Z
Top Tien Challenge 2018: Muziek | The Original Enrique

Top Tien Challenge 2018: Muziek

Voor mijn 'Ergernissen top tien van 2017 kunt u hier klikken.

(Update 23-03-2018: Wil je als je ook een top 10 hebt voor deze challenge, jouw link in de reacties vermelden, dat maakt het wat makkelijker voor mij. Als je ook dezelfde headerfoto wilt gebruiken, wordt dat zeker gewaardeerd maar is geen 'must'.)

De 'top tien challenge' van deze keer is tot stand gekomen in samenwerking met wakeupkitty en het leek ons leuk om te kijken wat we met elkaar gemeen hebben op het gebied van muziek en ook om te kijken of we op dit vlak veel gemeen hebben met Jullie! Zou toch leuk zijn; wéér iets waar we elkaar in herkennen! Maar een andere invulling van de challenge mag ook natuurlijk!

Mijn Top 10 is een greep uit een ontzettend groot aantal favorieten en ligt heel, heel dicht bij elkaar en wat daar nu van in me opkomt zet ik neer. Het is dus niet perse dat ik begin met de mooiste.  De songs zijn vaak ook afhankelijk van mijn stemming op dat moment. De nummers die eerder in mijn blogs verwerkt zijn, zal ik grotendeels achterwege laten.

Heb jij ook een muziek of andere Top 10 en wil je hem delen? Zet dan in je eerste trefwoord vakje:

Top10 challenge2018

Live versies vind ik vaak het mooiste...

Simon and Garfunkel;

'The sound of silence', voor de wat melancholische momenten en gewoon ook een heel goed nummer!

'Major Tom' mag uiteraard niet ontbreken...

Straks ga ik wel 'van de hak op de tak' dus wees gewaarschuwd, haha!

Amanda Lear heeft zo'n aparte stem en ik vind het nummer mysterieus. Aan de meeste nummers, zo ook deze heb ik herinneringen, meestal leuke anders zou het nummer ook niet gauw een favoriet zijn natuurlijk...


Eén van de beste van Abba, wat mij betreft.

Misschien wel de beste band die ooit bestaan heeft, maar dat is eigenlijk ook weer persoonlijk....

En nu tap ik even uit een heel ander vaatje met Frank en Mirella. Als duo klinken ze gewoon heel mooi, simpele en beeldende tekst en een leuke melodie.

Wederom herinneringen...

Als je Schlager zegt, zeg je Dennie Christian natuurlijk, dit vind ik één van de beste van hem...


Het enige nummer wat ik van hem ken maar wel een hele mooie... 'Blackstar".

Zoveel haar als hij toen had, zo weinig heeft hij nu... XD

En deze klassieker draai ik graag in de auto, wel toepasselijk en ik kan onderweg gewoon heel erg van dit nummer genieten...

Deze is eigenlijk van Janis Joplin natuurlijk maar ik vind de versie van 'Pink' toch ook wel heel goed... Wederom een leuk nummer voor in de auto...


Ja, ik wil er nóg een Nederlandstalige favoriet in, dus deze van Claudia de Breij is het geworden. door diverse artiesten uitgevoerd. Misschien vind ik uiteindelijk de originele van Claudia toch het mooist, ik twijfel nog...

Dit zijn er dan tien. Nu merk ik hoe weinig tien is... ik had er ook duizend neer kunnen zetten... Maar ik ben vooral benieuwd wat hiervan overeenkomt met jullie smaak! Hieronder de Top 10 van Kitty!

© 21-03-2018 (Laatste update: 17-12-2019) Copyright; Blog(s), titel en tekst(en) door: 'Just you and me'   Alle rechten voorbehouden/All rights reserved. ('Just you and me' is een samenwerkingsverband tussen 'Wakeupkitty' en © The Original Enrique) Afbeelding(en) afkomstig van: Pixabay. Video's zijn eigendom van de diverse artiesten en/of van de diverse uploaders. Info hierover is te vinden in de video's zelf. Tags: #top10 #toptien #lijstjes #muziek #challenge #muziekchallenge #uitdaging #abba #chiquitita #blackstar #majortom #70s #80s #90s #schlager #pop #nederlandstalig #deutsch #music #musik

signup

Ook meedoen aan een leuke Challenge?

Schrijf je dan gratis in!

top10
Share
DM