×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Ziek zijn en toch doen wat je niet laten kan

Ziek zijn en toch doen wat je niet laten kanDe titel zegt het al, ziek zijn en toch doen wat je niet laten kan. Ik kan er boeken over schrijven, er is zoveel wat ik nog wil doen en wat mijn beperking tegenhoud. Dat ik er soms verdrietig van word. Gelukkig heb ik een nieuwe verslaving gevonden. De meningen over deze verslaving lopen uiteen, wat ik wil weer grappig vind. Zo zie je maar weer dat ieder zijn eigen smaak heeft en uiteraard mag je die uiten, alleen vind ik ook dat je die van een ander moet respecteren. Ook al ben je het er niet mee eens.

Nu vraag je je natuurlijk af, mens waar heb je het over? Juist ik heb het over mijn favoriete ozo dure verslaving: Tatoeëren. Juist, iets waarvan de meningen zeer uiteenlopen.

Het begon bij mij met een klein grapje. Ik werd namelijk in 2013 voor het eerst geopereerd aan een hypofyse tumor, Dit gaat via een transsfenoïdale operatie (via de neusgaten gaan ze naar binnen, heel smakelijk). Na afloop van de operatie kreeg ik soort van stands in mijn neus gebracht die er twee weken later uit werden getrokken zonder verdoving (en geloof me, ik ging door de grond, wat deed dat zeer!) Maar in de tussentijd na mijn operatie, kreeg ik een mooie neusverband, omdat ik nogal veel lekte en ik niet steeds aan mijn neus mocht komen, was dit de oplossing zeg maar.

Ik ben altijd in voor een grapje, dus toen mijn vriendin op bezoek kwam en ik vroeg wat ze van mijn snor vond, vond ze het wel grappig om er een echt op te tekenen. Zo gezegd zo gedaan. Soms vergat ik even dat de snor erop getekend stond. Heel grappig, als de wisseling van de wacht dan lachend binnen kwam. Ja de verpleging kon de humor er ook wel van inzien.elsnorro

Maargoed, daarna kan je het al raden, ik kreeg veel cadeautjes met de beruchte mustache. Op me vrijwilligerswerk drink ik uit mijn eigen snorrenbeker en qua cadeaus kan ik er ook niet meer omheen. Op een gegeven moment zei een van de kinderen op mijn vrijwilligerswerk, hé juf, zou het niet onwijs gaaf zijn als u er een laat zetten op uw vinger. Een echte. Tja... zo gek dat ik ben, why the hell not. Dus afspraak gemaakt en voor ik het wist werd de snor getatoeëerd. Eenmaal gezet begon de verslaving. Ondertussen ben ik al 5 tatoeages verder en wil ik eigenlijk helemaal vol. Ik vind tatoeëren een vorm van expressie en kunst, ze horen bij mij. Ik zie het als een uitlaatklep en levenslessen die ik bij me draag. 

Ja je zit even in de stoel en ja natuurlijk doet het pijn. Maar het is een manier van pijn, waar ik wel zelf voor kies, het is een manier van naalden in mijn lijf, waar ik wel zelf voor kies. Ik kan best begrijpen dat het voor sommigen raar kan overkomen. Huh chronisch ziek en dan jezelf  dat aandoen (die opmerking heb ik weleens naar me hoofd gekregen).  Ik vind het heerlijk om mezelf dat aan te doen, tja, deze soort pijn is zeg maar fijn. Maar na 4 uur zitten ben ook ik even er klaar mee hoor.  Dan moet ik ook even bijkomen.

Maar hoe doe je dat dan? Addison en tatoeëren?
Heel simpel, als eerst leg je goed uit aan de tattoo artiest dat je cortisol afhankelijk bent. Of te wel dat je een Addison patiënt. De artiest komt dit ook niet vaker tegen, dus uitleg hierbij is nodig. Ik heb het overlegd met mijn arts of dit een probleem was. Zijn antwoord: neem een pilletje extra in en zorg dat je iemand bij je hebt die verstand heeft van je ziekte en je in geval van nood je eventueel kan injecteren met solu-cortef. (noodspuit bij Addisonshock). Nouja de verdere regels blijven hetzelfde. Eet voldoende voordat de artiest begint. Geen alcohol, ohja wat ik als tip kreeg. Drink de dag ervoor en de dag zelf veel appelsap. Daar word je bloed dikker van en bloed je minder hevig. 

Nou dit was mijn blog over tattoos, ik kan er uren over doorschrijven maar dan word het stuk veel te lang.  Ik ben benieuwd wat jullie er van vonden en wat jullie mening is over tattoos en of je ze zelf hebt? ik kijk uit naar de reacties.

Hier nog een aantal foto's van de tatoeages die ik heb, waaronder een infinity teken, wat staat voor de vriendschap die ik met mijn beste vriendinnen deel.

Liefs Do

tattoo 1

With pain, comes strength| Inhale the future exhale the past | infinity met me vriendinnen <3

tattoo

In deze tattoo staan drie namen, mijn vader, moeder en mijn oom.
Mijn oom betekend heel veel voor mij. Hij is plotseling overleden. Hij was een schrijver, en was redacteur van het Heerhugowaards nieuwsblad. (vandaar de pen-veer). Alle namen zijn geschreven in hun eigen handschrift. Zo heb ik altijd iets van hun bij mij.

MetalStar
Wat mooi gedaan. Wat heftig, chronisch ziek zijn en dit toch aan kunnen. Ik neem dan aan dat je niet gaat werken en je gewoon focust op vrijwilligerswerk omdat je dit nog wel aankan? Ik ben ook chrnoisch ziek, maar soms wil ik mijzelf soms ook niet voelen als een chronisch zieke... Liefs!!
19-03-2017 21:46
19-03-2017 21:46 • 1 reactie • Reageer
Do
Heey, ja ik doe momenteel vrijwilligerswerk bij een bejaardentehuis en een stichting waarvan ik sinds kort ook bestuurslid weet van ben. Ik probeer hierdoor mijn grenzen te herkennen. Ja chronisch ziek zijn is kut :( dus probeer het beste eruit te halen wat erin zit
21-03-2017 14:21
21-03-2017 14:21 • Reageer
averkaart
Geweldig om te lezen. Ik ben zelf ook zo verslaafd. ben de tel kwijt en wil weer
15-03-2017 22:50
15-03-2017 22:50 • 1 reactie • Reageer
Do
Meer is beter in dit geval
16-03-2017 17:23
16-03-2017 17:23 • Reageer
_PetitCorbeau_
Ik ga binnenkort een afspraak make voor mijn tweede
15-03-2017 13:43
15-03-2017 13:43 • 1 reactie • Reageer
Do
Ja het is een grote verslaving
15-03-2017 22:46
15-03-2017 22:46 • Reageer
Encaustichris
Volgens mij is het onmogelijk 1 tattoo te hebben... de verslaving staat direct toe hoor ik van iedereen. Mooie, persoonlijke blog!
15-03-2017 11:53
15-03-2017 11:53 • 1 reactie • Reageer
Do
Haha na een van me vriendinnen die dezelfde tattoo heeft zegt nooit meer! Maar het is voor bij idd een verslaving geworden. Moment van tatoeëren denk je verdomme wat doe ik mezelf aan. Eenmaal klaar denk je fuck nu al klaar? Haha weird eigenlijk he
15-03-2017 22:48
15-03-2017 22:48 • 1 reactie • Reageer
charmedgirl
waauw wat leuke tattoo's en leuk beschreven en je bent baas over je eigen lichaam, dus anderen moeten zich niet teveel moeien ;)
15-03-2017 10:50
15-03-2017 10:50 • 1 reactie • Reageer
Do
Nee idd, en mocht ik ooit oud en gerimpeld zijn vind ik ze nog steeds mooi. Ze horen bij me ❤
15-03-2017 22:50
15-03-2017 22:50 • Reageer