Gaan we nu eindelijk netjes samen spelen in Den Haag in de 1e kamer?


Weet je wat mij stoort aan de reacties m.b.t. de verkiezingsuitslag van gisteren? FvD heeft 12 zetels gehaald. Je kunt vinden wat je daar dan ook van vind maar dat is niet niks. Wat mij stoort is dat er nu gedaan wordt alsof alle mensen die op FvD gestemd hebben een stelletje randdebielen zijn, die de politiek niet snappen, domme mensen etc. Ook lees ik dat het FvD de stemmers van de PVV heeft weggehaald en dat waren ook mensen die altijd weggezet worden als nitwits. Maar als ik er even een rekensommetje op loslaat - en corrigeer mij vooral als ik het verkeerd heb want wiskunde is niet mijn ding - dan zat FvD niet in de 1e kamer en heeft er nu 12 zetels. De PVV had er 9 en heeft er nu 5. Dat zou dus als ik de logica even volg betekenen dat 4 zetels van de PVV naar het FvD gaan. 12 - 4 = 8 (ga ik nog goed?) dan gaat die redenatie dat alle kiezers van de PVV komen volgens mij niet helemaal op. De PVV houdt ook nog 5 zetels over. 8 zetels !!!!!!!!!!!! dus die mensen komen toch echt van andere partijen af. 

Ik heb gisteren niet het hele programma gekeken want mijn oogleden wilden niet meewerken maar wat ik wel nog meegekregen heb bij de provincies die ik voorbij zag komen is dat de opkomst daar hoger was dan de laatste keer en dat vind ik een goede zaak maar ook weer niet zo veel hoger dat al die stemmen daar vandaan kunnen komen.

FvD en PVV = 12 + 5 = 17 zetels in de 1e kamer. Lijst Pim Fortuyn wilde men niet serieus nemen, die heeft men willen negeren en ik denk dat na de moord op Pim Fortuyn men ook even gedacht heeft dat ze er nu vanaf waren. Met de PVV en Wilders hebben ze hetzelfde trucje uitgehaald door hem bewust buiten te sluiten en als ik de reacties nu lees dan gaat het ook die kant op met het FvD en Baudet (al moet ik bekennen dat ik voordat mijn oogleden gingen protesteren) ik ook mensen heb gezien die het FvD feliciteerden met het succes (dat is al heel wat geloof ik).

2002 - 2019: We zijn nu 17 jaar later en ik denk dat we mogen concluderen dat "ze" blijvertjes zijn en dat we die nitwits, randdebielen toch echt eens serieus moeten gaan nemen. 56% van alle kiezers is gaan stemmen. 10% meer dan in 2015. Blijkbaar vonden de mensen die niet altijd gaan stemmen het nu wel weer eens tijd om hun stem uit te brengen dus ik vind oprecht dat er nu eens geluisterd moet worden naar al deze kiezers. In het verleden zeiden de huidige coalitiepartijen dat ze niet willen samenwerken met de PVV. Ik zag gisteren dat men het ook nu vroeg m.b.t. het FvD en men hield een slag om de arm maar er waren wel veel maren. Als deze tendens doorgaat de komende jaren dan komt er een moment dat het FvD en de PVV misschien degenen zijn die zeggen "wij gaan niet samenwerken met". Dus lieve mensen in Den Haag, grow up en ga vanaf nu netjes samenspelen met de kindjes die je niet zo leuk vind.


Reageren op een blog? Dat kan als yoorslid. Lid worden is gratis. Behalve reageren kun je dan ook bloggers volgen of zelf aan de slag als blogger. Je hoeft je alleen even hieronder aan te melden: