×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Leef jij in de gevangenis of voel jij je vrij?

Leef jij in de gevangenis of voel jij je vrij?Een van mijn grootste inspiratoren al als kind was Nelson Mandela. Ik herinner me nog op de lagere school dat over hem werd verteld en ik er helemaal blij van werd. Iemand die buiten de gebaande paden gaat. Die jaren uiterlijk van zijn vrijheid is beroofd maar innerlijk vrijer was dan menig ander. Iemand die er na bezinning voor kiest om kwaad niet met kwaad te vergelden maar kiest voor vergeving en onvoorwaardelijke liefde om samen een hoger doel te bereiken. Hij is voor mij het voorbeeld dat vrijheid van binnen zit. Ja natuurlijk is dit een wat extreem voorbeeld want als ik denk aan bijna 30 jaar leven in gevangenis dan lijkt me dit enorm heftig. De enige weg is dan waarschijnlijk naar binnen gaan en bezinnen of het helemaal niet meer zien zitten, stel ik me zo voor. Toch bewonderenswaardig dat hij dat eerste heeft gedaan. Zo zijn er natuurlijk meer voorbeelden van mensen die in onze ogen iets heftigs meemaken en er wijzer en krachtiger uitkomen.

Ik verbaas me er soms alleen zelf over dat ik voor mijn gevoel jaren een leven heb geleefd binnen zogenaamde kaders van wat normaal leek te zijn. Een baan op kantoor, werken met mijn hoofd en het gevoel dat ik alleen echt vrij was in de weekenden. In de avonden was ik soms gewoon te moe om echt veel te ondernemen. Alsof ik mijn eigen gevangenis creëerde. Conclusie is dus dat ik gewoon niet op mijn ideale plek zat. Ja ik was best goed in het werk en ja er waren zeker ook leuke inspirerende dagen. Ik voelde me alleen niet volledig vrij en niet in lijn met wie ik echt ben. Ik voel zeker ook dankbaarheid voor de mooie dingen die ik geleerd heb en de mooie mensen die ik ontmoet heb in die periode. Ik voel me alleen erg gelukkig dat ik steeds meer los heb gelaten wat normaal lijkt te zijn en verwacht lijkt te worden.’ De zogenaamde verwachtingen van de buiten wereld’ versus datgene waar ik zelf echt blij van word, energie van krijg en waar ik echt toegevoegde waarde kan leveren.

Dat is waar ik in geloof dat het volgen van onze vreugde, het krijgen van energie, het gevoel hebben dat we echt leven een mooie indicator is van of we op onze juiste plek zitten. Wetende dat die plek voor iedereen anders kan zijn. Wat mij enorm heeft geholpen om hier meer verbinding mee te maken is ‘ momenten van stilte inlassen om echt af te stemmen zoals wandelen in de natuur, mediteren en dansen.

Ik geloof dat als we vanuit onze ideale plek gaan leven, samen werken, elkaar inspireren en krachten bundelen dat dit dan een enorme synergy teweeg brengt. Een mooie inspiratie van stammen die enorm in afstemming leven met de natuur is de documentaire ‘ Down to earth ‘ die op dit moment nog draait. Een aanrader!

Bovenstaande beschrijving gaat over werk. Uiteraard kan dit ook gelden voor relaties. De vraag is dan’ Is er balans?’ Krijg ik veel energie of geef ik alleen en verlies ik energie? Of neem ik veel van de ander en voel ik me te uitgeput om echt te geven?. Dit vind ik interessante vraagstukken. Ik ben erg benieuwd hoe jij dit ziet en ervaart? Wat jouw visie is?

Leuk als je die wilt delen.

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties