×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
notifications_noneadd
14-12-2018 16:20
2 volgers , 1 antwoord
camera_alt
Afbeelding toevoegen

Waarom deze blog?


Daarvoor zal ik eerst terug in de tijd moeten gaan om hier een duidelijk antwoord op te kunnen geven.

Ik ben Nadia, 28 jaar en heb sinds 2014 de diagnose Gastroparese gekregen, een lichte variant. Dit houdt in dat de zenuwen rondom mijn maag beschadigd zijn waardoor de verwerking in de maag vertraagd is, zonder duidelijke aanwijsbare oorzaak (idopatisch).

De diagnose is gesteld na heel wat onderzoeken, omdat ik pijn had na wat gegeten te hebben, nadat ik een ‘simpel’ buikgriepje had gehad. In de afgelopen jaren is uit onderzoek gebleken dat dit virus de zenuwen kan aantasten, wat bij mij dus waarschijnlijk de oorzaak is geweest.

Wat betekend deze aandoening voor mij?

Op goede momenten betekent het dat ik me ‘goed voel en mee kan eten’, alleen een stuk minder dan gemiddeld (kleinere porties). Op slechte momenten betekent het dat ik letterlijk pijn in mijn maag heb, geen eetlust en/of dorst, bijna de hele dag een vol gevoel heb ondanks dat het eten gewoon goed smaakt. En de afgelopen jaren schommelde het tussen de goede en de ‘iets mindere’ dagen.

Waarom dan toch mijn verhaal willen doen als het redelijk ging?

Sinds december 2017 ging het bergafwaarts. Ik at nauwelijks iets, had de hele tijd pijn in mijn maag, weinig eetlust en ik creëerde ook nog eens obstipatie. Ik ben daardoor bijna 11 kilo kwijt geraakt toen ik op mijn diepte punt zat.

Ik had in tussentijd zelfs een nieuwe medicatie geprobeerd, maar dit hielp ook niks. Bleef er in febrauri 2018 nog maar 1 optie over.. een sonde. (In een ander blog hier meer over)

In deze periode heb ik veel proberen op te zoeken over mijn aandoening en ervaringen van mensen. Helaas is een gastroparese erg bekend bij diabetespatiënten of na operaties in de buik of spierziekten. Niet als je verder een ‘gezonde’ dame bent.

Daarom wil ik graag mijn verhaal (deels met terugwerkende kracht) doen. Zodat ik hopelijk anderen wel kan helpen met het delen van mijn verhaal en ervaringen.

Meer weten over mijn verhaal? Bekijk mijn nieuwste verhaal Het begin van mijn aandoening of volg om altijd op de hoogte te blijven van mijn nieuwste verhaal. 

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts