×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
10 years challenge: Wat is er veranderd? Balans opmaken!

10 years challenge: Wat is er veranderd? Balans opmaken!


2009 -2019 

Er is een challenge en die wordt door iedereen anders ingevuld. De een plaatst foto's en de ander verteld wat 10 jaar geleden een "life changing moment" was.  De een vindt het onzin: 

Terwijl de ander het wel leuk vind om te zien hoe zij veranderd is in 10 jaar tijd:

Ikzelf vind het wel grappig om eens na te gaan wat de verschillen zijn tussen 2009 en 2019.

2009

In 2009 was ik moeder van 4 kleine kinderen. Ik was getrouwd en woonde in een dorp in een gigantisch luxe huis met 7 slaapkamers, 2 badkamers, een keuken zo groot (en als ik eerlijk ben groter) als mening beneden verdieping en dat gold ook voor de woonkamer, een speelzolder en kelder (inclusief wijnkelder) en een gigantische tuin. Er stonden 2 landrovers voor de deur en financieel had ik niks te klagen EN ik was doodongelukkig. In 2009 wist ik niet waarom ik zo doodongelukkig was. Ik wist dat er iets niet goed zat en dus was ik in 2009 op zoek naar de oorzaak. In 2009 zat ik echt middenin die zoektocht. Mistte ik muziek in mijn leven? Boeken lezen? Tijd voor mezelf? Ik ontdekte steeds vaker dat hoewel ik het allemaal wel leuk vond het niet DAT vervelende gevoel wegnam. Ik kende dit gevoel ook niet. Eind 2009 besloten mijn man en ik dat ons huwelijk eindig was. 

2019

Nog steeds ben ik moeder van 4 kinderen die inmiddels  (goddank) ook 10 jaar ouder zijn . Ik ben gescheiden, ik woon in een huurwoning (particuliere sector) in de stad waar ik nooit meer naar terug wilde en ik heb een LAT relatie. Mijn financiële situatie in niet te vergelijken met 2009. Veel mensen zouden er de kriebels van krijgen maar daar heb ik dan weer geen last van. We redden ons best goed eigenlijk en ik maak me gek genoeg geen zorgen om de toekomst (terwijl dat logischer wijze eigenlijk wel zou moeten als ik eerlijk ben maar ik heb dat gewoon niet tot nauwelijks). Ik sta weer heel dicht bij mezelf, ik weet wat ik belangrijk vind in het leven en daar ben ik behoorlijk compromisloos in vrees ik. Mijn zoektocht heeft dit in elk geval opgeleverd en daar ben ik dankbaar voor. En ik heb geen last meer van doodongelukkig zijn, zelf niet van gewoon ongelukkig zijn. Ik ben tevreden, dankbaar en blij met mijn leven zoals het nu is. Ik geloof niet meer in zekerheden en ik denk dat ik zelfs weinig behoefte heb aan zekerheden. 

2029

Hoe zal mijn leven er over 10 jaar uitzien? Ik heb werkelijk geen flauw idee. Ik denk dat dan alle kinderen het huis uit zijn en ik hoop dat zij dan bezig zijn met de dingen die ze echt graag willen doen. Ik hoop dat ikzelf dan alles losgelaten heb en helemaal opnieuw begonnen ben. Misschien ben ik dan wel geëmigreerd en ben ik zelfvoorzienend bezig met de dingen waar ik blij van word of reis ik fulltime rond in een volkswagenbusje om de wereld verder te verkennen. We gaan het over 10 jaar zien. 

I don't know what my path is yet. I'm just walking on it. 

I see my path, but I don't know where it leads. Not knowing where I'm going is what inspires me to travel it. 

Trust your own instincts, go inside, follow your heart.  Go ahead and stand up for what you believe in. As I've learned, that's the path to happiness. 

Dus dat ga ik gewoon doen!

| header: pixabay: Tante Tati | 

Marjolein
Mooi is dat, zo'n terugblik. Vorig jaar had je het programma 'vijf jaar later' en toen heb ik voor mezelf ook de balans opgemaakt.
21-01-2019 11:35
21-01-2019 11:35 • Reageer
angel in the dark
Mooi wel, jouw pad over die 10 jaar. Geld maakt niet gelukkig, dat is duidelijk.
21-01-2019 09:17
21-01-2019 09:17 • 1 reactie • Reageer
DidI'Ms world
angel in the dark veel mensen begrijpen het niet door dat ik gelukkiger ben zonder "alles was ik had". 
21-01-2019 10:51
21-01-2019 10:51 • Reageer
Tegendraads
ehh correctie de enige verwijzing naar onzin in de blog die je aanhaalt is naar de blog zelf, volgens mij is de strekking van de blog waar jij naar verwijst meer de vraag wat het nut is van een dergelijke challenge en waarom je vrijwillig de wereld wil tonen dat je ouder geworden bent en zelfs hoeveel ouder je er na 10 jaar uitziet, maar thanks for de link en leuke blog verder 😂
19-01-2019 16:04
19-01-2019 16:04 • 2 reacties • Reageer
DidI'Ms world
Tegendraads zo zie je maar hoe een blog kan overkomen. Als jij schrijft:"Vrije wereld natuurlijk en ieder zijn ding, ik deel liever deze onzin!" dan lees ik de ongeschreven woorden: "dan die andere onzin" erachter. Ik proef namelijk gedurende het lezen van je blog dat jij de 10years challenge onzin vindt. En niet alleen de 10years challenge maar ook al die andere challenges - zie ook de betekenissen van onzin -, daar zitten toch voor mij een paar tussen die toch echt uit je blog spreken. Maar blijkbaar lees ik iets anders in je blog dan jij bedoelt want uit je reactie begrijp ik nu dat jij die challenges helemaal geen onzin vind.
20-01-2019 08:36
20-01-2019 08:36 • Reageer
Tegendraads
DidI'Ms world Ik snap absoluut dat manier waarop ik het stuk schrijf en mijn verwijzing naar mijn eigen onzin de lezer het gevoel kunnen geven dat ik het onzin vind. Maar ik spreek het niet uit, ik begrijp die challenges niet dat is het meer, het kopieer gedrag met als doel jezelf te promoten etc. Maar nee ik noem niet graag iets onzin wat een ander doet omdat die persoon vast een reden heeft om het doen en die reden (ook al is het een drogreden of is er niet over nagedacht) maakt het voor die persoon zinnig. Maar begrijp dat ook volledig dat mijn opinie natuurlijk van de pagina afdruipt en die is vooral één van Waarom in vredesnaam en dan met wat uitvergroot
20-01-2019 11:43
20-01-2019 11:43 • Reageer