×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Gedicht Branding; geen eenzaamheid meer

Gedicht Branding; geen eenzaamheid meer


Ruwe stormen van eenzaamheid en angst of een spiegelgladde zee?

Soms kunnen mensen aan de kust genieten van de woelige baren. De zee kan onstuimig zijn, maar ook heel kalm. Ruwe stormen kunnen woeden, maar ook kan de zee als een spiegel zo glad zijn.


Daarnaast hebben het zand aan het strand en de duintoppen met hun uitzicht en overzicht natuurlijk ook de nodige aantrekkingskracht op de mensheid. Je kunt werkelijk tot rust komen en genieten, als je aan de kust bent. Het valt mij mee, dat er - voor zover ik weet - nog geen officieel gesubsidieerd keurmerk voor de kust ontwikkeld is.

Op een dag liep ik langs de kust - een mooie strandwandeling in de rustige avond - te genieten van het aanspoelende water. Ik voelde me bijna één worden met de zee, één met de natuur. Het was een beeld van zowel psychische als fysieke omstandigheden. Ik heb het beschreven in het gedicht "Branding', dat ik hier graag te water laat.

Het gedicht 'Branding'

Ik voel me nu zo vrij,

samen met jou hier aan mijn zij;

dat maakt mij zo gelukkig, blij.

Ik ben er helemaal voor jou

en jij bent hier voor mij;

wij zijn zo met elkaar vertrouwd.

 

Hier rollen wij over elkaar heen;

wij zijn met velen en alleen

en we lijken op elkaar.

Zonder jullie ben ik niets

en zonder mij kun jij ook niet;

wij zijn een echt doorzichtig paar.

Ik kom en ga er weer vandoor

naar waar een nieuwe landing gloort;

waar jij heengaat weet ik niet.

Al ben ik klein, ik mag er zijn,

voel me nooit eenzaam, voel geen pijn

nu ik van deze tel geniet.Mijn naam is mij niet echt bekend,

maar toch voel ik mij bekend

als kleine druppel, één van veel.

Ik weet dat ik gelukkig ben

als elke druppel die ik ken,

elke keer als ik jou streel.

 

Jij, de ziel van mijn bestaan,

met jou spoel ik hier samen aan;

snel glijden wij weer van elkaar.

Wij zijn - zoals gezegd - een paar,

lijken sprekend op elkaar,

hebben een waterig bestaan.

Als jij je ooit eenzaam voelt...

Ieder mens heeft wel perioden in het leven, dat het allemaal niet zo gaat als je wenst. In die tijd kun je ervoor kiezen om je af te zonderen; om je leven alleen - solo - verder te gaan leven. Maar daar ligt de oplossing zeker niet. 

Liefde en gemeenschap zijn diepe, wezenlijke behoeften van de mens. En die kunnen alleen vervuld worden door het samen leven. Contact met anderen heb je nodig, of je het nu wilt of niet. Mensen zijn geen Einzelgänger...

Als jij je op dit moment (onverhoopt) eenzaam of depressief voelt, mag je weten dat je nooit alleen bent. Er zijn altijd mensen die wel om je geven. Je komt hen misschien 'puur toevallig' tegen, maar ze zijn er. 

En juist in die onverwachte ontmoetingen ligt voor jou de hoop op een nieuwe landing, een nieuwe koers, een nieuwe toekomst!

Meer over psychische noden

Een aantal andere blogs van mijn hand over de psyché van de mens zijn:

·         Angst en depressie zijn heftig

·         De liefdeloze liefde in het leven

·         Hoe ga je om met pyschische problemen in je leven?

·         Ik wil dood is een geliefde zoekterm op Google

Wil je ook meeschrijven, maar ben je nog geen lid van Yoors?

Meld je dan hier aan…

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Catrine-DeMew
Dan moet je de mensen "die om je geven" wel op dat moment vinden
19-05-2018 21:24
19-05-2018 21:24 • 1 reactie • Reageer
Flying Eagle
Mee eens natuurlijk, Catrine. Maar onverwachte ontmoetingen kunnen nu eenmaal plaatsvinden zonder dat je het verwacht of concreet opzoekt. Als mens zien we echter (helaas) de kleine dingen zo vaak over het hoofd...
20-05-2018 07:55
20-05-2018 07:55 • Reageer