Carnaval gepraat: vieren of niet?

Carnaval gepraat: vieren of niet?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

carnaval
Hoi! Het seizoen van carnaval is weer van start gegaan. Ze zeggen altijd: Brabantse nachten zijn lang..... Nou Achterhoekse nachten ook en die gaan overdag gewoon door, haha. Ja, hier in de Achterhoek kunnen ze er ook wat van op het gebied van carnaval. Vooral in de kleinere dorpen vieren ze het goed. Wat vind ik dan van carnaval? Vier ik dat ook zo uitbundig? Lees het artikel dan verder...

Carnaval vieren?

Ik ga je eerlijk zeggen: ik ben niet zo'n feestbeest, haha. Nooit geweest ook. Schoolfeesten vind ik altijd wel leuk om heen te gaan, maar daar blijft het dan vaak bij. Carnaval vier ik dan ook niet. Ik ben aan het denken en volgens mij heb ik dat ook nooit gevierd, haha. Wel vierde ik dit altijd op de basisschool. Het verkleden vond ik wel grappig en de spelletjes die we deden vond ik leuk. Tuurlijk vinden alle kinderen op de basisschool zo'n dag leuk, want je doet alleen maar leuke dingen, haha. Vandaar dat ik dat waarschijnlijk ook leuk vond, haha.

In de lagere groepen was ik altijd prinses, hihi (elk klein meisje wilde vroeger prinses worden en met carnaval kon dat even). Samen met mijn vriendinnetjes waren we van die kleine roze prinsesjes, best schattig als ik eraan terug denk. Ik weet nog dat ik later ooit een keer als heks ben geweest (hoezo tegenovergestelde, haha).  En ik ben ook wel eens discomeisjes en als beer geweest, hihi.

 

Ooit heb ik eens het plan gehad om carnaval te vieren in Doetinchem. In de spiegeltent was er voor jongeren feest (ik denk dat ik een jaar of 14/ 15 was). Helaas was ik ziek.... dus ging het niet door. Ik weet niet of dat zo helaas was, haha. Ik denk namelijk dat carnaval vieren niet wat voor mij is. Al dat bier, dronken mensen, handtastelijke mensen en die muziek. Nee, niet mijn ding. Ik hou wel van een feestje, maar niet dit soort feesten. Best bijzonder voor een Achterhoeker, haha. Ik ken nog wel meer vriendinnen hoor, die het ook niet zo met dit feest hebben.

Één ding doe ik meestal wel met carnaval en dat is naar de optocht kijken. Er lopen veel bekende van mij mee in de optocht in Doetinchem. Studiegenootjes lopen vaak mee en ik vind het altijd leuk om te zien wat voor wagen ze hebben gebouwd.  Dat vind ik het leuke aan het carnavalsfeest, die creatieve wagens en spreuken. Dit jaar weet ik dat ik ook ga kijken want een klasgenoot van mij heeft een hele Efteling wagen. Dat is natuurlijk leuk om te zien.

Ik heb verder echt niks tegen carnaval hoor! Het feest is best mooi, maar niet voor mij. Optochten kijken vind ik leuk, maar dan heb ik wel genoeg van die Nederlands talige muziek gehoord. Haha. Ook al kunnen de meeste Achterhoekers net als de Brabanders goed dit feest vieren, ik pas.Voor iedereen die carnaval gaat vieren! Heel veel plezier. Ik ga lekker de optocht in Doetinchem kijken tijdens de Carnavalsvakantie. Dat is wel een leuk pluspunt: de Carnavalsvakantie, haha.

Vier jij carnaval en zo ja, hoe?

Girls-ThingsBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wij vieren het ook niet
| 09:35 |
Tja, ik als Brabander vier zeker wel carnaval. Omdat ik mijn dochter nog te klein vind om heel de carnaval mee naar de stad te nemen (podium met dj's en artiesten op grote markt) ga ik alleen naar de optocht en naar het wijkhuis. Daar is er ook kindercarnaval. En verder staat hier heel de carnaval de tv op BaronieTV (Bredase carnavalszender die carnaval uit de regio uitzend)
| 22:05 |
Dan in ieder geval veel plezier met het kijken naar de optocht!
| 19:53 |
Dankjewel! Haha.
| 10:11 |
Vieren is een groot woord, toevallig woont mijn zoon in Eindhoven en gaan we daarheen om de optocht te kijken, maar s'avonds weer fijn terug naar de andere kant van het land. Ik heb het vroeger weel gevierd ik nam er zelfs een paar dagen vrij voor, moet er nu niet meer aan denken eerlijk gezegd
| 17:22 |
Ik ben niet van het vasten, dus laat ik het bijbehorende carnaval, feest van het vlees, voorafgaande aan de 40-dagentijd, lekker aan mij voorbijgaan.
| 14:42 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen