Hoe krijg je meer bezoek op je Facebookpagina?


Niet de gouden tip. Geen stappenplan om succes te bereiken. Ik heb gisteren een voorzichtig begin gemaakt met een Facebookpagina voor Red Baron Charters. Nu de boot op het droge ligt, wil ik proberen een frisse start te maken voor het nieuwe seizoen. Als we straks - eind oktober - de eventuele orkaan weer hebben doorstaan en alle onderhoud is gepleegd, hoop ik op meer interactieve interactie en daarmee samenhangend ook bezoek IRL.

Facebook zelf vertelt me stap voor stap wat nodig is om een succesvolle pagina samen te stellen. Bewegende beelden doen het goed. Een video plaatsen lukt - echter niet met de knop die daarvoor bedoeld is. Openingstijden, de locatie en een telefoonnummer toegevoegd. Ook het tonen van foto's en wat vrienden uitnodigen om de pagina leuk te vinden, een voorzichtige start met een speciale aanbieding voor potentiële klanten. Ik maak wat evenementen aan op basis van de drukkere dagen op het eiland en ik wil nog proberen opvarenden van cruiseschepen die Sint Maarten aandoen te bereiken.

Wie heeft ervaring met het aanmaken van een succesvolle (Facebook)pagina en kan me helpen meer bezoek te genereren? Wie kan me een zetje in de goede richting geven om dit nieuws zo breed mogelijk te verspreiden? Wat moet ik toevoegen, weglaten, aanpassen of uitproberen om het beoogde effect te bereiken? Wie het weet, mag het zeggen!

Uiteraard zou ik het zeer op prijs stellen als jullie mijn pagina een duimpje omhoog willen geven. Wellicht overweeg je zelf Sint Maarten als toekomstige vakantiebestemming en wil je een keer met ons in zee. Altijd welkom. Met het delen van de pagina help je mij zeker verder en door eventueel in de reacties een suggestie te doen, kunnen anderen ook profiteren van jouw wijze raad. Ik ben benieuwd.