Oh mijn oog!

Oh mijn oog!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Een aantal maanden geleden schreef ik hier een blog over de problemen met mijn oog.

Even een reminder. Bijna 4 jaar geleden had ik een gaatje in mijn netvlies waaraan ik geopereerd ben destijds. Het kwam weer goed maar kreeg wel mee dat ik binnen 10 jaar hoogstwaarschijnlijk staar zou krijgen.

Afgelopen zomer had ik het idee dat ik met rechts in de verte minder scherp zag. Wel kon ik dichtbij nog lezen wat met links weer niet lukte. Gewoon 2 totaal verschillende ogen dus. Ik begon met proeflenzen. Ook weer 2 verschillende dus om de ogen beter te laten samenwerken.

Ik werd er gek van en besloot dat ik dit niet wilde en dan maar een bril zou nemen.

In oktober ging ik een leuke uitzoeken en mijn ogen even laten opmeten.

Groot was de schrik dat ik ineens -4 bleek te hebben dus door naar de oogarts. Ja hoor beginnende staar maar ze wilde nog niet ingrijpen. Ik was nog zo jong en het is geen ideale oplossing. Dus tijdelijk 1 lens proberen en hopelijk de boel even stil zetten.

De laatste weken had ik het idee dat mijn oog slechter werd dus vandaag maar eens naar de opticien.

Verdrietig kwam ik er vandaan. Het was nu zo ongeveer -6 geworden. Dit kan niet dit gaat te snel.

Gelijk gebeld en aanstaande dinsdag een afspraak bij de oogarts. Komt er dan toch een operatie? Ik ben bang van wel. Wordt vervolgd.

Heeft iemand ervaring met een staaroperatie op nog relatief jonge leeftijd???Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ooh wat vervelend Margot ik hoop dat het allemaal weer goed komt
| 18:20 |
Daar ga ik wel vanuit :-)
| 18:44 |
Heel veel succes hoor!
| 07:15 |
Dank je
| 16:19 |
Ik heb zelf geen ervaring mijn vader us dit jaar geholpen aan zijn ogen. Ging van -7, -8 zijn hele leven lang na bijna niks afwijkends. Hij gaf aan van te voren angstig te zijn maar viel hem reuze mee. Je ziet niks van de operatie en had geen rare complicaties
| 22:45 |
Het zijn meest oude mensen die het ondergaan. De oogarts vind me nog zo jong. Het schijnt dat je daarna niet goed meer focust en dat dat voor mij met mijn nog zeer actieve leven echt een beperking kan zijn. Daarnaast is de operatie gecompleceerder doir de eerdere operatie. Best spannend allemaal maar ja dit kan zo ook niet. In ruim een half jaar van -1,25 naar -6.
| 22:49 |
Jazeker. Ik.
Ik heb een hersenbloeding gehad, een aneurysma en er kwam ook bloed achter mijn rechter oog.
Een half jaar blind geweest en toen vitrectomie. Daarna netvliesloslating en daarna cerclagebandje wat steeds ontstak.
Dus uiteindelijk staar en daar heb ik me aan laten opereren. Met goed gevolg en ik was 51 ofzo.
Geen zorgen hoor, het is zo gebeurd en het is veel beter.
| 21:27 |
O dat klinkt hoopvol.
| 21:28 |
Gauw doen hoor, er gaat een wereld voor je open, als je ineens zoveel meer ziet.
| 21:32 |
Dat zou mooi zijn want hier word ik echt gek van en veel hoofdpijn. Snap nu hoe dat komt.
| 21:34 |
Ja want je hersenen maken overuren, echt hoor en dan is hoofdpijn niet zo raar. Doe maar gauw.
| 21:35 |
Ik hoop dinsdag meer te horen.
| 22:07 |
Ik ben benieuwd hoor. Hoor het wel. Liefs
| 22:10 |
Ja wordt vervolgd.
| 22:22 |
:)
| 22:27 |
Sterkte mijn oma had wel een staaroperatie gehad toen ze jong was. Maar bij haar waren ze net iets te laat.
Ik weet wel dat ze eventjes pijn had en daarna niet meer ( de arts was erg goed). Als ik je een tip mag geven zoek een goede arts en het komt goed.
Veel sterkte.
| 21:22 |
Te laat? Kan dat ook nog? Bij mij wordt het een lastigere operatie vanwege de eerdere operatie.
| 21:25 |
Nou ze hadden bij haar niet opgelet. Het duurde jaren toen ze erachter kwamen wat ze had. Toen ze de diagnose stelden was het te laat. De artsen hadden fouten gemaakt. Daarna zocht ze naar een goede arts. Gelukkig had ze die gevonden maar nu heeft ze lenzen geimplanteerd ze ziet maar 10% met lenzen anders was ze blind. Maar ja dit was een extreme voorbeeld. Dit wil niet gaan zeggen dat het bij jou gaat gebeuren. Ze krijgt ook druppels.
| 21:29 |
Maak je vooral geen zorgen. Het komt goed.
| 21:29 |
Ik hoop het wel ja :-)
| 21:31 |
Hè bah wat naar kan me voorstellen dat je teleurgesteld was of bent. Wens je veel sterkte toe
| 20:56 |
Dank je wel
| 21:22 |
oei klinkt niet zo goed, heel veel succes
| 20:50 |
Thanx
| 21:23 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen