Een eindeloze reis naar ergens - Stap 47


Tijden veranderen lezer en tegenwoordig zo veel sneller dan vroeger. Hoe flexibel bent u nog? Kunt u nog steeds meegaan in die altijd versnellende stroom van vernieuwing. De geschiedenis herhaalt zich als wij onze lessen niet leren, maar weet u nog welke lessen u dient te leren om uzelf te behoeden voor fouten uit het verleden. Laat staan de lessen, die nodig zijn om de wereld te behoeden.  

(Vanaf nu bevat het intro van elke stap een link in blauw naar een toepasselijk nummer. Een soort mini soundtrack)

“Numico hoe weet je dit alles?” Vraag ik terwijl ik het antwoord waarschijnlijk al weet. Tegelijkertijd zie ik de glinstering in de ogen van de jongeman, die inmiddels weer wit vertonen, maar nog steeds glazig zijn.

“Martio ik spreek niet alleen. Ik weet van de thè, maar veel van wat ik vertel geef ik slechts door.” Zijn stem klinkt zo diep dat ik er meerdere lagen in ontcijfer, enkele klinken bekend. “De ziek, die je de afgelopen dagen hebt gevoeld is de ontgifting van je lichaam. Het moeilijk kunnen focussen en mediteren heeft ook met de ontwenning te maken. Je bent sterk, velen hebben dit gevecht met moeite gewonnen. Jij daarentegen houdt je goed staande. Maar wees behoedzaam voor je dromen, ze kunnen je schaden. Nu je geest rein wordt zal hij tijdelijk open zijn voor krachten die je niet voor mogelijk houdt.”

“Zoon, vertrouw Numico. Behandel hem als een man, als een gelijke, want hij is de sleutel. Slechts jullie twee kunnen het tij keren. Vele levens zijn in gevaar en alle kennis die onze stam bezit kan verloren gaan. Dit zal de wereld die wij kennen terugwerpen naar de duistere tijd van de Krotan Duas.”

"Meester Oniko?” Zeg ik vragend. De ogen van Numico lachen glazig, hij knikt. “Volg je pad, je bent op de juiste weg. ”Dan draaien de ogen van Numico naar boven, zodat alleen het wit van zijn ogen nog zichtbaar is. Het wit heeft een oranje achtige gloed door de weerkaatsing van de vlammen. Het ziet er beangstigend uit, alsof het de ogen van een monster zijn.  Ik blijf kijken in de ogen vol vuur. Ik krijg een angstig voorgevoel dat ook dit een teken is, een waarschuwing.

Dan gaan Numico's armen langzaam de lucht in, ze strekken steeds verder. Zijn ogen draaien terug en een enorme gaap verlaat zijn mond, terwijl de armen nog verder strekken. Hij rekt zich uit, gaat wat verzitten en kijkt me een beetje onzeker aan. 'Dat was me wat zeg, soms zou ik willen dat ze mij niet nodig hebben. Ze laten altijd zo'n suf zweverig gevoel achter.'

We eten en drinken in stilte, beide verzonken in gedachtes.  Mijn gedachten zijn bij de boodschap die we gehad hebben. Ik ben blij met het nieuwe stukje geschiedenis wat mij meegedeeld is, maar het idee nimmer meer thè te drinken staat me tegen.

Het is zo'n heerlijke drank. Het brengt zo'n kracht, zo'n innerlijke rust. Het idee om misschien af en toe nog wat thè te drinken moet ik ook van me af zetten. Haar werking zou me enkel ziek maken bij sporadisch gebruik. Gelukkig zou ik de komende tijd niet in de verleiding gebracht kunnen worden, dat was een veilig idee.

Was het echt zo'n goede keus geweest om het volk niet in te lichten?  Generaties wijzen hebben de mogelijkheid gehad om dit te veranderen, niemand heeft ooit die stap gezet. Zou de macht van kennis hun allen in hun greep genomen hebben? Wouden zij hun privileges als oudste en wijzen niet verliezen? Het blijven twijfels, maar uiteindelijk heb ik voorlopig geen keus dan te vertrouwen op hun beslissing.

“Meester, eehhe Martria,” verbreekt Numico de stilte. “Wat ga je nu met mij aanvangen?” 

Beide weten we dat ik hem niet terug zal sturen. Nu hij man is ben ik niet eens meer bevoegd om hem terug te sturen. Maar hij eert mijn ouderdom en supervisie over hem door het antwoord toch van mij af te laten hangen. Hij toont mij dat de leiding, voorlopig in ieder geval, bij mij ligt.

Ga naar deel 48 van dit dagelijkse feuilleton. Het verhaal is gebaseerd op regressietherapie, fantasie en levensvragen. Voor het volgende deel klik hier. Voor een overzicht van alle delen tot nu toe klik hier.

help

Klik hieronder voor uw mijlpalen:


Beloon de maker en jezelf

Word Yoors lid