×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Een eindeloze reis naar ergens - Stap 169


Waar u mee omgaat wordt u mee besmet lezer, tegen wil en dank zal een deel van u meegaan in de stroming van hen die u omringen. Dat maakt het des te belangrijker u zelf te omringen met dat waar in u mee wil gaan. Of juist te ontdoen van elementen. die geheel niet stroken met wat u bent of wilt worden.

De wereld om uw heen is een spiegel, hij toont uw creatie. Dat wat u tot op heden gemaakt heeft van de energie, die aan uw  wieg stond en zich omvormde tot uw geboorte. 

Kijk in die spiegel en zie wat uw leven heden ten dage weerspiegelt. 

Herkent u zich in het beeld, of staat het mijlen ver van wie u dacht te zijn vandaan?

(leest u liever deel 1 eerst klik hier)

De avond werd gevuld met drank en gelach, iedereen genoot van het hedonistische leven dat deze grote stad voortbracht. Het zou zonde zijn dat mis te lopen door bij de pakken neer te zitten.

Halverwege de avond belande ik op een krukje naast Dadrie, die bijzonder vrolijk uit zijn ogen keek.

“Bedrogen mijn ogen mij vanmiddag, of was je werkelijk aan het mediteren Dadrie?”

Dadrie slikte, nam een slok en keek me aan. “Jullie hebben iets, een bepaalde zekerheid, iets waar jullie kracht uitputten. Jullie vertrouwen, in de voorouders en in het feit dat bepaalde gebeurtenissen vastliggen. Het kan geen toeval zijn dat ik mijn zus hervind en een nieuw leven begin. Nu de oude ik, hij die vroegtijdig moest veranderen om te overleven, terugkeert, kan hij niet geloven wat ik al die jaren deed. Ook al zou een deel van mij het gemakkelijker vinden om in niets te geloven dan in iets waar je nooit zeker van zult zijn, tot het moment dat je sterft. Dan heb je hopelijk zekerheid en tegelijkertijd heb je er niks meer aan.

Toch voel ik behoefte aan die vervulling, niet zo zeer om de leegte te vullen. Ik voel dat het meer bij me past dan wat ik voorheen voorstond. 

Wat betreft die meditatie dat is iets wat Numico mij heeft uitgelegd. Hij omschreef het als een zoektocht naar de kracht die in je huist en die soms onder diepe lagen vandaan moet komen. Een kracht die je kan leiden, inspireren en waarschuwen. 

Die jongen is er trouwens zo sterk van overtuigd dat hij de Sikh zal spreken dat ik er zelfs in ben gaan geloven. Mogelijk is het nog niet de tijd, maar als ik luister is er iets in mij dat zegt dat hij gelijk heeft. Ook mijn nieuwe weg zal spoedig aanvangen,” hij glimlacht, deze keer gemeend.

“Je begint al echt één van ons te worden,” lach ik. “Als je ooit vragen hebt, kun je altijd bij me terecht. Ik moet trouwens toegeven dat jij ook zeer overtuigend overkomt wanneer je deze dingen zegt. Blijkbaar moet ik wat meer op jullie intuïtie vertrouwen en wat minder op mijn onzekerheid.”

We praten nog lang en ik voel duidelijk dat Dadrie zichzelf hervonden heeft. Blijkbaar heeft het nieuwe leven van zijn zus hem de kracht gegeven eveneens een nieuw leven voor zichzelf te willen.

Ondanks dat het feest nog niet was afgelopen hield ik het voor gezien. De laatste uren gebruikte ik om tot mezelf te komen en ik herhaalde de woorden ´Morgen moet het gebeuren, morgen zal het gebeuren,´ tot ik diep in slaap was. De volgende morgen werd ik wakker met mijn gedachten nog steeds bij die woorden.

Alle rationele mogelijkheden hadden we bekeken en uitgeprobeerd, maar wanneer je al het mogelijke hebt uitgesloten, is dat wat overblijft, hoe onmogelijk het ook lijkt, de oplossing en dus lieten we deze dag op zijn beloop.

Althans in plaats van er op uit te trekken, mediteerde we gezamenlijk. Dat wil zeggen met uitzondering van Kreytu, die zich niet geroepen voelde deel te nemen aan dergelijke zweverige activiteiten. Hij verweet Dadrie dan ook dat hij te lang met ons optrok en of hij tijdens zijn volgende gevecht nog wel een paard nodig had of dat hij uit zichzelf zou zweven.

Uit Cabilahs blikken maakte ik op dat het niet lang zou duren voordat ook Kreytu zijn stadse houding enigszins zou moeten laten varen. Vrouwen hebben nu eenmaal een subtiele invloed op hun mannen. Ze weten over het algemeen maar al te goed hoe hun man te laten voldoen aan hun wensen, zonder dat deze ook maar bewust is van hun zachte, doch doelgerichte zetten.

Gezamenlijk visualiseerde we onze ontmoeting met Sikh, nog voor de zon op zijn hoogste punt was hadden we dit meerdere malen gedaan. Nu zouden we de energie loslaten, zodat zij haar weg kon vinden en ons beeld werkelijkheid kon worden.

Ga naar deel 170 van dit online feuilleton. 

Het verhaal is gebaseerd op regressietherapie, fantasie en levensvragen voor meer achtergronden zie "Waarom ik mijn boek blog". 

De mijlpalen en het volgende deel vindt u onder de foto.

Voor Yoors leden vindt een overzicht van alle delen tot nu toe hier.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts