×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Die allereerste stap


We waren heel oude vrienden en toen ik eenmaal de beslissing genomen had hoefde ik alleen nog maar af te wachten tot  het weer goed genoeg was. Niet al te heet en vooral geen regen of wind.

Toen het zover was klom ik, toch wel met een ietwat verhoogde hartslag, achter Pablo aan, de lange trap op naar boven. Onderweg vroeg ik me een aantal keer af waarom ik hier toch aan meedeed, dat geef ik graag toe. Maar ik had nu eenmaal een onvoorwaardelijk vertrouwen in de vaardigheden waar Pablo zich de afgelopen drie weken in had geoefend.

Boven was het koud en niet helemaal windstil. Dat had niets te betekenen, stelde Pablo mij gerust. Toch kon ik een lichte huivering niet helemaal onderdrukken. Het eindpunt van de lange lijn ging verloren in enkele flarden mist aan de overkant. Ook daar hoefde ik me geen zorgen te maken. Per slot van rekening, wat is een paar honderd meter nou helemaal?

Ik klom op de rug van Pablo, die tegelijk een lange stok aangereikt kreeg. Het werd stil om ons heen. Klaar voor de start. Opperste concentratie. Pablo zette zijn voet op het lange touw en deed de allereerste stap. 


(c) 2017 Hans van Gemert
Afbeelding: Pixabay

Augustus. Weef je weer mee?

Weef ook eens mee met een mee-wever! Lees hier hoe je meedoet met de weefuitdaging (aug.2017) van Marion Wever.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts