×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Sint Maarten - dag 64

Sint Maarten - dag 64
Even bijkomen van alle ervaring. De zeebenen strekken, zogezegd. Een zondag is daar bij uitstek geschikt voor, dat breekt zo lekker de week. Koffie, check. Zon, check. Ontbijt, check. De dag komt langzaam op gang, hangmattempo doeloe. Genieten van de reacties: fijn via Facebook, kort en to the point op Twitter, beeldend in Instagram en niet te filmen qua YouYube, verslag uitbrengen op Skype en ook bedank ik graag Yoors, truly.

Eerst maar eens een zwabber door het zwembad dan. De zon brandt mijn biertje van een ander merk en Saskia los op Spotify. De helft van de bodem blinkend schoon wanneer de slang schoongespoeld moet worden. Wanneer ik naar de pomp loop, krijg ik het domme ding niet aan de praat. Optimistisch als ik ben is het zwembad natuurlijk half schoon, maar ik heb er nog geen schoon genoeg van. Gelukkig kom ik op het idee om de verstelbare tijdklok wat te verplaatsen, en zo de installatie te foppen. Ook 's morgens om elf uur wil de boel niet aan het werk als we doen of het vier uur eerder is, na nog wat vijven en zessen erken ik mijn technisch onzicht en zit ik bij de pakken neer. Gelukkig is daar de huisbaas, die me - zeker wanneer ik hem werk uit handen neem - met raad en daad bijstaat. Wanneer ik het probleem uit de doeken doe, wijst hij me op een lamp. Er gaat bij mij geen licht op. Hij glimlacht en wijst nogmaals en zegt wijs: 'geen stroom'. De lamp is inderdaad niet aan, en daarom de pomp ook niet. Dat zijn zo van die momenten...

Na de grote schoonmaak wat chloor bijgevuld en in de hangmat gekeken naar hoe het gras groeit. Zes tequila en twee vodka-orange verder vergeten waar we mee bezig waren werden we opgeschrikt door een hels kabaal. Ronkende motoren, tonen van heel hoog naar lawaaierig laag en verschijningen van gelijke orde. Onderaan onze berg, in Great Bay - waar ook de Red Baron ligt - werd een vliegshow gehouden ter afsluiting van het feestweekend. De beelden zijn vanuit de hangmat geschoten, vandaag liever lui dan moe. Heb zelfs maar met een half oog naar de loopings gekeken, en geïnspireerd door de duikvlucht nog lekkerder gaan liggen.

Toch nog even de berg af, laten we er niet om liegen, om sigaretten te scoren. Gelijk even gekeken of er nog festiviteiten waren in Philipsburg, maar de sfeer daar was meer grimmig dan gebroederlijk en daarmee allesbehalve sprookjesachtig. Nog een drankje (happy hour, dus twee) bij de Greenhouse genoten, evenals van elkaar en een voorgerecht om vervolgens mijn dagtaak te bereiden - ik had namelijk wel íets ondernomen: ribbetjes in de marinade gezet. Kost toch al gauw een uurtje of zes, zeven. Of we ons hebben verveeld? Ik dacht het niet. Uiteindelijk een zondag om je vingers bij af te likken. En morgen? Aan het werk!

Voor wie er geen genoeg van krijgen kan hier nog wat beelden van de vliegshow: A, B, C, D.

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties