Aanhoren en begrijpen zijn 2 verschillende dingen.

Aanhoren en begrijpen zijn 2 verschillende dingen.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Je hoort me niet? Je ziet mij heel soms of zelfs niet? Ik stuur je geen berichtjes meer? Maar hoe kan dat dan?


Heel makkelijk uitgelegd, maar begrijp je het ook?

Depressief. Ja weer een label.. Maar dit is wel de reden, ik zonder mij af om anderen om mij heen geen pijn te doen. Ik zonder mij af zodat ik mezelf geen pijn kan doen en ik wil me niet langer anders voordoen. Ja ik lach als ik met mensen ben, ik maak grapjes om mijn onzekerheid te verbergen en mijn verdriet. 

Ik kan het mensen vaak uitleggen maar, niemand begrijpt het zo goed als een goede vriend van mij. Hij heeft me altijd gesteund en ik sta er nog steeds van te kijken, na alles wat ik heb gedaan, gezegd en na alle huiltijden.. dat hij er nog altijd voor mij is.

Ik ken hem als sinds kleins af aan, hij leek toen nooit interesse te hebben in mij en mijn leventje.

Maar stiekem geeft hij heel veel om mij. Hij hoeft mij maar aan te kijken en ik breek. Hij zegt zoveel met 1 blik en met een aanraking op mijn schouder of rug. Als hij mij een knuffel geeft zakt de wereld in eens in elkaar. Om het even positief te draaien, hij weet hoe hij met mij en mijn depressie om moet gaan. Hij zit zelf ook niet heerlijk in zijn vel en heeft al meerdere trajecten met GGZ en PsyQ gehad. 

We hebben laatst even met z'n 2tjes afgesproken, hij gaf me een stevige knuffel en zei me gedurende de avond dat het goed zal komen en dat ik mezelf niks mag aan doen, voor mezelf niet maar ook omdat hij ontiegelijk veel om me geeft. Hij zorgt voor me, zo zal ik ook voor hem blijven zorgen, dat is wat vrienden doen!

Met anderen kan ik niet zo goed hierover praten dan met hem. Als ik over mijn depressie praat en mijn verleden dat komen tranen al snel als watervallen naar beneden gerold. Mijn beste vriendin ( ik noem haar nu even C, zodat zij ook anoniem blijft.) Mijn best vriendin C is er ook altijd voor me, ondanks dat ze al bijna heel mijn leven in the picture is, kan ik haar niet alles vertellen over de depressie en mijn verleden met Boulimia. Waarom? Nou lieve C als je dit leest zal ik het je uitleggen, pak je tissue's.

Je bent ontiegelijk lief, zorgzaam, grappig en vooral mijn rots in de branding. Maar ik kan en durf je niet alles in mijn gedachtes te vertellen omdat het me te moeilijk is. Ik wil jou niet nog meer zorgen geven, niet dat er veel is waar je je zorgen over hoeft te maken naar mij toe. Maar ik weet hoe je bent, je zorgt teveel en je geeft te veel om me, zo doe ik dat ook bij jou. Ik hou van je, je bent mijn beste dinnetje ! Ik kan met alles naar je toe komen, zelfs dan sta je voor me klaar. Als ik domme fouten maak of gekke dingen mee maak dan ben je de eerste die interesse toont en me wilt aanhoren.

Ik wil dat mensen kunnen begrijpen hoe ik me voel, maar ik ben te bang dat mensen me raar gaan vinden of me niet meer willen zien. Niet dat mensen dat nu al niet denken, maar goed...

Mijn  hoofd is op ontploffen en mijn emoties ook, tegenwoordig doet het pijn tijdens het huilen.. het is te heftig. Ik twijfel aan mezelf, mijn keuzes en mijn looks. Mensen zullen zeggen dat ik me geen zorgen hoef te maken omdat ik er ''goed'' uitzie.. Ik mag er wel goed uit kunnen zien maar ik zie keer op keer mijn ziel afbrokkelen.. Omdat ik teveel gevoelens hecht aan meningen en nare woorden over mij ,mijn familie en mijn vrienden. Sorry, dat ik niet perfect ben zoals de Instagram babes of de knappe bikini modellen van de C&A. Nee weet je wat, ik neem mijn sorry terug. Ik heb schijt aan nette, knappe super hete modellen die poseren alsof het niks is! Ik heb er respect voor als je zo iemand bent maar ik wil niet vergeleken worden met het standaard voor ogen model. Het perfect BMI personage of het geweldige zonder zorgen leventje. Ik ben IK! En ik omarm zoveel als ik maar kan. Wees niet bang of voel je niet rot als ik niks laat horen, dan neem ik mijn moment van rust en wil ik mijn tijd hebben. Laat mij mijn leventje bepalen zoals ik dat wil! Kon ik dat maar waar maken, nu zie ik veel dingen heel erg negatief, zelfs als ik een berichtje krijg met ''waar ben je?'' ik krijg het dan warm en begin te trillen omdat ik bang ben dat ik weer wat fouts heb gedaan. Maar in werkelijkheid gaat het om een kop koffie drinken... Ik heb even m'n gedachtes kunnen uitoefenen op mijn toetsenbord! Ik ben nu een beetje opgelucht. Dankjewel voor het geduld en het lezen van mijn gedachtes..Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
    5
Mooi geschreven! Jij bent sterk en jij kan dit
Alles komt goed.
| 13:38 |
❤ ik hou van je
| 13:40 |
Heel herkenbaar. Ik weet niet waar jij al die perfecte mensen ziet, ik zie ze niet. Ik denk ook dat soort soort aantrekt. Ik zeg altijd dat ik geen vrienden heb. Wel 1 vriendin (toevallig begint haar naam ook met een C) waar ik over van alles en nog wat kan praten maar... er is een maar. Als zij vraagt hoe het gaat en ik zeg dat, dan haakt zij af. Ik ben er aan gewend (en zeg het rustig als ik mij rot voel) maar leuk is anders. Omgekeerd luister ik wel dagen lang naar... Mijn vriendin C haakt af denk ik omdat zij niet weet wat zij zeggen moet of zij is te druk met van alles? Fijn dat jij een luisterend oor/steun hebt.
| 21:58 |
Vervelend dat C u afhaakt.. Ik denk dat ze bang is voor de confrontatie en dat ze wilt dat u zich fijn voelt! Als er wat is kunt u mij ook benaderen in mijn inbox.
Bedankt voor het lezen ❤️
| 09:25 |
Graag en met liefde gelezen en bedankt voor je aanbod. Ik laat het er maar bij wat C betreft. Als er niet meer in zit houdt het op.
| 11:33 |
Juist, zo heb ik helaas ook een goede vriendschap moeten laten vallen.. ofnouja.. zij liet mij vallen. Door de aanwezige depressie laat ik niet meer vaak van me horen en zonder ik me heel veel af. Zij dacht dat ik haar verwaarloosde en dat ik der maar in de steek liet. Dat was niet zo.. ik deed m'n best open te worden en weer de oude ik te zijn.. maar het is moeilijker dan dat ik dacht. Nu zit ik liever op mijn kamer te tekenen en te schrijven, ik voel me daardoor veilig..
| 12:34 |
Belangrijk is dat jijje veilig voelt. Ik denk niet dat iemand zich echt kan invoelen. Je houdt ook ergens de schijn op en dat zorgt er ook voor dat het weer niet opvalt. Ik ben graag alleen. Dan kan ik doen wat ik wil, geen verplicht gezellig doen, frustratie. Het gaat mij dan ook beter. Alles kost tijd. Hoeveel??? Het is in ieder geval niet met een week over en soms hoort het bij je, gaat het nooit over
| 13:12 |
Ik voel me inderdaad ook heel fijn en veilig als ik alleen ben.. dan kan je doen en laten wat JIJ wilt! Het afzonderen en lekker alleen zijn is na het overlijde van mijn puppy gekomen.. maar ik vind het wel fijn zo, teruggetrokken in mijn beschermde omgeving..
| 13:15 |
Misschien ben je ook introvert? Wie weet komt er straks een nieuw maatje, puppy of?
| 15:46 |
Misschien.. ik heb wel al een ontzettend lieve kater hij is echt mijn steun de laatste periode. Misschien moet ik mezelf vinden
| 16:04 |
Dat moet je zeker en als eerste. Fijn dat je een kater hebt dat scheelt ook. Praat hij ook?
| 16:11 |
Hij is een dikke huiskat, roodharig en mauwt altijd als ik hem zie of als ik tegen hem praat ☺️
| 16:54 |
Een praatkat dus. Gezellig
| 07:42 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen