×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Priegelwerkje even geduld aub

Priegelwerkje even geduld aubWe hebben allemaal wel zo'n vriendin. Je kent het wel... ja je weet wel zo een die je ergens mee aansteekt, een hobby, een gewoonte of een nieuwe verslaving/bezigheid. (Bedankt hé Lesley) Nou van het haken ben ik nu dus overgestapt op het ja ja........... om het spannend te houden....

Ooit gehoord van diamond painting? Nee? Voor mij was het ook nieuw. Ik dacht zelf aan schilderen op kleur maar dan met glitters ofso. Wrong. Het lijkt er wel deels op. Alleen schilder je niet, maar plak je dus steentjes op nummers. Of zoals Chrystal het noemde ministek voor volwassenen. (Haha)

Ik dacht ik begin niet meteen groot. Straks vind ik het onwijs ruk om te doen en ja ik met me dwangnurose kan het dan niet wegleggen. Ik moet het dan afmaken, wat ja ik ben er zo één dat als ze ergens aan begint moet het ook af. Ik heb dat ook met boeken lezen. Hoe slecht hij ook is, ik kan hem niet wegleggen. Ik moet weten hoe het eindigd, zonder de hulp van Google of Wikipedia. 

Maargoed om terug te vallen op mijn nieuwe bezigheidstherapie. Want ja je begint, kijkt even niet op de klok en pats je bent zo een paar uur verder (ja ik spreek uit ervaring). Dus gek genoeg heb ik hier geduld voor. Mijn eerste painting is een painting van twee draken. Ik heb deze gekocht op Ali expres. Ik kreeg bij mijn painting al meteen een pen waar je de gum in doet waarmee je de steentjes oppakt samen met een sorteer bakje. Hier moet je dus wel op letten met bestellen want het zit blijkbaar dus niet standaard bij een painting als je deze besteld. Had ik even mazzel. Voor nog geen €4,62 had ik een painting gekocht en binnen drie weken lag hij al in me brievenbus. (Enige  nadeel van Ali expres is dat de levertijd soms heel erg kan uitlopen, dus geduld is ook hier een schone zaak).

Je begint bij het begin. De painting leg je plat met aan elk uiteinde iets zwaars zodat hij even plat kan worden. Dit werkt ook wat fijner dan een painting wat steeds oprolt. Daarna sorteer je de steentjes bij elkaar. Je krijgt een papiertje met codes erbij. Zodat je kan zien dat nummer 1 op de painting bijvoorbeeld steen nummer 3456 is met een ander symbool. Ik heb twee bakjes gekocht bij de action en de steentjes gesorteerd en op de deksel van de bakjes de afbeeldingen geplakt die bij het steen nummer horen. Duidelijker kan niet. 

Daarna eenmaal gesorteerd ben je klaar om te starten. Boven je painting zit een plastic laagje wat je eraf kan trekken. Snij dit ik delen  en knip of snij er steeds een stukje uit wat je wilt gaan painten. Want je moet het wel afmaken anders plakt het niet meer als je dit eraf trekt. Het is zeg maar één grote sticker. Wat je steeds in delen plakt. En pas op met weglopen. Huisdieren kunnen je painting goed verpesten, ik spreek niet uit ervaring. Maar zag wel foto's voorbij komen van anderen die even gingen plassen, vervolgens toen ze terugkwamen er een kat met zijn kont vastgeplakt zat aan hun painting. Dus in het ergste geval zit je huisdier vast gepaint.

Om te beginnen pak je met je pen wat gum. Hiermee kan je de steentjes oppakken. Nu heeft mijn pen aan de achterkant het iets breder, dan de voorkant. Met de voorkant pak je dus elke keer 1 steentje per keer en met de andere kant kan je er dus drie tegelijk pakken. 

Handig voor de opvulstukken. Nou heb ik ondertussen nog 1 painting besteld. Maar ik zal je mijn start laten zien. Ohja ik heb ook een loep gekocht, want na een tijdje staren krijgt deze oma soms moeite met kijken. Wat ik sommige ook heb zien doen is een loep kopen met een ingebouwde lichtje of lichtbak. Wat dus van onder schijnt waardoor je painting dus oplicht. Tot nu toe werkt dit nu goed voor me. Dus misschien als ik meer moeite krijg in de toekomst kan ik altijd nog zoiets aanschaffen. Voor nu zien jullie, ik heb nog een hoop te doen.

Liefs Do


it's Me - time
Ik had ook een vriendin die er mee aan kwam zetten en zei zo heerlijk ontspannend om te doen ! Ze had inderdaad gelijk, het is een verslaving ...zo leuk om te doen!
06-09-2018 22:59
06-09-2018 22:59 • Reageer
Lenka Wouters
Ik ben ook een Diamond painting fan! Ik vind het Superleuk om te doen. Heb er een hele blog over geschreven met de werkwijze enzo :) supertoffe hobby!
15-05-2017 15:49
15-05-2017 15:49 • Reageer
An
Ik vind het wel mooi maar ik zou er het geduld niet voor hebben knap hoor
06-05-2017 01:32
06-05-2017 01:32 • 1 reactie • Reageer
Do
Ik dacht met mijn kort lontje dat ik het geduld ook niet zou hebben maar hik ervaar het echt vreemd genoeg als ontspanning
10-05-2017 02:11
10-05-2017 02:11 • Reageer
Encaustichris
Grote griebels! Als ik dat bakje met steentjes zie krijg ik al moordneigingen :-) ik denk dat ik er maar niet aan begin ;-) maar gaaf dat je 't zo leuk vindt!
04-05-2017 09:04
04-05-2017 09:04 • 1 reactie • Reageer
Do
Ik had die net toen ik het bakje liet vallen haha
10-05-2017 02:10
10-05-2017 02:10 • 1 reactie • Reageer