×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Mij dorst

Mij dorst


Vorig jaar in de tijd voor Pasen - de lijdenstijd - beloofde ik stil bij de zeven kruiswoorden van Jezus onder de noemer "Jezus' Weg naar Pasen". Op Facebook deed ik dat, maar hier kwam het slechts beperkt ter sprake.

Daarom open ik deze week hier op Yoors (opnieuw) met een gedicht over een van die wereldberoemde uitspraken van Jezus Christus: Mij dorst.

Gedicht: Mij dorst

Vader, Mijn lichaam kan dit niet dragen;

het leeft op water en op brood.

Ik ben geen mens die steeds blijft klagen,

maar zo… Mijn God, dit is geen dood!

 

Ik heb dorst van al het zwoegen,

het zweet van Adam breekt Mij uit.

Mensen die Mij zoveel sloegen,

geef Mij nog één keer vocht, tot besluit. 


Ik zie de spons met hysop komen,

ruik het zuur van de azijn.

Ja, ook dit moet Mij overkomen,

maar denk aan Mij bij Uw Brood en Wijn.


De laatste druppel die Ik kreeg

was bitter, zuur, hard in de strijd

en zo drink Ik Uw beker leeg;

dit is precies waarom Ik lijd.

 

‘Mij dorst’, zo staat het straks geschreven

in het Woord, dat U de mensheid gaf.

Dat is alles wat dan is gebleven

van dit deel van Mijn Weg naar hun graf.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
wakeupkitty
Mij dorst.. wat betekent dat?
04-03-2018 20:09
04-03-2018 20:09 • 1 reactie • Reageer
Flying Eagle
Goede vraag! Ik haal de info voor mijn antwoord van refoweb.nl, waar Ds. Droger aan het woord is. Hopelijk verduidelijkt dit het voor jou. "Allereerst geeft Jezus ermee aan dat Hij dorst heeft. Letterlijk zegt Hij: “Ik heb dorst”. Dat Hij dat heeft, is te begrijpen. Wat heeft Hij inmiddels niet meegemaakt! Je kunt dat in de Evangeliën nagaan. Bovendien heeft Hij wat vocht nodig, opdat Hij Zijn laatste kruiswoorden duidelijk zal kunnen uitspreken. Hij zal dat gaan doen met een luide stem. Daarom heeft Zijn mond wat vocht nodig. De diepe betekenis van dit kruiswoord is, dat Jezus aan het kruis borgtochtelijk dorst gehad heeft. Dat betekent dat alle vocht dat wij tot ons nemen, voorvloeit uit Jezus' kruislijden. Je zou het zo kunnen zeggen: omdat Jezus aan het kruis dorst geleden heeft, daarom kunnen wij drinken. Heb je zo wel eens genoten van een kop koffie, van een glas fris? Ook die zegeningen krijgen we op grond van Christus' lijden en sterven. Wie dat beleeft, beleeft een glas drinken als een wonder. Deed jij dat ook al?"
05-03-2018 17:39
05-03-2018 17:39 • 1 reactie • Reageer