20 days photo challenge day #14

20 days photo challenge day #14


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Een foto van je hobby? Dat is een lastige. Ik heb zoveel hobby's op uit te kiezen, dat ik niet kan bedenken waar ik moet beginnen. Enfin, dan pakken we maar een hobby die de meeste mensen niets zal zeggen.

1 a 2 keer per week speel ik een avond Dungeons and Dragons. En nee, dat ik geen bordspel of een computerspel. Het is een rollenspel. In het kort gezegd werkt het alsvolgt:

Je speelt het spel met een beperkte groep, ongeveer 5 a 6 mensen. 1 persoon in de Dungeon Master. Deze bedenkt het verhaal en leidt het spel.

De overige personen zijn spelers. Zij maken een personage. Dit personage heeft een ras, zoals bijvoorbeeld mens, elf of dwerg en het heeft een class, zoals fighter, wizard, rogue. (Er zijn nog vele andere rassen en classes mogelijk.)

Vervolgens krijgt het personage abilities, skills en features. En een aantal bezittingen. 

Als team gaan de spelers door een fantasiewereld trekken vergelijkbaar met de werelden van Tolkien. Hier beleven ze allerlei avonturen. De Dungeon Master is degene die verteld hoe de wereld er uit ziet en welke uitdagingen de spelers tegen komen en de spelers vertellen hoe ze daar op reageren.

Wanneer het resultaat van hetgeen de spelers zeggen beslecht moet worden (bijvoorbeeld, wanneer iemand zegt: ik sla die man, dan moet hij wel raak slaan) wordt dit bepaald aan de hand van dobelsteenworpen. Hiervoor gebruiken we bijzondere dobbelstenen.

Een verhaal kan jaren duren voor het uitgespeeld is. Hieronder zie je hoe de spelers aan tafel aan het overleggen zijn. Hoe ik achter mijn scherm als Dungeon Master de boel regel en een plattegrond die we gebruikt hebben.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Van dat spel heb ik wel vaker gehoord, maar nog nooit zelf gespeeld. Wat een idee, en dat zo'n spel over meerdere avonden/dagen gespeeld kan worden. jullie maken dus eigenlijk elke keer je eigen film... cool
| 11:55 |
Het is alsof je je eigen boek schrijft met z'n allen :-)
| 12:43 |
Speciale hobby, ik speel theater, maar daar is het de regisseur die de rollen verdeelt en de types personages 'kneedt'.
| 19:23 |
Het zijn twee heel verschillende takken van sport vrees ik. ;-)
| 19:27 |
:)
| 19:35 |
wauw dat is een aparte hobby, maar meteen ook een uitdaging
| 16:37 |
Ja, veel mensen kunnen zich ook niet voorstellen dat het leuk kan zijn.
| 19:17 |
Mijn broer heeft het jaren gespeeld. zijn team en hij verkleedden zich ook echt en gingen naar een bos of een grot. Ik vond vooral de dobbelstenen leuk. :)
| 16:15 |
Dat noemen ze dan larp, ofwel live action roleplaying games.
| 19:18 |
Heb nog nooit van gehoord, maar vast erg leuk
| 15:16 |
Ik vind van wel. :-)
| 19:19 |
Nooit van gehoord maar wat gaaf zeg!! Dat is een leuk spel, zou ik ook wel willen doen.
| 12:34 |
Ik vind het geweldig. Ik speel het ook al jaren.
| 13:13 |
Leuk en origineel! Ik hoor er meer mooie verhalen over!
| 12:06 |
Het is ook ontzettend leuk om te doen.
| 12:22 |
Wat een leuke hobby heb jij! Tof hoor :) Gedeeld!
| 11:43 |
Dank je wel. :-)
| 12:22 |
dat moet heerlijk zijn, een echt spel
| 11:27 |
Dat is het zeker.
| 12:22 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen