×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Griep en zware verkoudheid, de R zit weer in de maand.

Griep en zware verkoudheid, de R zit weer in de maand.


.Gisteren begon het, koud, ijskoud had ik het. Maar te druk om echt tijd te nemen en te accepteren dat ik wel eens en griep of zware verkoudheid onder de leden zou hebben. Thuis gekomen van het werk mijn trainingsbroek aan, shirt, badjas en twee dekbedden om me heen maar ik bleef rillen van de kou.

Naar mate de tijd verstreek begon ik ook keelpijn te krijgen en klonk mijn stem steeds meer als een oude vrouw. Ach op tijd slapen en dan zo ik mij de volgende dag wel weer een stuk beter voelen.

Vannacht werd ik wakker van hevige pijn in mijn nek en elke andere spier in mijn lichaam voelde ik ook. Ik probeerde een zo comfortabel mogelijke houding te vinden om vooral mijn nek te ontzien. En jawel hoor de volgende morgen toen ik wakker werd van de wekker, ik moest namelijk werken, leek ik meer op een zombie dan op een gezonde vrouw die vrolijk aan een nieuwe werkdag begint.

Zwarte wallen onder mijn ogen, hoesten en proesten, verschrikkelijk koud maar ook momenten dat ik het warm had, een nek waar geen beweging meer inzat en mijn spieren voelde als of ik onder een vrachtwagen had gelegen.

Mijn moeder zei altijd, als de R in de maand voorkomt dan heb je kans op griep of een zware verkoudheid.

Ik ben de dag doorgekomen, vraag niet hoe maar ik heb gewerkt. Mijn collega's waren superlief en zorgde ervoor dat ik bedolven werd onder vitamine pillen, verse jus en er werden zelfs broodjes gehaald. En nu kan ik eindelijk in mijn bedje kruipen en uitzieken.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties