Opeens bang in de auto (deel 2)


Resultaten bloedonderzoek zijn binnen en alles waar op geprikt is was uitstekend. Dus dat kan ik afstrepen. Het lijkt er toch echt op dat "my mind" gekke dingen doet en dat ik hyperventileer op een voor mij rare manier. Volgens de arts kan ooit een voor mij angstig moment herbeleeft worden, of iets kan dat "triggeren" waardoor ik daarop met hyperventileren reageer (zoiets is het ongeveer). Pffffffff ……… ik kan alleen niks bedenken, geen moment, hoe klein ook. Ik ben helemaal niet zo'n angstig persoon volgens mij. Bezorgt misschien maar dat is dan gericht op de kids maar voor mezelf? Met betrekking tot mijzelf? Ik ben volkomen clueless. Ik heb de afgelopen dagen echt gezocht naar een moment maar ik weet ook niet waar ik het dan moet zoeken, hoever ik dan terug moet gaan, ik kan in elk geval niks vinden. Ik vind het ook raar. Als het zo'n indruk gemaakt heeft dan zou ik dat toch moeten weten lijkt me.

Ik probeer wel de oefeningen te doen maar op dit moment ben ik echt enorm verkouden dus inademen door de neus lukt voor geen meter.

Misschien moet ik dan t.z.t. aan de yoga ofzo (lijkt me niet iets waar ik geduld voor heb maar ik kan het allicht proberen) en anders naar een psycholoog ofzo? Op zoek naar onbewuste oorzaken, problemen, angsten. Niks mis mee, ik denk dat het op zich goed is om zo nu en dan eens te praten met iemand die een zekere afstand heeft als je ergens mee worstelt. En ik heb dat in het verleden ook wel gedaan.

1x ben ik naar een coach geweest. Gewoon als een soort van voorzorgsmaatregel toen ik me erg ongelukkig voelde en ik niet zo goed begreep waarom dat was. Dat was best een goed zet trouwens. Ik kwam daardoor wel weer op het spoor terug naar mijzelf. Ik had het idee namelijk dat ik mezelf een beetje kwijt was geraakt maar ik begreep niet zo goed hoe dit had kunnen gebeuren. Maar eerlijk is eerlijk, eigenlijk was dit het resultaat de reden waarom ik gegaan ben was omdat ik niks beters kon verzinnen.

1x ben ik naar een psycholoog/psychiater gegaan. Ook als voorzorgsmaatregel ten tijden van mijn scheiding. Eigenlijk ben ik toen gegaan omdat ik begon te twijfelen aan mezelf. Het ging eigenlijk wel goed met mij maar ik kreeg vanuit de buitenwereld steeds opmerkingen over het feit dat het zo goed ging en dat dit niet normaal was. Ik reageerde blijkbaar niet zoals een bedrogen echtgenote die opgezadeld wordt met de kinderen zich behoort te gedragen. Ik ging gewoon door i.p.v. laveloos, huilend op de bank te zitten en ik ging ook niet hoerend en snoerend door het leven. Achteraf heb ik wel eens gedacht "had je moeten doen" want het lijkt me best lekker als je je zo kunt laten gaan, maar dat zit gewoon ook niet zo in me denk ik. Het is achteraf ook best raar dat ik aan mezelf ging twijfelen maar dat deed ik dus wel en dus nam ik voorzorgsmaatregelen. Je krijgt dan een intake en testen en zo en toen die uitslag er was kreeg ik de vraag "wat ik eigenlijk kwam doen?". Ik zocht eigenlijk een neutrale sparringpartner en dat hebben we toen gedaan: sparren.

Ik wil best naar een psycholoog gaan maar punt is dat ik je volgens mij dan altijd de vraag krijgen wat de hulpvraag is. En kon ik die in de bovenstaande situaties nog wel enigszins verzinnen nu dus niet. Volgens mij heb ik bij die coach en psychiater wel dat besproken en gevonden wat er te bespreken en te vinden was. Dus in mijn optiek moet de oorzaak van de hyperventilatie liggen in iets wat daarna gebeurd is. Ik hoef dus eigenlijk maar een jaartje of 7 door te nemen maar ik kan niks bedenken. Ik kan dus niet verzinnen hoe ik met behulp van een psycholoog de oorzaak kan vinden.

Maar ik weet ook nog even geen alternatief. Als iemand van jullie iets weet ……… let me know.

|header: pixabay jalmeidaa| #angst #autorijden #paniekaanvallen   

Reageren op een blog? Dat kan als yoorslid. Lid worden is gratis. Behalve reageren kun je dan ook bloggers volgen of zelf aan de slag als blogger. Je hoeft je alleen even hieronder aan te melden:


Comment and receive 25 YP 25
Yoors Music Challenge - Dreaming My Dreams
#yoorsmusicchallenge #yoorsmusic #cover #thecranberries #pianomuziek #solopiano #zang #yoorsoriginalvideo  Hello all! Last night I was chilling and listening to some music. I came across the song Dreaming My Dreams by The Cranberries and I hadn't heard or listened to it in a while. So I played it. Then I got behind the piano and started practising the song. Then I went to see if I could do something creative with it for the Yoors Music Challenge. Yesterday a Yoors member asked me if I was going to sing when she saw one of my music videos that I had submitted, because that nice microphone was ready for use, so to speak. I had never sung and played at the same time. I tried once, but never succeeded until today. This morning I thought: what if I just take the plunge? Whether it sounds is of course the question, because I am not a singer, I did sing in a gospel choir once, but I haven't sung in years. Yes in the shower and sometimes for fun when I hear music, but never in real life and never singing alone and certainly not when I play. I've thrown all the bears on the road aside and you can watch and listen to the result in the video below. A cover played and sung by me of The Cranberries. The song Dreaming my Dreams in a different guise. Just a small note. I'm in development and the video doesn't quite match the vocals, but I've done my very best for the first time and without any technical background, but I hope you can see and listen through it. I am an amateur and hope to learn a lot. Kind regards, Madeleine