Vol energie naar nieuwe kansen

Vol energie naar nieuwe kansen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

 Langzaam zet de trein zich in beweging en terwijl de spanning webebt kijk ik door het raam naar buiten. Nog voor mijn zitplaats niet meer uitkijkt over het perron is de snelheid al aanzienlijk geworden. Het station hebben we daardoor al snel achter ons gelaten, samen met een stukje van mijn angst en twijfel.  Ik ben in ieder geval op tijd ingestapt, en dat is ook wat waard.

Tijdens de lunch kreeg ik de uitnodiging. Inderdaad nogal aan de late kant, het bericht dat op mijn digitale mat was binnengekomen stond dan ook vol met de nodige excuses. Een blik op de klok had me geleerd dat er geen tijd te verliezen was en snel had ik de restanten van mijn lunch van het tafelkleed geplukt. Dat kon immers in de trein ook nog wel.

Het bereiken van het juiste perron was nog lastig geweest, want uit een eerdere trein was een enorme menigte scholieren gekomen en ik had diverse schaarbewegingen nodig gehad om botsingen te voorkomen.

En dus zit ik hier. Ik leg de laatste hand aan het verorberen van mijn broodje, waarop ik een frisse tzatziki met kruiden had zitten. Wat dat is? Tzatziki is een Grieks gerecht, waarin onder andere een lekkere Griekse yoghurt zit. Gelukkig heb ik een trein waar ook een toiletruimte is. Niet groot, maar misschien goed genoeg om na mijn lunch mijn gezicht wat op te frissen. Ik heb een tandenborstel bij me, waarmee ik zo goed en zo kwaad als mogelijk is mijn tanden poets. Jammer dat ik de tandpasta vergeten was, als er een onverwacht sollicitatiegesprek op het programma staat wil je toch zo voordelig mogelijk voor de dag komen.

Net als ik de toiletruimte wil verlaten hoor ik een onaangenaam scheurend geluid. Mijn been, eigenlijk mijn broek,  is aan een klein rothaakje blijven hangen. Treurig kijk ik naar de opvallende winkelhaak.

Mij de hedendaagse mode herinnerend beweeg ik vervolgens met beide benen diverse keren langs datzelfde haakje. Met een overdaad aan scheuren lijk ik nog hipper en moderner dan normaal.

Als de trein mijn eindbestemming heeft bereikt stap ik dan ook barstend van de energie uit, ik voel mij geheel ‘hot’. Als dat bij mijn mogelijke nieuwe werkgever, de grote luciferfabriek, maar geen problemen gaat geven…


(c) 2018 Hans van Gemert

Afbeelding: pixabay

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik heb er weer van genoten.
| 10:15 |
Fijn, dank je wel!
| 12:47 |
Ik zie het voor me, hoe je uitwijkt voor de groep scholieren. Dacht ik toch even dat je onderweg was om een relatie te lijmen.
| 09:57 |
Dat had inderdaad ook gekund :-)
| 12:48 |
Met jou kun je alle kanten op.
| 15:35 |
Als er maar een goede bij zit :-)
| 16:16 |
Alleen maar..!!
| 16:22 |
Leuk geschreven Hans
| 22:48 |
Dank je wel Gerrit, het verhaal gaat alweer verder!
| 09:35 |
We komen vandaag even lezen
| 10:28 |
Mis ik nou de tag "nederlandse spoorwegen" of moet ik echt naar bed omdat ik niet meer helder kijk haha. Wel absoluut heel goed geschreven en ben echt benieuwd naar je sollicitatie ;)
| 22:10 |
Hij staat er echt bij :-)
Morgen zal ik verder verslag uitbrengen!
| 22:22 |
Ga ik nog eens lezen haha en anders inderdaad mijn bed opzoeken ;)
| 22:23 |
Ik moet naar bed, ik zie dus echt nergens die 2 woorden staan.............
| 22:28 |
Onder de reacties :-)
| 22:55 |
Ja, die had ik gezien, maar ik dacht dat het in de tekst moest staan? Maakt ook niet uit, je verhaal is super haha
| 06:40 |
en vertel........ben je aangenomen??
| 20:24 |
Ik zal morgen vertellen hoe het verder ging...
| 20:28 |
kijk er naar uit!!
| 21:20 |
Ha, dat is een mooie oplossing.
| 15:53 |
Dank je, morgen het vervolg op deze gebeurtenissen :-)
| 16:22 |
Heerlijk, wel jammer dat je geen tandpasta had, na die lekkere knoflookyoghurt ;-)
| 12:33 |
Ja, dat is dan weer niet best voor mijn zelfvertrouwen...
| 12:50 |
Ik wacht natuurlijk op het vervolg....... ;-)
| 13:13 |
Uiteraard :-)
Morgen!
| 13:38 |
Yeah!!
| 13:41 |
haha, in mijn haast om de reactie te plaatsen had ik niet eens in de gaten dat ik alla schreef, dat moet natuurlijk Allah zijn, eh, ik bedoel allala, nee, weer mis à la dan?
| 11:18 |
Ingewikkeld, dat taalgedoe soms ...
| 11:54 |
Ik zou je alla minute aannemen, beter een broek met talloze scheuren dan helemaal geen
| 11:16 |
Ja, dat schijnt ook nog wel eens voor te komen...
| 11:53 |
wahaha ik zitme te 'bescheuren' hier om je scheur verhaal wahaha LEUK
| 11:14 |
Kijk, dat vind ik dan ook weer leuk :-)
| 11:54 |
ja en het is ook nog discreet
| 12:16 |
Hij staat er bij hoor :-) En gedeeld.
| 11:13 |
Dank je!
| 11:53 |
Haha, die Hans, helemaal hip en hot! En dat door een treinreis :P
| 11:11 |
Zo zie je maar: de trein is zo gek nog niet :-)
| 11:53 |
Als je er maar niet te vaak mee moet haha
| 11:54 |
Dat is dan ook weer waar ja :-)
| 11:56 |
Ga liever met de auto, hoef ik niet over te stappen en kan ik in alle rust reizen en genieten :)
| 11:58 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen