×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Geluk in het midden van nergens (2)

Geluk in het midden van nergens (2)Terwijl Bennett in de zon ligt met zijn favoriete bal en Niels heen en weer drentelt tussen de paardenbloemen, mij en dat mysterieuze plekje waar hij steeds wil graven, zit ik achter mijn geimproviseerde ‘bureautje’ op een van de terrassen in de wildernis, die deze tuin nog steeds is.

Twee weken wonen we nu in dat dorpje waar geen mens in de Randstad ooit van had gehoord en waar wij zonder enige voorkennis naar toe zijn verhuisd. En terwijl de tegenslagen zich ophopen tijdens het klussen, worden tegelijkertijd ook de plannen om van dit verwaarloosde huisje een mediterrane casa te maken ambitieuzer en kleurrijker.

Nog steeds voel ik me rijk als ik de vogels hoor zingen en de insecten hoor zoemen terwijl ergens in de verte een hond blaft of een haan kraait. Hoe makkelijk is het om te wennen aan rust na veel te lang in de herrie van de grote stad te hebben geleefd. Ik merk dat het ook in mijn hoofd steeds stiller wordt en dat voelt gewoon prettig.

De afgelopen week kende een aantal hoogtepunten en die bestonden vooral uit de levering van enige noodzakelijke 'luxe'. Ik had al na 2 dagen in de gaten dat de romantiek van afwassen met de hand niet meer aan mij is besteed en het ook nog ontbreken van een oven in de verder heerlijke keuken dreigde me bijna depressief te maken. Vaatwasser en oven  werden dus besteld én keurig op tijd geleverd. Yes!

Manlief begon zich in het weekend vol optimisme te storten op het leggen van een nieuwe vloer. Op alle Youtube filmpjes lijkt het een fluitje van een cent, maar in de praktijk blijkt het (hoe verrassend) toch een hele klus te zijn. Gemotiveerd begon hij in die afschuwelijke ruimte, die de naam badkamer niet mag dragen, omdat daar de nood het hoogst was. Opgejut door mijn dwingende klaagzangen dat ik diep ongelukkig werd van die douchebak op die smerige tapijttegels wilde hij niets liever dan hier zo snel mogelijk verandering in aanbrengen. Rare hoekjes, scheve muren, buizen en verkeerd gereedschap zorgden er – zo anders dan in de demonstratiefilmpjes -  helaas voor dat er afgelopen weekend niet een hele vloer, maar slechts een ondervloer en 6 planken konden worden gelegd. Dat wordt dus nog een tijdje afzien, maar het wordt wel mooi.

Omdat we in ons appartement jarenlang hadden genoten van inbouwkasten en heel veel bergruimte konden we in dit huis ineens onze kleding niet meer kwijt. De eerste dagen was dat nog niet zo storend omdat we gewoon kleren uit een tas visten en met het verstand op nul genoten van een zorgeloos vakantiegevoel, maar na een week was ook daar de aardigheid wel af. Kleding zoeken uit tassen, dozen en koffers verspreid over garage en bovenverdieping en dan natuurlijk net niet dat bepaalde shirt kunnen vinden is super irritant. En dus gingen we vol goede moed op zondagmiddag op pad om kledingkasten te ‘scoren’. En ja we vonden ze wel, maar ze waren niet op voorraad, net als dat badkamermeubel waar ik mijn zinnen op had gezet. Op zulke momenten liggen frustraties waarvan je niet eens weet dat je ze hebt op de loer en hoor je jezelf ineens zeuren ‘dat het zo écht niet langer kan’.

Hoewel ik nog spierpijn heb van het onkruid verwijderen tussen de tegels van het terras waar ik nu op zit, zie ik het groen alweer terugkomen. En vanaf deze plek zie ik ook maar al te goed dat we de buitenmuur van de bijkeuken moeten bijwerken, nieuwe schuttingen moeten plaatsen en kozijnen moeten vervangen en dan heb ik het niet eens over al het puin van de vorige bewoners dat we nog moeten verwijderen. Maar ach, ik zie ook twee vlinders vrolijk om elkaar heen cirkelen, een paar duifjes wroeten in het gras en Bennett brengt me met vragende ogen de bal. Manlief komt thuis van zijn werk en schenkt een wijntje voor me in.

Geluk zit in kleine dingen en ik denk dat we dat nooit mogen vergeten. Ons huisje in het midden van nergens  komt langzaam tot leven door de liefde en aandacht die we het zullen blijven geven. En als we maar durven dromen en blijven genieten komt het allemaal wel goed. 

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties