13:38 |
Enrique, ik vind iedereen ‘normaal’. Hoe Dana het precies bedoeld heeft moet ze zelf maar uitleggen aan je. Ik had het als een aanklacht tegen de hokjesgeest gelezen, maar misschien heb ik het verkeerd begrepen. Goed dat je laat weten hoe het voor jou voelt. Daar kan iedereen alleen maar van leren, want ik denk dat niemand je pijn wil doen.
| 14:57 |
Ja, daar heb je wel gelijk in wat betreft uitleggen. Misschien heb ik het ook verkeerd begrepen maar dat voelde en voelt toch echt niet zo. Dank je wel!
| 16:04 |
Eens met de reacties van 1960-1980. Misschien had je ook rechtstreeks aan Dana kunnen vragen hoe ze dat bedoelde. ;)
| 15:28 |
Ja, misschien wel Ingrid maar die gedachte kwam niet in me op. Het had me te zeer geraakt en nog en ik voelde me ook publiekelijk belachelijk gemaakt. Het was op dat moment voor mij wel helder. Daarbij vind ik 't wel belangrijk dat de discussie openbaar gevoerd wordt, omdat het meerdere mensen aangaat en men wel stil mag staan bij de gebruikte terminologie. Het wordt nergens duidelijk in het verhaal of in de reacties dat in hokjes stoppen of dergelijke niet goed is, ik zie nergens 'de knipoog'.
Dank voor je reactie Ingrid! :-)
| 16:10 |
Ik hoop dat het weldra opgehelderd wordt.
| 21:45 |
Ja, ik ook idd.
| 22:56 |
nou..tja.. scheldwoorden ben ik echt niet gek op
Wat is normaal, wie  weet dat en wat is er mis met enig verschil van alle unieke mensen 
heerlijk al die soorten en maten en kleuren en harten die tikken vanuit ware liefde en zuiver zijn
k zit nu ook even in de kast, die onder de trap waar mijn pc staat en kom er zo weer uit, liefs
| 10:08 |
Mooi verwoordt Karin dank je wel! En ja, het is nu ook veel te mooi weer om in een kast te zitten! 😉
| 13:39 |
k zit er nog steeds.. en koud  hier brr ..maar ondanks de felle zon nog steeds ...straks dus
| 14:09 |
Dan zat je er dus meer dan 4 uur! Zonde met dit weer hoor maar ik mag niks zeggen, ook bijna de hele dag achter de laptop...
| 00:51 |
soms zijn er van die dagen..veel te regelen..stiltes nodig- of te stil van binnen en dan stagneert het in andere beweging ja. vandaag gaat het weer in de actievere richting. Mijn arola wagentje bij de garage ophalen..wat dorpen verder.en zoonlief met zijn lief achter mij aan..t ding staat sinds een dag te koop en alles loopt richting een volgend wondertje, top..fijn weekend jij he
| 10:29 |
Ja, dat is moeilijk soms, de menselijke geest ook...
Leuk dat je je wagentje op mag halen, ga je leuk het weekend in!
Maar ehh, we verwachten er nog wel een blog van hè!... ;-)
Dank je en jij/jullie ook een fijn weekend!
| 16:27 |
De woord keuze was misschien niet helemaal een slimme zet en hoop dat dit soort taalgebruik nooit een trend zal worden die ik beleef🙈 ... Buiten het woordenschat blijft het dapper dat ze haar eigen verhaal met de rest van de wereld, dat geld ook voor jou/u Enrique.
Bedankt voor het delen van dit bericht aan mij, fijn om te zien/lezen dat steeds mensen het minder boeit welke geaardheid iemand ook maar heeft. I love that!😊 Maar daar buiten blijven het aparte/bijzondere woorden die ik niet perfect weet te plaatsen.
| 03:21 |
Zeg maar gewoon 'je' hoor Mike.
Ja, ik vind het op zich niet dapper om bepaalde groepen mensen weg te zetten door zelf te zeggen dat je 'doodnormaal gewoon bent', en al die andere termen die genoemd zijn. We hebben vrijheid van meningsuiting maar ook dat heeft een grens. Men claimt altijd niet te weten waar die grens ligt terwijl dit wettelijk geregeld is: 'Het mag niet onnodig kwetsend of grievend zijn'. We leven in een gemengde maatschappij van allerlei mensen uit verschillende landen en verschillende geaardheid. Ook Yoors is daar een afspiegeling van en de verhalen blijven niet binnen Yoors. Daar mag/moet rekening mee worden gehouden voordat men op 'Enter' drukt. En ik kan idd die termen ook niet plaatsen. Dank voor jouw mening en reactie!
| 03:40 |
Ik ben ook niet gecharmeerd van het woord "potten en nichten" maar het is blijkbaar de trent om met respectloze woorden te smijten/scheldwoorden te gebruiken zodat deze uiteindelijk hun kracht verliezen (niet dat dit bij bijvoorbeeld het woord "hoer" is gebeurd) of is het gewoon hip of stoer?
Die kast-uitdrukking begrijp ik ook niet. Ik begrijp sowieso niet waarom bepaalde zaken openbaar gemaakt moeten worden. Waarom moet ik mij voorstellen inclusief sexuele geaardheid? Straks ook nog godsdienst en politieke voorkeur en gezinssituatie en inkomen er bij als ik iemand een hand geef?
| 03:13 |
Dank je wel Kitty, je slaat de spijker op z'n kop!
| 03:17 |
Een homosexuele vriend van me heeft een kleding winkel, zelf zegt ie dat ie daar verstand van heeft omdat ie zolang in de kast heeft gezeten.
| 17:56 |
Ja, dan weet je wel 't één en ander! Whahaha! 😂
| 18:02 |
Triest ergens dat je zulke opmerkingen zelf moet maken..
| 19:54 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen