De Schotse Hooglander.


Deze mooie dieren kom je vaak tegen in de natuurgebieden. Omdat ze niet snel agressief worden kun je er rustig tussen door lopen, wees wel voorzichtig want ze kunnen altijd ergens van schrikken. Ik zorg er altijd voor dat een dier mij ziet aankomen zodat deze niet schrikt, ook let ik er altijd op of er ook jongen in de buurt zijn want die willen ze beschermen. 

Een stier kan wel achthonderd kilo wegen, een koe vijfhonderd kilo een behoorlijk gewicht waar je geen ruzie mee wilt hebben. De runderen kunnen ongeveer achttien jaar oud worden. Door hun dikke vacht kunnen ze in de winter ook naar buiten. Deze heb ik gefotografeerd in een wei waar de eigenaar bij was en doordat ze me kennen heb ook even geknuffeld maar dat is niet zo'n succes, ze hebben een andere definitie van knuffelen. De donkere wou ik even terug duwen maar dat lukte niet en dan voel heel goed hoeveel kracht er in zo'n dier zit toen die begon te duwen, haha. Toen ik uit de wei stapte voelde alles nog heel. Kleine tip: doe dit vooral niet zomaar in een natuurgebied maar laat ze lekker met rust.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Word lid en beloon de maker en jezelf!