×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Slaapmutsje 83 #Blue moon


Op 31 januari j.l. was 's avonds het verschijnsel 'Blue moon' te aanschouwen. Op het moment dat ik las dat het fenomeen zou gaan plaatsvinden nam ik me voor hier foto's van te maken. Zo gezegd, zo gedaan... of niet? Op dat moment wist ik zeker dat het verschijnsel zich voordeed maar nu ik net terug ging rekenen wist ik het niet meer helemaal zeker... Ook de camera laat me in de steek want hij springt telkens terug naar de datum in de fabrieksinstellingen. Hoeveel pech kun je hebben... In elk geval bij deze toch de foto's, waarvan ik denk dat het de zgn. Blauwe maan was.  (De datum op de foto's zijn ten tijde van bewerken, d.w.z. verkleinen dan.)

Ook zou het tevens een supermaan geweest zijn. Blauwe maan of Blue moon heeft als voorwaarde dat het de tweede keer in dezelfde maand is dat het volle maan is. Voor een supermaan liggen de voorwaarden weer anders... Als ik zo naar de foto's kijk ben ik er van overtuigd dat het dan in elk geval volle maan is en omdat het de tweede keer was in januari dus Blauwe maan, nogmaals met lichte twijfel. Voor de volledigheid voeg ik een link toe betreffende dit fenomeen. Een herkansing komt er op 31 maart, dan komt er opnieuw een 'Blue moon'.    Klik hier voor meer info.

Eigenlijk is de maan toch wel mooi, we vinden het vanzelfsprekend dat 'ie er altijd is... Ons nachtlampje...

Welterusten!

© 05-02-2018 Copyright; Blog, titel en tekst(en) en foto's door: © Enriqué, blogs and more   ( enrique.dutch@gmail.com ) Alle rechten voorbehouden/All rights reserved.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts