Slaapmutsje 49 Herdenken

Slaapmutsje 49 Herdenken


Normaal gesproken werk ik eigenlijk bijna nooit met videoclips van artiesten in mijn blogs (Alie is al van de muzikale omlijsting ;-) ) Maar vandaag maak ik een uitzondering!

Hoe lang een rouwproces duurt weet ik niet en is per persoon en qua omstandigheden verschillend. Nu gaat het in dit geval niet om mensen, nee, om dieren. Die vind ik Minstens even belangrijk! Mijn lijfspreuk is ook niet: "Toen ik de mens heb leren kennen ben ik van dieren gaan houden", nee, eerder: "Toen ik de mens heb leren kennen ben ik nóg meer van dieren gaan houden", want ik hield al van dieren. Nee, de mens wil ik niet tekort doen, alleen wil ik er mee zeggen dat een dier onvoorwaardelijk van je houdt en altijd eerlijk is.

In mijn leven tot nu toe heb ik 2 hondjes in moeten laten slapen en daar dacht ik vandaag ineens aan en hield het ook niet meer droog. :'-( Astrid, de Mechelse Herder van m'n moeder, (die toen zelf medische hulp nodig had) had maagkanker wat was uitgezaaid, van haar wisten we de leeftijd niet exact, maar rond 15 jaar.  Zij was altijd trouw en ontzettend slim en lief. De nog analoge foto's liggen bij mijn moeder. En Tiffy, een West-Highland White Terriër, welke ik op heb gehaald en aantrof in een zwaar verwaarloosde situatie toen ze 3 of 4 jaar was. Dit was een hondje met pit. Heel lief maar ze liet niet met zich sollen! Zij is 17,5 jaar geworden en haar kwaliteit van leven werd op een gegeven moment zo slecht, doof, nagenoeg blind en ze kreeg epileptische aanvallen, ze was op. Dus heb ik haar ook vredig laten inslapen bij de dierenarts. Van Tiffy heb ik gezien dat (toen ze nog kon horen) ze heel aandachtig luisterde naar onderstaand nummer. Dit nummer wil ik dan bij deze opdragen aan beide hondjes die ik vandaag herdenk. De foto's zijn van Tiffy, de laatste foto was gemaakt vlak voor ze naar de 'kapper' ging.

"Lost in this world", ook omdat er op onze planeet niet genoeg ruimte en aandacht is voor dieren.

Rust zacht, lieve hondjes...   † †

Ook heb ik nog een Powerpoint met deze muziek en andere foto's van Tiffy. Maar de versie is verlopen (proefversie) weet iemand hoe ik deze toch weer kan gebruiken? Gaarne uw reactie!

Welterusten mijn vrienden.

© Copyright 18-10-2017, blog, foto's en tekst door: © Enriqué, blogs and more   Alle rechten voorbehouden. Muziek door: Anouk, via Youtube.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
zo teder en liefdevol en k denk dat die kleine donderstraal t lied helemaal beluisterde omdat hij voelde wat t met jou deed .
Rkend mooi ja en vol ontroering
| 19:38 |
Muziek is een ware tearjerker. In alle gevallen. Muziek kan zó veel emoties oproepen van alle soorten. Lost van Anouk is zonder dat je iemand verliest al een tearjerker.

Ik begrijp niet helemaal je powerpoint vraag. Heb je de originele CD/software niet misschien of wil je 'm updaten?
| 16:21 |
Ja, je hebt wel gelijk wat betreft dat nummer... Maar zo is dat gelopen, hoe raar het ook klinkt, heb ik deze altijd gezien als 'Tiffy's nummer'.
Wat betreft de powerpoint; op de dag dat Tiffy is ingeslapen heb ik met mijn proefversie van Office of Works een powerpoint gemaakt met muziek en daarbij de foto's van Tiffy. Vervolgens geüpload naar Youtube. Mijn proefversie is verlopen en het account bij Gmail had ik zonder er bij stil te staan verwijderd, dus hij staat niet meer op Youtube, wel op m'n pc maar kan doordat de versie is verlopen er niet bij. De meeste foto's zijn verloren gegaan door een fout van een computerzaak, daarom wil ik zo graag die powerpoint.
| 18:40 |
Heb voor bijna al mijn diertjes een eigen nummer. Staan ook op YT. Dus ja ik herken wel wat je schrijft.
Ik heb je even een privéberichtje gestuurd voor het powerpoint vraagstuk ;-)
| 19:06 |
Ja, dat is toch mooi, een soort van eerbetoon!
Ok, ik zal direct kijken, dank je wel!
| 19:14 |
Inderdaad. Zo is het bedoeld in mijn geval. Helaas schoot Sarah erbij in omdat ik zelf toen ongeveer op sterven na dood was..... (figuurlijk hè)
| 19:56 |
Ja, dat snap ik wel... :'-(
| 00:59 |
Zij krijgt ook nog een mooi filmpje ;-)
| 11:51 |
Mooi zo!
| 01:13 |
Mooi geschreven, ik kan me niet voorstellen dat ik de mijne ooit moet afgeven.
| 12:26 |
Nee, daar wil je ook echt niet aan denken!
| 13:21 |
Altijd jammer om afscheid te moeten nemen van huisdieren. Ze gaan nooit uit je hart of uit je hoofd
| 11:25 |
Nee, ze blijven altijd in de herinnering voortbestaan.
Dank je wel!
| 11:56 |
Mooi dat nummer van Anouk. De dood van een huisdier kan net zoveel pijn doen als het verlies van een familielid. Ken je het gedicht van de regenboogbrug? Dat gebruik ik vaak als troost bij het sterven van een huisdier.
Wat PowerPoint betreft, zelf heb ik zo'n Microsoftabonnement voor een paar tientjes per jaar met Word, Excel, PowerPoint, Outlook en nog een paar programma's waar ik niks mee doe. Echt handig, want je blijft altijd up-to-date.
| 23:39 |
Ja, vind ik ook. Erg als zo'n onschuldig beestje moet sterven. Dat gedicht ken ik niet, kan ik dat gewoon opzoeken? Misschien moet ik dan ook maar zo'n abonnement. Dank je wel Alie!
| 23:45 |
dat zijn de minder leuke dingen :( sterkte.. even lekker huilen kan.heerlijk opluchten
| 23:16 |
Dat is ook wel zo. Dank je wel!
| 23:19 |
Triest als je afscheid moet nemen van je hondenvriend.
Over PowerPoint, zoek eens op office online, volgens mij is dat gratis te gebruiken. Online, dus je zit wel op internet. Voor android zijn daar zelfs gratis apps voor.
| 22:40 |
Ok, dank je wel hoor! Ik ga er mee aan het puzzelen.
| 22:45 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
Boeken & Taal
Kolja
Kolja
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden