×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Zeg eens aaaah

Zeg eens aaaah


Een vriend van me liet zich eens ontvallen medelijden te hebben met abonnees van De Telegraaf. Op mijn verbaasde vraag waarom luidde zijn antwoord 'Die lezen met hun slaperige kop in chocoladeletters dat de wereld vergaat en verslikken zich in hun koffie terwijl er niets aan de hand is. En dat iedere dag opnieuw.'

Dat je de nieuwsberichten in deze krant met een korreltje zout moet nemen, mag als bekend worden verondersteld. Toch weet ook deze vorm van sensatiezucht zichzelf keer op keer te overtreffen. Het artikel dat ik zojuist onder ogen krijg, is daarvan een sprekend voorbeeld. Er was nog een gaatje op pagina 76, zullen we maar zeggen.

Het praktijkvoorbeeld van vandaag dan: In Heusden - of all places - waarvandaan de free-lance correspondent van het landelijke sufferdje al sinds de watersnoodramp van '53 'Het komt nu toch wel erg dichtbij' niets noemenswaardigs meer te melden had, is een nieuwe tandarts in dienst. Zelfs dames die al zover op leeftijd zijn dat ze hun gebitscontrole vanuit een glas water kunnen laten doen, staan in de rij om een afspraak. 

Ik moet denken aan de zomerhit van weleer. Altijd lente, in de ogen, van de tandartsassistente. Met het catchy couplet "Ik flos niet meer -  En raak geen tandenstoker aan - Ook m'n tandenborstel laat ik rustig in m'n beker staan - Ik eet alleen maar suikerzoet - Ik snoep de hele dag maar raak - Want dan heb ik snel een gaatje - En een afspraak" De vrouwelijke tandplakactiegroep 'Ren je Rot' uit het nabijgelegen Vijmen heeft er sinds een uurtje minstens honderd nieuwe leden bij. Het is even doorbijten want er ontstaat natuurlijk een wachtlijst en hij - de tandarts - heeft het voor het kiezen. Niet lullen, maar poetsen - of vullen natuurlijk;

Reden van deze stormloop zijn niet de uitzonderlijke kwaliteiten van de goede vent. Hij staat niet bekend als bijzonder begaafde bruggenbouwer en wat de kroon op zijn werk moet zijn, vermeldt het artikel evenmin. Een bos donker haar en alle vertrouwen vanwege twee blauwe ogen worden wel gerapporteerd. Natuurlijk worden de woorden kracht bijgezet door zogenaamde verklaringen van potentiële patiëntes. Die zouden nu iedere maand wel een halfjaarlijkse beurt willen krijgen. Toen ik telefonisch contact opnam met de praktijk, viel er een tand uit mijn mond. Het bleek een wisselgesprek.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.christel_michele
Ik had het nieuws al gezien maar deze is veel leuker geschreven! Zo knap vind ik hem trouwens niet....
26-09-2017 08:26
26-09-2017 08:26 • 1 reactie • Reageer
Erwin Daniëls
Hmmm - ik ook niet...en meestal heb ik mijn ogen dicht in de stoel;
26-09-2017 11:48
26-09-2017 11:48 • Reageer
Hans van Gemert
Weer leuk geschreven, met een aardige twist :-)
23-09-2017 19:37
23-09-2017 19:37 • 1 reactie • Reageer
Erwin Daniëls
Konden we dat maar zeggen over De Telegraaf...
24-09-2017 14:11
24-09-2017 14:11 • 1 reactie • Reageer