Vleermuizen zijn beschermd. Maar niet hier!


Vleermuizen in huis vinden

Muizen, vogels, eekhoorns, padden, kikkers, salamanders heb ik al wel eens in huis gevonden. Dus daar kijk ik niet meer van op. Laatst hebben we een nieuwe aan dit "kijk wat ik gevangen heb" - lijstje kunnen toevoegen.

Laatst hoorde ik dus mijn lief "Didi" roepen of althans dat dacht ik maar er volgde niks meer dus ik reageerde niet. Hey, ik hoor mijn naam zo vaak op een dag dat ik het soms ook negeer of het me ga verbeelden als het een tijdje stil is geweest. Maar deze keer geen verbeelding want er volgde nu iets harder en dringender "DIDI!!!" waarop ik maar eens ging kijken wat er aan de hand was. Ik liep naar beneden waar ik mijn lief naar iets zwarts op de grond zag kijken en ik de vraag mocht beantwoorden of dat is wat hij dacht wat het is was. Oftewel "check jij dat beest even". Nu kan ik geen gedachten lezen en het bleef gokken wat hij dat dacht dat het was dus koos ik voor de voorzichtige aanpak:

"Als jij denkt dat dit een VLEERMUIS is dan heb je gelijk".

Het was een kleintje dus ik dacht dat dit een eenmalige vangst zou zijn maar net toen ik onder de douche vandaan kwam hoorde ik mijn lief tegen de katten praten. Iets in de trant van "waarom vangen jullie deze beesten toch?"

Yep, vleermuis numero 2. En die moet net binnengebracht zijn want ik ben vanmorgen al een paar keer door die ruimte gelopen en ik weet zeker dat er geen vleermuis lag.

Dus het is nu: muizen, vogels, eekhoorns, kikkers, padden, salamanders en vleermuizen. Nu blijft alleen 1. de vraag over WIE van de drie de vleermuizenjacht geopend heeft en 2. de vraag waar hij/zij ze vandaan haalt.

Volgens oudste zoon zijn er momenteel heel veel vleermuizen het 's avonds te zien in de stad maar ik merk rondom ons huis niet een bijzondere toegenomen vleermuizenactiviteit en volgens mij gaan mijn kattenbeesten ook helemaal niet ver van huis. Dus dat zijn momenteel nog 2 raadsels die ik nog niet heb kunnen oplossen.

Vleermuizen zijn beschermd ...… maar niet tegen één van mijn katten vrees ik (ik hoop tenminste dat het er maar eentje is die achter vleermuizen aangaat).

|header: Pixabay KELLEPICS| 

Reageren op een blog? Dat kan als yoorslid. Lid worden is gratis. Behalve reageren kun je dan ook bloggers volgen of zelf aan de slag als blogger. Je hoeft je alleen even hieronder aan te melden: 

5 comments