Eerste blog - eerste boek!

Eerste blog - eerste boek!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Hier is die dan! Mijn eerste blog op Yoors. Ik vroeg me een tijdje af waar ik over moest schrijven, maar nu is dat duidelijk! Ik ben namelijk al ongeveer een jaar bezig met het schrijven van mijn eerste boek. Het is in het fantasy genre en heet "Blauw vuur".

Een korte samenvatting; In de wereld van Zia Kordel is het niet zo simpel om te overleven. Een barbaars buurland en vrouwelijke sluipmoordenaars om maar iets te noemen. Zia is een heethoofd en een krijger in hart en nieren, maar haar tweelingbroer Artair daarentegen blijft altijd kalm en beheerst. Wanneer haar moeder verdwijnt is Zia ten einde raad, maar als een paar dagen later ook haar broertje Ruozo ontvoert wordt is de maat vol.  De eigenwijze Zia gaat er in haar eentje op uit om Ruozo terug te halen. Ze krijgt hulp uit een onverwachte hoek; een ten dood veroordeelde heks. Samen gaan ze op jacht naar haar broertje. Vindt ze haar familie voordat het te laat is?


En ik, als creatieve student moet natuurlijk wel iets visueel hebben om mijn verhaal aan vast te knopen. Dus heb ik een tijdje geleden een 3D model van mijn hoofdpersoon Zia gemaakt! Ze is gemaakt met het programma Iclone, en was wel even wat werk. Maar dan heb je ook wat! Zelf ben ik visueel ingesteld en door dit te doen werd ik zelf veel enthousiaster over mijn project. Ik heb natuurlijk ook wat andere karakters van mijn boek op deze manier uitgewerkt, maar  die bewaar ik nog even voor jullie ;)


Ik was enorm aan het twijfelen of ik deze blog wel zou schrijven, ik vindt het enorm leuk om te doen maar weet nooit goed of het wel goed ontvangen wordt. Ik heb nog veel meer met jullie te delen, zoals de kaart van mijn wereld, natuurlijk de coverreveal maar ook meer praktische dingen zoals mijn proces of waar ik bijvoorbeeld mijn inspiratie vandaan haal! Maar ik ga er natuurlijk alleen mee door als ik merk dat mensen dit ook echt lezen, of dat iemand kan helpen of inspireren! Dus mocht iemand vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik het natuurlijk graag!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Super, voor mij mag je zeker doorgaan met delen. Ik ga je volgen. Lijkt me leuk om je proces te volgen ook.
| 20:56 |
Mooi 3d model. Spannend ook je eerste boek. Succes. Hou ons een beetje op de hoogte.
| 14:11 |
Dankjewel! En zal ik zeker doen (:
| 16:15 |
Mooi geschreven maar ik hou toch van een ander genre
| 13:48 |
Ieder zijn ding natuurlijk (:
| 13:49 |
Het genre is niet echt mijn ding, maar we hebben het schrijven van een 'boek' wel gemeen! Ik ben namelijk ook bezig aan mijn eerste boek. 'Biografie', met fictie vermengd.
| 13:24 |
Echt? Wat leuk! Ik kom zeker even op je pagina kijken, wie weet heb je nog goeie tips (:
| 13:25 |
Gebruik het tagwoord : Geld stinkt Dan kom je er wel... yoo.rs/tag/Geld%20stinkt
Mijn eerste aankondiging was deze: yoo.rs/vlindertje73/blog/mijn-droom-achterna-1469539218.html?Ysid=13764
| 20:24 |
Ik ben benieuwd! Ik vind het fantasy genre meestal erg interessant, maar ben ook altijd bang voor de clichés dus ik hoop dat je die niet te veel hebt :)
| 13:18 |
Haha, ja daar ben ik ook bang, ik probeer ze zoveel mogelijk te vermijden.
| 13:24 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen