×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Hergebruik oude CD's!

Hergebruik oude CD's!


Laatst ging ik door mijn spullen heen om te kijken wat er weg kon. Ik had allemaal oude computerspelletjes (die het niet meer deden) en wist niet zo goed wat ik er mee aan moest. Uiteindelijk besloot ik om er wat leuks mee te doen om mijn kamer op te vrolijken (sinds ik net een nieuwe kamer heb). Ik verzamelde alle oude CD's en kreeg inspiratie door WeHeartIt.

Hoe krijg je hetzelfde als de foto hierboven?


Nodig:

- Oude CD's

- Permanente stift

- Draad

- Punaises (of plakband)


Stappenplan:

Stap1: Kijk in je spotifylijst, of een andere muzieklijst, naar welke bands je vaak luistert.


Stap2: Schrijf voor het gemak de bands op een papiertje zodat je er niet 1 vergeet.


Stap3: Pak de permanente stift (in welke kleur je leuk vindt) en schrijf op 1 CD 1 band (ik heb ze in een rondje opgeschreven - rondom het middelpunt-)


Stap4: Nadat je alle bands op de CD's hebt geschreven haal je de draad door het middelpunt van de CD en maak je een knoopje (twee keer het begin van een strik). Je concludeert hoeveel draad je nodig hebt voor je hele slinger (ik heb twee 'levels'), als je alsnog draad te kort komt: geen paniek!

Je knipt weer een nieuw stuk af en knoopt een van de uiteinden aan het andere uiteinde.

Waarna je de eerste hebt gehad ga je met de andere kant verder (van de draad) en haal je het uiteinde door het oog van de CD en maak je weer een knoopje.

Zorg voor ruimte tussen de CD's! (ik heb ongeveer telkens 30 cm ertussen gelaten)


Stap5: Uiteindelijk heb je je draad met CD's die best lang is (en ook best zwaar). Nu is het de bedoeling dat je de draad ophangt met punaises of plakband (ik heb voor plakband gekozen, GOED PLAKKEN!)


Stap6: Het kan zijn dat je CD's niet goed draaien (dus de verkeerde kant op). Je pakt dan een heel klein stukje plakband en legt die dwars op de draad (aan de bovenkant) en de cd. (zodat ze dus samen vast zitten. Je moet even uitproberen wat het beste werkt. :) EN JE BENT KLAAR!


*Stap7: Ik heb tussendoor lichtjes opgehangen voor een knus effect, wat ik er zelf erg leuk bij vind staan! :)


* = mogelijkheid


Vragen? Stel ze hieronder! x

 Petrage
Dat heb je zeker leuk gemaakt
27-03-2016 22:38
27-03-2016 22:38 • Reageer
Gerdieneke
wat een leuk idee zeg. die lampjes geven ook een leuk effect erbij
07-01-2016 11:41
07-01-2016 11:41 • Reageer
Girls-Things
Leuk gedaan! Geeft een gezellig effect met die lampjes erdoor. Liefs Merle van Girls-Things
05-01-2016 16:04
05-01-2016 16:04 • Reageer
bamboehart
grappig zeg al die creativiteit
05-01-2016 10:52
05-01-2016 10:52 • Reageer
Soberana
Origineel idee en grappig effect.
05-01-2016 06:40
05-01-2016 06:40 • Reageer