×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
De site voor hondenbaasje en hondenliefhebbers

De site voor hondenbaasje en hondenliefhebbers


Vroeger toen ik nog thuis woonde hebben we ook een hond gehad, omdat mijn zus en later me moeder dat graag wilde. Uiteindelijk na de komst van onze kleine vriend waren me vader en ik ook helemaal om. We hadden een jack Russel terrier en lieten we 4 keer per dag uit. We hadden geen vast rooster maar gewoon die wat later de deur uit moest naar school of werk liet ervoor ook even de hond uit in de ochtend. Het was soms wat gepuzzel maar altijd gelukt. Nu woon ik op mezelf en zou graag een honden willen hebben.

Vroeger waren we met ze vieren thuis nu ben ik alleen en dat betekend dat ik alleen de hond moet uitlaten. Het uitlaten zelf is geen probleem alleen de tijd. Wat als ik zo een andere baan heb en dus niet meer rond 1230 thuis ben om de hond uit te laten. Hem de hele dag alleen laten vind ik ook zielig en hij zou ook keer een plas moeten doen denk ik dan. Spreek geregeld met vrienden af en dat heb ik gemerkt van vroeger dan is het lastig als je een hond heb en een oppas voor moet zoeken en regelen.  Misschien later als ik samen woon dat er dan een hond gaat komen. 

Het feit blijft dat ik het leuk vind om een hond om me heen te hebben. Nu heb ik deze site gevonden.

www.hondenoppas.nl

help

De werking van de site

Het is een soort marktplaats (ontmoetingsplek) voor honden liefhebbers en hondenbaasjes. Je kunt in de buurt kijken voor hondenbaasjes die een oppas zoeken of als je een oppas zoekt kan je kijken of er in de buurt een oppas is. Het werkt beide kanten op ik ga even in op de kant van het honden baasje. Mocht je een bepaalde dag een afspraak hebben, moeten werken of een iets willen regelen voor de vakantie kan je een bericht plaatsen op de site. De site is overigens voor beide kanten gratis om in te schijven en je zit nergens aan vast. 

Je schrijft wat je zou willen hebben bijvoorbeeld een oppas voor elke dinsdag, je schrijft een stukje over de hond en hoe die is met andere mensen/dieren enzo enzovoort. Een liefhebber kan dan reageren om eens kennis te maken je kunt een vergoeding vragen en opgeven op je profiel als hondenliefhebber. natuurlijk is het altijd mogelijk om afspraken te maken of allerlei zaken en dat kan je als je dat wil ook in je profiel aan geven. Bijvoorbeeld dat je de honden niet kan ophalen of wegbrengen. het is een hele overzichtelijke zaak en zoals ik al zei je kunt altijd afspraken maken en je zit nergens aan vast.

Ik heb nu zelf 2 honden via deze site ontmoet waar ik zo nu en dan oppas als het nodig is en het mij uit komt. Ik heb vandaag toevallig weer een afspraak voor een nieuw hond. Ben benieuwd of het klikt met de hond en hoe en wat het baasje wil. 

Het is ook handig voor mensen met kinderen die een hond willen en eens willen kijken hoe het is om een week een hond te hebben. Je kunt op deze manier verschillende honden bekijken bijvoorbeeld het ras of de grootte en of de kinderen het nog leuk vinden als ze het elke dag moeten uitlaten. 

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
FreeWolves
Wat een handig initiatief! Zo hebben hond en oppas elkaar zo gevonden.
27-01-2018 23:12
27-01-2018 23:12 • Reageer
Melanie
Ik heb mij ook ingeschreven, lijkt me heel erg leuk! Jammer genoeg zijn er weinig honden die een oppas nodig hebben in mijn buurt, maar misschien komt dat nog :)
26-01-2018 22:50
26-01-2018 22:50 • 1 reactie • Reageer
Gingerbread
Misschien ron de vakantie tijd. Wat leuk dat je je ook ingeschreven hebt. Ik ga op de hond passen een middag per week. Dat wordt lekker wandelen met de hond en dan gezelligheid in huis voor paar uur en dan gaat die weer terug. Zo leuke lieve hond is het
27-01-2018 06:16
27-01-2018 06:16 • Reageer
wakeupkitty
Mooie oplossing zo'n leenhond
26-01-2018 15:58
26-01-2018 15:58 • Reageer
Hetty
Een handige site voor mensen die zoiets zoeken. De laatste tip die je geeft vind ik als hondenliefhebber, en baasje van vier herders niet echt een hele slimme ... want al moet je als gezin met kinderen zeker rekening houden met de kinderen en hond samen, de ouders / volwassenen in het gezin vind ik dat de verantwoordelijkheid horen te hebben over het uitlaten van de hond. Dit omdat een hond niet altijd voorspelbaar is, en kinderen ook niet ... waardoor het in mijn ogen niet handig is om kinderen de verantwoording over een hond te geven qua uitlaten. Dat zou je denk ik altijd zelf moeten doen, en dat je daar je kinderen bij betrekt is alleen maar goed.
26-01-2018 13:46
26-01-2018 13:46 • 1 reactie • Reageer
Gingerbread
het is meer, als de kinderen het niet willen dan hoef je geen hond te nemen. en als je een oppas hond heb laat je die natuurlijk wel gewoon uit is niet dat de kinderen niet willen dat je de hond maar laat zitten. Meer om te testen of het ook kan in je huis, qua regelen. beter dan een hond uit nest of asiel en dan weer terug moeten brengen.
26-01-2018 14:12
26-01-2018 14:12 • 1 reactie • Reageer