Slaapmutsje 83 #Blue moon

Slaapmutsje 83 #Blue moon


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Op 31 januari j.l. was 's avonds het verschijnsel 'Blue moon' te aanschouwen. Op het moment dat ik las dat het fenomeen zou gaan plaatsvinden nam ik me voor hier foto's van te maken. Zo gezegd, zo gedaan... of niet? Op dat moment wist ik zeker dat het verschijnsel zich voordeed maar nu ik net terug ging rekenen wist ik het niet meer helemaal zeker... Ook de camera laat me in de steek want hij springt telkens terug naar de datum in de fabrieksinstellingen. Hoeveel pech kun je hebben... In elk geval bij deze toch de foto's, waarvan ik denk dat het de zgn. Blauwe maan was.  (De datum op de foto's zijn ten tijde van bewerken, d.w.z. verkleinen dan.)

Ook zou het tevens een supermaan geweest zijn. Blauwe maan of Blue moon heeft als voorwaarde dat het de tweede keer in dezelfde maand is dat het volle maan is. Voor een supermaan liggen de voorwaarden weer anders... Als ik zo naar de foto's kijk ben ik er van overtuigd dat het dan in elk geval volle maan is en omdat het de tweede keer was in januari dus Blauwe maan, nogmaals met lichte twijfel. Voor de volledigheid voeg ik een link toe betreffende dit fenomeen. Een herkansing komt er op 31 maart, dan komt er opnieuw een 'Blue moon'.    Klik hier voor meer info.

Eigenlijk is de maan toch wel mooi, we vinden het vanzelfsprekend dat 'ie er altijd is... Ons nachtlampje...

Welterusten!

© 05-02-2018 Copyright; Blog, titel en tekst(en) en foto's door: © Enriqué, blogs and more   ( enrique.dutch@gmail.com ) Alle rechten voorbehouden/All rights reserved.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Gave foto's!! Welke maan het ook was, ik was van de wap.... Wat een energie zeg
| 16:59 |
Dank je! Hoe bedoel je 'van de wap'?
Dadelijk kom ik even virtueel bij je op bezoek, even weer bijlezen ;-)
| 17:06 |
Ik heb niks geplaatst, dus bespaar je de moeite hihi
Van de wap = de weg kwijt ;-)
Even een flinke pas terug en kennelijk nog wat 'drama' te verwerken. Zucht...... Maar brengt wel mooie inzichten. Nu nog verwerken, oplossen of accepteren
| 17:15 |
Sterkte daar mee! Ja, zoals je 't breng lijkt het heel eenvoudig maar dat is 't vast niet...
| 20:51 |
Oh echt. Grappig dat ik zo overkom. Het is niet eenvoudig nee, maar wel oplosbaar ;-) Soms is het ook wel weer een soort van fijn om even op de resetknop te drukken en te bekijken wat ik in godsnaam aan het doen ben ;-) Alleen drukte ik dit keer niet op de knop en gebeurde gewoon. Ik geef de maan de schuld ;-)
Maar wat ik al schreef, het geeft weer even een nieuwe kijk.....
En dat was kennelijk nodig..... (pssst weet ik wel zeker)...
En eh tnx he voor de support...
| 21:24 |
Geflankeerd door vogels staat hij er best goed op.
| 19:55 |
Dank je wel! Ja, dat was een prettige bijkomstigheid! ;-)
| 16:52 |
Mooie foto's, goed gelukt, vind ik.
| 13:32 |
Dank je wel voor je compliment! :-D
| 14:09 |
Graag gedaan. Gelukkig is blue moon niet letterlijk blue. Ik wist niet wat het betekende, nu wel )
| 15:35 |
Ach, blauw was ook wel leuk geweest, haha! Ja, we zijn hier allemaal om te leren toch? ;-)
| 23:57 |
ja, klopt helemaal )
| 08:37 |
:-)
| 00:02 |
Wat een mooie foto's van een verschijnsel dat niet zo vaak te zien is.
| 15:13 |
Dank je wel Soberana, voor jouw mooie reactie! ;-)
| 02:00 |
Ik denk aan dit nummer: youtu.be/LSu2TJJ2gpo
| 12:25 |
Grappig, Dewaputra, hier wat verder naar beneden in de reacties, kwam met hetzelfde nr. van een andere artiest, haha. Mooi!
| 01:49 |
Verhip!!
| 11:18 |
:-)
| 13:44 |
raar eigenlijk Blue moon er is niks blauws te bekennen. Mooie foto's!!
| 23:52 |
Klopt Marijke, volgens Wikipedia: "De naam blauwe maan (in het Engels Blue Moon) had oorspronkelijk een andere betekenis en wordt in feite ten onrechte op de hierboven beschreven manier gebruikt, ten gevolge van een fout in het blad Sky and Telescope in 1946. In 1999 werd er in hetzelfde blad een artikel aan deze fout gewijd."

Dank je wel!
| 12:00 |
:-)
| 23:28 |
Nou een paar keer per maand is hij er niet
| 13:33 |
Heb je ook weer gelijk in.
| 16:57 |
wouw ...wat ene prachtige foto is het geworden Enrique !
| 08:49 |
Dank je wel! ;-)
| 16:57 |
graag gedaan
| 08:59 |
Dank je Mary-José, voor jouw mooie compliment!
| 21:57 |
het si echt PRACHTIG
| 09:00 |
:-)
| 12:47 |
mooie foto's zijn dit weer !
| 08:27 |
Dank je wel hoor!
| 16:58 |
Mooie foto's zijn dit. Ik wil het de volgende keer ook eens gaan proberen, maar dan dus met mijn statief. Ik krijg anders dit zo niet voor elkaar ;)
| 06:33 |
Met een statief is idd. beter Diaantje, ik heb de sluitertijd korter gezet want ik kreeg ook steeds ovale manen, haha!
| 16:59 |
Oke, ook nog een extra goed tipje, sluitertijd korter! Dank je wel :)
| 17:05 |
Ja, alleen dan moet je weer uitkijken dat je foto niet onderbelicht word maar dan kun je weer met lichtgevoeligheid (ISO) werken. Maar ik ben maar amateur, haha! Hetty heeft er een aantal blogs over geschreven, die weet er veel van. Een statief is volgens mij ook idd. de beste optie in dit geval.
En graag gedaan uiteraard! ;-)
| 17:12 |
Ik ben ook amateur, maar nog minder op de hoogte als jou merk ik wel. Ga Hetty een keer vragen om een cursus of zo denk ik. Ze woont vlakbij, denk max 20 minuutjes rijden ;) Centjes kan ze zeker wel gebruiken denk ik.
| 17:15 |
Kijk aan! De wereld is klein, haha! Ja, dat denk ik ook wel. ;-)
| 20:32 |
Blue with Billy, www.youtube.com/watch?v=4iD1yQIGIKE - En wist je dat we in deze maand geen volle maan hebben?
| 04:59 |
Nee, dat wist ik niet. ik heb me er ook nooit echt in verdiept eerlijk gezegd. Alleen als er een bijzonder verschijnsel komt, ben ik wel van de partij. Dank voor je bijdrage!
| 17:08 |
Gaaf dat je hem op.foto hebt gezet.. kreeg het niet voor elkaar met mijn telefoon snik trusten
| 01:23 |
Nou, deze zijn met de camera gemaakt, maar ik maak met m'n smartphone betere, haha! Volgende keer beter joh! ;-) Welterusten!
| 01:40 |
Prachtige foto's van een prachtig nachtlampje ^_^
| 00:45 |
Dank je wel hoor! ;-)
| 01:38 |
De maan is mooi, jouw foto's ook!
Welterusten !
| 00:44 |
Dank je wel! :-) Welterusten!
| 01:38 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen