Slaapmutsje 87 'Verandering'


Soms veranderen er dingen in je (directe) omgeving. Een enkele keer meerdere dingen in korte periode. Dat kan angst en onzekerheid oproepen, tenminste bij mij wel. Vroeger. Nu niet meer, ik kijk er naar uit. Verandering is goed, niet per definitie maar het geeft nieuwe kansen. Zo kijk ik er tegenwoordig tegenaan.

Binnenkort krijg ik nieuwe buren. Gelukkig. Deze zijn vrij egoïstisch en daar hou ik niet zo van. Benieuwd wat er straks voor mensen in komen. Misschien wel mensen die mij wel respecteren. Verder krijgen we een nieuwe huisarts. Ook daar kijk ik naar uit. Even een frisse wind door dit dorp. Er staan hier in de buurt nog ongeveer 8 huizen te koop. Er worden huizen gerenoveerd en te koop aangeboden en er worden nieuwe huizen gebouwd. 

In de parochie waar mijn moeder woont, komt een nieuwe pastoor. Daar heb ik indirect ook mee te maken omdat wanneer ik naar Brabant ga, daar zondag ook altijd naar de kerk ga met mijn moeder. De nieuwe pastoor is omstreden. En daar hou ik van! Iemand die niet helemaal vastgeroest zit in dogma's, dat ligt mij wel. Met de kennismaking onlangs hebben we hem even gesproken. Een aardige meneer.

Verder ben ik 'vrienden' kwijtgeraakt. Ze hebben me verwijderd van social media en krijg geen Kerstkaart meer van ze terug. 'Their loss', zou ik willen zeggen! Grappig, als je ze er op aanspreekt verheffen ze hun stem terwijl ze zeggen; "Neee! Er is niks aan de hand hoor". Veel mooier is dat ik weer andere en vaak leukere contacten heb opgedaan, binnen en buiten de familie, binnen en buiten Sociale media/Yoors.

We gaan best een spannende tijd tegemoet en daar ben ik blij om! ik houd jullie op de hoogte! Zet je slaapkamerraampje maar een beetje open, zodat de 'wind of change' een beetje naar binnen kan waaien... ;-)

Welterusten.

© 11-03-2018 Copyright; Blog, titel en tekst(en) door: © Enriqué, blogs and more   Alle rechten voorbehouden/All rights reserved. Afbeeldingen: Pixabay.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!