Een eindeloze reis naar ergens - Stap 111


Als u al uw pijlen richt op één doel, kan het zijn dat u volledig aan dat doel voorbij gaat. Of dat uw omgeving uw doel volledig misintrepeteerd. 

Hou altijd één oog op de prijs, terwijl uw met het andere de realiteit niet uit het oog verliest.

Want u wil toch niet de nieuwe Lee Harvey Oswald of Volkert van der Graaf worden

Zo komen we nergens en ik besluit het over een andere boeg te gooien. Ik moet het sprankje onzekerheid dat ik gesticht had aanwakkeren, zodat de twijfel zou groeien. Dat kan enkel in ons voordeel werken.

“Heer wij zijn een groep reizigers, allen opzoek naar een plek om een nieuw bestaan op te bouwen. De jongen en ik zijn ons dorp ontvlucht, de woudman is verdreven en de vrouw hebben wij bevrijd uit een wrede gevangenschap. Wij zijn een groep onfortuinlijke, opzoek naar een beter leven.

Waar wij komen vragen wij wie er kennis heeft van een grote stad waar wij ons zouden kunnen vestigen zonder herinnert te worden aan onze droevige en pijnlijke verledens. Lang geleden is ons verteld dat er zo'n stad bestaat. Verkenners met het symbool dat u op uw schouder draagt zijn mogelijk tientallen jaren geleden in onze regio gesignaleerd. Zij brachten voorwerpen, die ons tot op heden hebben verbaasd.

Wij zoeken hun oorsprong, wij zoeken de wereld die deze objecten heeft gemaakt. Dit moet een magische wereld zijn, waar wij door de vele overweldigende verbazing mogelijk vergetelheid kunnen vinden. Wij hebben het spoor van dat symbool gevolgd. Continu opzoek naar informatie, die ons naar die wonderbaarlijke stad kan voeren. Heer vertel me alstublieft dat wij niet al zolang reizen naar een wereld, die alleen in onze verbeelding bestaat.”

De spanningen in het gezicht van Reiko waren nog verder verdwenen, voor het eerste wende hij zich van mij af. Hij staarde naar de bergen, bewoog zijn linkerhand over zijn voorhoofd en masseerde vervolgens zijn nek. Toen hij zich omdraaide zag ik dat de twijfel zich meester van hem had gemaakt.

“Om uw vraag te beantwoorden, ja zo'n stad bestaat, of u haar zult bereiken betwijfel ik te zeerste en mocht u haar bereiken verwacht ik niet dat u haar ooit binnen zal treden.” Hij kuchte en ging verder.

“Ik zal open kaart met u spelen, mijn bron heeft mijn bevelhebber bezworen dat u en uw vrienden een aanslag willen plegen op een groot man. Deze man bevindt zich in de stad die u zoekt. Zover zijn beide verhalen nog steeds even plausibel. Ook uw achtergronden komen enigszins overeen met wat ik van u weet. Toch is de kleur van het verhaal van mijn bron een stuk duisterder dan uw versie.

U begrijpt het dubio waar ik in verkeer. Vervolgens is het aan mij de taak om uit te zoeken hoe de vork werkelijk in de steel zit. U bent gevlucht uit Kratyo. Tijdens uw vlucht heeft u mogelijk één van mijn mensen omgebracht. Dit zou voldoende zijn om u te doden, maar de daad kent geen getuigen. In tegenstelling tot velen van mijn collega's dood ik enkel als ik zeker ben van de dader.

Waar ik vandaan kom is het bewust doden van een onschuldige een misdaad, die in het hiernamaals niet vergeven wordt. Dus ik zal u de dood van deze soldaat niet aanrekenen. Maar het plan om de Sikh te dode betuigt ten eerste van een dusdanig domheid. Deze man is namelijk onbereikbaar, zelfs voor mensen in een positie hoger dan de mijne.

Ten tweede  alleen al het plan, of het uitspreken van het denken aan een dergelijk plan is dodelijk. Niet een eerzame dood, maar een zeer pijnlijke einde. Wat indien mogelijk levenslang kan duren. De Sikh vreest niets, maar zal alles instaat stellen niks te hoeven vrezen. Dat is de reden dat u gevolgd bent en dat wij op uw spoor zijn gezet.

Het moet u na gegeven worden dat u zich lange tijd aan zoveel mannen onttrokken heeft, gelukkig voor mij is er maar een manier de stad te bereiken die u zoekt. Dat is door deze pas. Nu vraag ik u op de man af bent u, of is iemand binnen uw groepering van plan, om de Sikh te doden?”

Ga naar deel 112 van dit dagelijkse feuilleton. Het verhaal is gebasseerd op regressietherapie, fantasie en levensvragen. Voor een overzicht van alle delen tot nu toe klik hier.


Beloon de maker en jezelf

Wordt Yoors lid!