×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
notifications_noneadd
19-01-2019 00:32
1 volger , 2 antwoorden
camera_alt
Afbeelding toevoegen
2 antwoorden

Schaatsen in Giethoorn 2019


Het begint nu toch wel weer te kriebelen met deze temperaturen, helaas heb ik geen schaatsen meer... Maar zoekt u straks weer een mooie plaats om te gaan schaatsen, overweeg dan eens een dagje Giethoorn!

Het brengt meteen weer herinneringen van vroeger naar boven... In de zomer vanaf huis wegvaren en in de winter achter het huis op 't ijs stappen en van daaruit de grachten over richting het kanaal Beukers-Steenwijk op of de Gieterse meren; voornamelijk het 'Bovenwijde' of het 'Molengat'. Het moet natuurlijk wel stevig gevroren hebben, zeker om over het kanaal te kunnen of een groot en diep meer. Het Bovenwijde was altijd redelijk veilig omdat het daar nergens dieper was dan een halve meter; althans, dat werd altijd beweerd.

Tegenwoordig zou het kunnen dat de vaarroute over het genoemde kanaal opengehouden wordt door en voor de schepen; dat weet ik niet. Maar het grote voordeel is dat het breed is en ruimte genoeg voor iedereen! Maar nogmaals, het moet wel vertrouwd zijn. Op 'houtjes' ben ik begonnen zoals velen denk ik. Toen kreeg ik tweedehands kunstschaatsen, kanariegeel nota bene! Vervolgens 'lage noren' en dat begon er wat op te lijken.

Nu heb ik geen schaatsen meer, ook omdat ik niet had verwacht dat er nog winters zouden komen met een fatsoenlijke matige tot strenge vorstperiode. Maar dat zeg ik; het begint te kriebelen, dus wie weet waag ik me weer eens op het gladde ijs... ;-) Nog een tip: Gaat u nog schaatsen in Giethoorn, (als dat mogelijk wordt) ga dan naar Giethoorn-noord en niet naar -zuid. Waarschijnlijk minder druk en minder bukken voor bruggen en klunen over de vlonders!

Ook interessant:


© 25-02-2018 (Laatste update: 18-01-2019)  Copyright; Blog, titel en tekst(en) door: © The Original Enrique   ( enrique.dutch@gmail.com )   Alle rechten voorbehouden/All rights reserved. Afbeeldingen van: Pixabay. Mijn blogs mogen altijd gedeeld worden!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts