Mijn hoop voor 2018

Mijn hoop voor 2018


Nog even en dan is 2017 voorbij.

Voor 2018 geen speciale voornemens, ik wil gewoon doorgaan op de weg die ik al bewandel omdat ik denk dat ik op de goede weg zit.

Dat is helemaal niet slecht eigenlijk hé.

Natuurlijk heb ik wel dingen waarvan ik hoop dat ze in 2018 gaan gebeuren.

- Ik zou willen dat Nederland wat socialer wordt en realiteitszin krijgt. Dat we de idiote regeltjescultuur die aan het ontstaan is ombuigen. Ik ben voor een participatiemaatschappij maar dan wel eentje met menslievendheid, menselijkheid en spontaniteit. Een participatiemaatschappij kan alleen functioneren als de oogkleppen afgaan, flexibiliteit toegestaan is en het vanuit het hart gebeurd.


- Ik zou willen dat we de mentaliteit terugkregen die bestond toen ik opgroeide. Dat we weer willen dat homoseksuelen gelijk zijn aan heteroseksuelen en dat seksualiteit een privézaak is. Dat Nederland staat voor wat werkt in Nederland en dat ook in Europa blijft verdedigen, dat het gedoogbeleid een gedoogbeleid blijft, dat abortusklinieken terugkomen, dat voorbehoedsmiddelen vergoed worden. Dat mensen met problemen welkom zijn in Nederland maar dat de problemen in Nederland niet uit het oog verloren worden.


- Ik zou willen dat onderwijs in Nederland weer een prioriteit wordt.  Dat gezondheidszorg voor iedereen betaalbaar is en dat de ouderzorg geen zorg meer is maar een goed werkend systeem.


- Ik zou willen dat mensen minder hard zijn voor elkaar. Zich eens gaan verdiepen in de beweegredenen van het doen en laten van anderen voordat ze een oordeel vellen. Je mag het best oneens zijn met iemand maar jouw redenen om ergens voor te zijn of tegen hebben als het goed is een beginpunt dus waarom gaat men er dan zo vaak van uit dat de ander die een andere mening heeft geen beginpunt heeft. Subjectiviteit lijkt de norm geworden te zijn, laten we objectiviteit weer eens proberen.


- Ik zou willen dat de rechtspraak in Nederland eens recht gaat spreken. En dat rechters op basis van objectiviteit uitspraken gaan doen.


- Ik zou willen dat de maatschappij opkomt voor de kinderen. Kinderen zijn niet alleen de verantwoordelijkheid van de ouders.


- Ik zou willen dat de maatschappij opkomt voor onrecht dat dieren wordt aangedaan, ook dit is niet alleen de verantwoordelijkheid van de eigenaren.


- Ik zou willen dat we out of the box gaan denken.


- Ik zou heel graag willen dat het leven leefbaar blijft en wordt  voor iedereen en weet je wat ......... daar hebben we de politiek niet voor nodig dat kunnen we met z'n allen iets aan doen. En laten we dan alsjeblieft bij de volgende verkiezingen eens voor de inhoud gaan en niet voor de personen.

Ik hoop volgend jaar weer veel lieve leuke gekke mensen te ontmoeten. Ik hoop volgend jaar weer de kracht te hebben om de moeder te zijn die mijn kinderen verdienen. Ik hoop volgend jaar nog sterker te worden, nog dichter bij mezelf te komen en vooral dicht bij mezelf te blijven. Ik hoop dat ik volgend jaar mijn hart blijf volgen. Ik hoop dat ik volgend jaar geen al te domme keuzes maak. Ik hoop dat volgend jaar mijn rekbaarheid weer iets groter wordt (maar liever nog dat ik hem niet nodig heb, dat dan ook wel weer). Ik hoop dat ik volgend jaar meer lach (dat mag wel iets meer nog) en ik hoop dat ik volgend jaar heel veel met de kinderen weg kan gaan (dat is het allerleukste wat er is). Ik hoop dat mijn kinderen lekker in hun vel blijven zitten. Ik hoop dat mijn vriendje dat gaat vinden waar hij naar op zoek is. Ik hoop dat ik volgend jaar het vertrouwen in hoop, geloof en liefde niet kwijt zal raken.

Ik wens iedereen het allerbeste toe en dat je het beste in jezelf naar boven haalt, wat er ook zal gaan gebeuren.

Meer blogs lezen?


Word gratis lid.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mooie 'dromen', en als ik het zo lees, lijkt NL heel erg op België...
| 17:59 |
Dat zou best wel eens kunnen.
| 18:49 |
lijken mij goede wensen, ben het met de meesten eigenlijk wel eens!
| 18:42 |
Fijn. Eens kijken wat we in 2018 voor elkaar gaan krijgen.
| 18:50 |
ja, een betere wereld begint immers bij jezelf ;)
| 19:02 |
mooie wesen ik hoop dat ze uit komen
| 09:50 |
Laten we ons best ervoor doen. Samen moet het lukken.
| 11:13 |
Dat zijn mooie wensen. Ik wens jou (en veel anderen) toe dat je wensen ook uitkomen.
| 09:25 |
Ik blijf hoop houden dat we het voor elkaar gaan krijgen Hans.
| 09:40 |
Dat zijn een heleboel mooie wensen, ik wens voor jou dat alles wat je wenst ook uit mag komen!
| 09:16 |
Dat is lief, dankjewel.
| 09:21 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden