Een boterhammetje met kaas

Een boterhammetje met kaas


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het is al laat in de avond. Die paar oliebollen vullen een rammelende maag van een hongerige wolf niet, maar gelukkig heeft Naturefreak me de weg gewezen naar een gezellig huisje. Misschien krijg ik bij Marion nog wat te eten.  Zo vaak word ik niet uitgenodigd bij iemand thuis, het is alweer een paar weken geleden dat ik bij de drie biggetjes van die heerlijke prei-soep had gegeten, gemaakt van die overheerlijke zevenpreitjes in hun tuintje.

Als ik vlak bij het huisje aankom hoor ik een vreemd geluid. Het is net alsof er iemand om hulp zit te roepen. Als opgejaagde wolf ben ik voorzichtig. Het zal toch geen list zijn? Heel voorzichtig sluip ik op mijn vier pootjes in de richting van het geluid. Daar, het lijkt wel uit de grote stenen put te komen, die bij Marion op het erf staat.

‘Hallo, is daar iemand?’ roep ik al fluisterend. Een lastige combinatie, dat geef ik toe. Maar in de late avonduurtjes klinken zelfs de zachte geluiden soms oorverdovend. Deze keer niet, er wordt niet gereageerd. Nog maar wat harder geroepen dan. ‘Hallo!’

Nu krijg ik wel antwoord. Uit de put. Voorzichtig kijk ik over de rand. Donker natuurlijk. Maar blijkbaar tekent mijn kop zich voldoende af tegen de nachtelijke hemel en ik hoor de verschrikte roep uit de put ‘Een wolf!’

Ik zucht. Altijd hetzelfde liedje. Moet ik het alweer uitleggen. ‘Ja ik ben een wolf,’ begin ik, ‘maar een vegetarische!’

Verbazing en ongeloof stijgen op uit de donkere diepten van de put. En dan een vraag. ‘Help me!’

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig staat de fiets van Marion buiten tegen het huis. De snelbinders, waar vreemd genoeg wat schapenwol aan kleeft, haal ik los. Gelukkig ben ik heel wat handiger dan veel mensen weten. Even later stijgt de man uit de put. De jager! Dat is even schrikken!

‘Ben maar niet bang,’ haast de jager zich te zeggen, ‘jij hebt mij gered, ik laat jou mooi met rust.’ En met die woorden verdwijnt de jager haastig in het donker, terwijl hij enkele stenen uit zijn kleding plukt en weggooit.

Op dat moment realiseer ik me weer dat ik gruwelijke honger heb, en ik klop aan op het deurtje van Marion. ‘Ah, beste wolf,’ zegt ze als de deur opengaat, ‘kom gauw binnen. Ik heb een heerlijke maaltijd voor je klaar!’

Geloof maar dat ik blij ben! Eindelijk eens een keer goed te eten krijgen. Snel kom ik binnen. Er hangt een bekende etenslucht in het huisje. Dat lijkt wel…. Het zal toch niet….

Marion wijst me een plaatsje aan tafel en al gauw komt ze met een enorme schapenbout aangezet. Ik geef toe, het water loopt me in de mond. Maar ja, principiële keuzes, weet je wel. Je bent vegetariër of je bent het niet.

Even later kijk ik met grote ogen hoe Marion de hele schapenbout verslindt. Goed dat ze voor mij nog een lekker boterhammetje met kaas en hagelslag had. Weer eens wat anders dan oliebollen. Het is al laat als ik weer naar huis ga. Het valt niet mee om op vier sokken te lopen met zo’n dekentje op mijn rug. Maar het lukt me wel. Uiteindelijk.


(c) 2017 Hans van Gemert


Gerelateerde verhalen, waar bovenstaande een vervolg op was...Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Doe mij maar een schijf lamsbout. Schapenbout mag ook, maar is wat sterk van smaak.
| 14:52 |
Lamsbout, dat is zeker lekkerder! (Maar ja, Marion had ingekocht...)
| 14:55 |
Beggars can't be choosers.
| 19:46 |
:-) ze at ze uiteindelijk zelf, in dit verhaal :-)
| 19:55 |
Waar is dat boterhammetje lol
| 12:10 |
Op, helemaal op!
| 17:26 |
Ik krijg spontaan trek!
| 22:05 |
Schapenboutje of boterhammetje?
| 22:08 |
Cracker. Net op!
| 22:17 |
Ook lekker. Hier is net een blokje kaas verdwenen...
| 22:32 |
Ik vermoed dat die ook niet meer wordt teruggevonden. Althans niet in die hoedanigheid...
| 07:06 |
zeker weten...
| 09:33 |
Mooie invulling weer hoor. Geweldig.
| 17:47 |
Merci!
| 18:56 |
Hahaha. Geweldig. Een deken over je rug en 4 sokken aan.
| 15:58 |
Merci! We zijn wel lief voor wolven.... soms....
| 17:14 |
Zeker!
| 17:17 |
Wat mooi geschreven!
| 10:43 |
Dank voor je compliment!
| 13:14 |
Mooi geschreven ook
| 09:42 |
Dank je wel Johan
| 13:14 |
Gelukkig, een happy end, was al bang dat ik er nog eentje bij aan moest breien, en de wol was allemaal al opgebruikt door Marion
| 07:58 |
Nou kun jij natuurlijk met álles breien - maar ik houd ook wel van een goede afloop. Soms. Meestal.
Met dank!
| 08:43 |
De dank is geheel mijnerzijds. Heb nog zat schrijfwerk liggen, dus mijn dank is oprecht
| 08:45 |
Succes ermee!
Ben nu de deur uit, zal vanavond eens kijken wat je met Julia hebt gedaan :-)
| 08:50 |
Hoop dat mijn ideetje niet door Katrien om zeep wordt geholpen, maar dat maakt het extra spannend
| 09:11 |
:-D, arme gebroeders Grimm, die draaien zich om in hun graf :-D
Geweldig weer dit verhaal!
| 01:51 |
Dank je!
| 07:41 |
Geweldig hoor Hans, knappe reddingsaktie ook :-D
| 00:17 |
Vond het ook wel een beetje zielig voor die jager :-)
| 07:40 |
whahaha... Naturefreak... had me dat nu gelijk verteld dat hij vegariër was? Dat had een hoop werk gescheeld met dat schaap... hahaha
| 00:17 |
Stond helemaal in het begin van het verhaal. Waarom dacht je dat ik zo mensvriendelijk was? ;)
| 00:51 |
Je hebt er een lekker boutje aan over gehouden :-)
| 07:39 |
Oh... arm schaap :-p
| 07:54 |
:-)
| 08:43 |
Grote grijns. En warme voeten! Bedankt :)
| 00:12 |
Slaap lekker :-)
| 00:57 |
Met warme voeten slaap ik altijd lekker :)
| 01:07 |
:-)
| 07:34 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen