×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Uitslag.... je krijgt er uitslag van

Uitslag.... je krijgt er uitslag vanZoals ik al beloofd had, heb ik vorige week donderdag een afspraak gehad met mijn lieve arts uit het AMC over mijn uitslagen van de testen en het belangrijkste van mijn scan 😱En belofte maak schuld. Of de uitslagen goed of slecht waren. Ik zou er deze week over bloggen. 

Ik werd om 15:10 uur verwacht. Uiteraard wou moeders mee, naja met zijn twee hoor je meer dan 1. Half 2 in de auto want ja, normaal is het een ritje van gemiddeld 45 minuten. Maar je weet het maar nooit he, ik ben liever optijd dan veel te laat. Maar goed ook want na 20 minuten taxiën hadden we eindelijk een parkeerplaatsje gevonden. Spits in het AMC. Gelukkig stond er patientenvervoer klaar naast de garage. Ik kan wel een stukje lopen, maar mijn moeder valt ondertussen ook van ellende uit elkaar. Ahfijn meneer bracht ons even naar de polikliniek aan de andere kant van het ziekenhuis. 

Half drie melde ik me aan bij de balie. "Meneer loopt op schema, dus u zal snel aan de beurt zijn" aldus de medewerker.

15:35 uur. " mevrouw van der leeden" 

( ja tot zover optijd dus hahaha). Ik volgde mijn arts naar het kamertje met mijn moeder. Eenmaal binnen begon hij: hoe voel je je? "Nou" begin ik: "nog steeds wel ruk. Maar sinds ik de avond dosis eraf getrapt heb van de ketakonazol voel ik me niet zo verschrikkelijk als voorheen". 

"Juist, dat zien we ook terug in je testen". 

"Is dat slecht of goed? Wat kwam er trouwens uit de mri? Want meestal staat de uitslag in mijn online patiënten dossier, maar nu nog niet. Ik was al bang voor slecht nieuws ofso omdat mijn urine testen er wel in staan. In tot zover ik die kan aflezen zijn die ook volgens mij een tikje te hoog". 

"Dat zijn veel vragen, waar ik wel een antwoord op heb". Begon mijn arts. " allereerst haal ik je maar even uit de spanning. Je mri scan is goed. De Tumor is nog van ongewijzigde grootte. 5mm groot en niet verder uitgebreid. Dat is dus gunstig, dat deze nog niet in je dossier staat, komt omdat mijn collega van de radiologie de gegevens er nog niet in heeft gezet. Dus geen slechte uitslag". 

Maaaaar..... (there is always a but!)

" De urine testen heb je goed afgelezen, deze zijn idd weer aan de hoge kant, waardoor afbouwen met de ketoconazol nu weer opbouwen wordt. De bestraling is dus nog steeds niet voldoende  ingekickt en we moeten het stress hormoon laag houden. Dus probeer de avond dosis erbij te slikken en een middenweg te voelen in je voelen, desnoods een kwart avond dosis en daarvanuit weer naar een halve toe werken. Voel aan wat voor jou de juiste dosering is. Jij kent dat als geen ander. Rond maart zal er weer een normale stressspiegel in je lichaam moeten zitten. Dan herhalen we de testen weer. In de tussentijd mag je mij altijd mailen of bellen indien je weer tegen vragen of problemen aanloopt. We moeten dus helaas weer opbouwen waarvan we dachten dat we der klaar voor waren om af te bouwen. Dus dat is het slechte nieuws". 

"Dus de cushing is weer terug?" Aldus mijn moeder 😰

" mam, de cushing is nooit weggeweest"

"Jahoor, waarom verteld niemand dat mij?" 

"Mam, we zijn al een jaar bezig met de cushing te onderdrukken met pillen zodat ze niet onnodig mijn bijnieren hoeven weg te halen... onder welke steen heb je al die tijd gelegen ?"

" Nee hoor, mij is niks verteld." 😓

"Mam, het is maar goed dat ik het wel snap..."

"Hoe kan die cushing dan terug zijn?"

" Mam, die is altijd gebleven, na de 2e operatie was die rest tumor terug gegroeid. Tegen mijn hersenslagader aan weet je nog? Daarom kan geen 3e operatie..... daarom de 25 bestralingen 😓" 

"Ja, dan is de tumor toch stuk. Dus dan is het toch klaar?"

"Nee, mam de tumor groeit alleen niet meer. Hij stuurt nog steeds mijn hypofyse verkeerd aan om een overproductie te maken aan cortisol... wat dus de ziekte van cushing is. Wat nu word onderdrukt door de ketakonazol. Totdat dus mijn hypofyse uitvalt door de bestralingen. Dit kan nog jaren duren. En mijn bloed word in de gaten gehouden om te testen of mijn lever de medicijnen aankan. Mocht dit niet het geval zijn. Word er overgestapt op bijnier verwijdering... snap je het nu dan wel weer? Zeg ik het zo goed dokter, of heb ik het verkeerd?"

" Nee, je hebt het helemaal juist. Dat is idd waar we nu aan werken. Fijn dat jij het zelf idd nog allemaal begrijpt".

"Wat is het toch een ruk ziekte.." aldus moeders...

Juist ja, naja weer langs de poli voor een nieuwe afspraak in maart en hop hop gas erop naar huis. De volgende afspraak doen we telefonisch en in het ergste geval kom ik naar de poli. Dus hopelijk blijft het bij bellen. 

Ik wensde mijn arts fijne dagen en een retegoed 2017 en ging weet richting huis.

Nou tot zover dus mijn uitslag. Niet slecht, ook niet helemaal top. Maarja zoals ik al vaker zeg. Het kan altijd erger 😂

Liefs Do

Encaustichris
Mijn gevoel zegt dat ik je voorzichtig mag feliciteren met deze uitslag...?!
28-12-2016 10:57
28-12-2016 10:57 • 1 reactie • Reageer
Do
Zeker geen volledige achteruitgang. Meer een omweggetje
28-12-2016 23:24
28-12-2016 23:24 • Reageer
Rudi
Focus op het goede nieuws zou ik zeggen al is dat niet altijd gemakkelijk veronderstel ik en zoals je zegt, het kan altijd erger. Goeie moed, Do. :-)
28-12-2016 10:14
28-12-2016 10:14 • 1 reactie • Reageer
Do
Ach zoals altijd een stapje achteruit, om er twee vooruit te gaan :D
28-12-2016 23:23
28-12-2016 23:23 • 1 reactie • Reageer