×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Dingen waar ik bang voor ben.

Dingen waar ik bang voor ben.


Waar ik bang voor ben... ik ben iemand die snel bang is. Zo kijk ik nooit naar Horror films, thrillers gaan vaak al te ver voor mij. Ik ben bang voor inbraak, ik durf niet alleen buiten komen als het donker is. Als ik al met de auto weg moet, dan is mijn eerste werk om de auto te sluiten, nog voordat de sleutels het stopcontact hebben aangeraakt.

Toen we hier kwamen wonen heb ik jaren moeten wennen om hier alleen te zijn. En ook op reis merk ik dat ik niet alleen durf zijn in huis. Geen idee hoe dit komt. Vroeger lag ik vaak huilend in bed, het idee dat er iets ergs met iemand van mijn familie zou gebeuren was genoeg om snikkend in slaap te vallen. Ik ben bang voor fladderende dingen, ik heb geen schrik van onze kippen, tot ze met hun vleugels beginnen te flapperen. Dan begin ik te gillen, en dat zullen de buren geweten hebben.

Ik vraag me soms af of het normaal is om voor zoveel dingen schrik te hebben?

En nog een vreemde angst is de angst voor dode mensen en dieren. Echt, dode dieren... Ik heb mijn schoonvader ooit opgebeld 's avonds omdat een van de katten een dode merel had meegenomen in huis en ik die niet durfde oprapen. Plots lag ons huis vol pluimen, en toen ik achter de zetel keek, zag ik onze kat met dat beest in haar mond zitten. Mijn schoonvader heeft zelfs de zak met het dode beest erin moeten meenemen naar huis, want ik zou de vuilzak niet durven buiten zetten met dat dier erin. En ik ben 2 keer naar het funerarium geweest om iemand te gaan groeten. Zelfs daar ben ik bang en durf ik mijn rug niet draaien naar het lijk. Omdat ik echt bang ben dat die persoon in kwestie zou rechtstaan achter mij.

Maar als ik 1 iets moet opnoemen wat mijn grootste angst is, dan is het wel dit:

De angst om een van mijn kinderen te verliezen. Het idee alleen is ondragelijk. Het moet echt wel de grootste angst zijn van iedere ouder. Ik ken meerdere vrouwen die hun kind hebben moeten begraven en ik heb al boeken gelezen over moeders die hun kind verloren zijn. En hoewel ik echt al tranen met tuiten gehuild heb om het idee dat ook mij dit kan overkomen... weet ik gewoon dat zelfs mijn ergste gedachten hierover nog niet half zo pijnlijk zullen zijn dan dat het in werkelijk moet zijn...

Zijn er nog mensen met zoveel angsten? Is het eerder uitzonderlijk of lopen er nog veel schijtluizen als ik rond?

Shahrasana
Van de angsten die jij beschrijft, is bij mij de laatste van toepassing: je kind verliezen. Idee alleen al bezorgt me een ongekende benauwdheid. Soms denk ik ook aan allerlei doemscenario's zoals ontvoeringen, ongelukken, ziektes,..en dan begin ik ook hartverscheurend te huilen. Ik denk dat iedere ouder dit als grootste nachtmerrie ervaart. 
29-08-2018 22:08
29-08-2018 22:08 • Reageer
conny_vdveen
Het lijkt me vreselijk overal zo bang voor te zijn. Echt angst te hebben om dingen. Ik hoop dat je het op een dag wat los kan laten.  Liefs xx
23-07-2018 18:55
23-07-2018 18:55 • Reageer
Schorelaar
wat jammer om zoveel angsten te hebben. Wil je er van af? Misschien kan je je laten helpen door een psycholoog of NLP therapeut. Angst is bij jouw buiten zijn oevers getreden, is niet functioneel meer en dan heb ik het niet over de thrillers. 
21-07-2018 06:44
21-07-2018 06:44 • Reageer
wakeupkitty
Veel van wat jij als angst omschrijft zou ik zo niet omschrijven al herken ik het niet. Je kind verliezen zullen veel ouders hebben. Bang alleen thuis/in het donker hebben ook velen. Fladderende beesten of juist kruipende ook. Van thrillers en horrors moet je houden en met dood moet je leren omgaan (had ik via werk). Misschien is er ergens een lijn in jouw "angsten". Uit je kindzijn een ervaring of? Knap dat je dit schrijft. Laat het je leven niet leiden.
19-07-2018 18:02
19-07-2018 18:02 • 1 reactie • Reageer
Thuisblijfmama.be
Toch zijn het echt wel angsten hoor. Zoals toen we onlangs op reis waren in Spanje, is mijn man eens een uurtje weggeweest naar een winkeltje om tabak. En ik was bang dat iemand zo zou binnenkomen omdat die zou kunnen gezien hebben dat ik en de kinderen alleen waren. Ik ben wel 3 keer gaan kijken naar de poort om te zien of iemand daar was. Ik ben als kind 'acchterna' gezeten door een onthoofde kip. Dus ik steek de angst voor kippen zeker daarop.
19-07-2018 19:09
19-07-2018 19:09 • 1 reactie • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Dat laatste kan ik me levendig voorstellen. Ook al heb ik geen kinderen. Maar ik ben bang voor vliegen als in een vliegtuig. 
19-07-2018 16:02
19-07-2018 16:02 • Reageer