×

Yoors


Inloggen
×

YoorsWie ben ik, wat doe ...

Wie ben ik, wat doe ...


Om te beginnen ben ik : een vrouw van bijna 43jaar, een mega-optimist (met af en toe ook een dipje), al 20 jaar echtgenote van de liefde van mijn leven, moeder van 3 dochters en 2 zonen, kapper ( biologische) en huisvrouw die zoveel mogelijk haar eigen schoonmaak -, was-en beautyproducten maakt.

In 1992 leerde ik mijn man kennen, het was liefde op het eerste zicht ( en gelukkig voor mij, was het wederzijds😅). Het moment dat ik hem zag, wist ik dat ik oud wou worden met hem( en we zijn al aardig op weg😉).

Nu 20 jaar verder ,5 kinderen en heel wat ups en downs later , heb ik hier nog geen seconde spijt van, ook al geloofde toen niemand dat ons huwelijk stand zou houden. Ten eerste omdat we nog zo jong waren (22 en stiekem getrouwd in het buitenland 👰🏼🤵🏽)en hij geen belg was( nu wel, haha dat vooroordeel valt dus weg😂), en we elkaar enkel kende van de vakanties die ik bij hem in het buitenland spendeerde. Nee misschien een goede basis om een huwelijk te starten, maar voor ons werkte het, al moet ik wel zeggen dat we bewust 5 jaar hebben gewacht met ons eerste kind, zodat we zeker waren van elkaar en ons huwelijk.

Ons eerste kindje is een dochtertje, we noemde haar Mayy( betekend: bron des levens), ondertussen is ze al een mooie jonge dame van bijna 16. Bijna 19 maanden later werd haar broertje geboren, we noemde hem Layth( wat kleine leeuw betekend); jammergenoeg waren zijn eerste levensweken niet zo smooth verlopen als die van zijn zus, maar ondertussen is hij een lekker puberende jongen van 14 ( inclusief voice-cracks 🙀).

Na 2 1/2 jaar kwam de tweede dochter, haar naam is Tayma(= oase) en ze is nu bijna 12 jaar, en ja dus ook al een beginnende pubermeid😬!

Toen Tayma 1 maand was heb ik een auto-ongeluk gehad en vanaf dan is bij mij een beetje de ellende begonnen, want door dat ongeval kreeg ik last van zenuwpijnen in mijn gezicht( geen pretje🤕), ik ga hier niet teveel over uitwijken, maar het is wel heel bepalend geweest voor mij in mijn leven en mede de reden van mijn optimisme en soms uitermate irriterende( voor sommige mensen blijkbaar) kalmte.

OK terug naar de kids, ik heb er nog twee te gaan; 5 jaar later werd de derde dochter geboren, ze heet Yumna( =de rechtvaardige), de meest blije , rechtvaardige en zorgzame 7-jarige die er bestaat!😍

En dan als laatste ons wondertje met een speciaal verhaal!

Een week na de derde verjaardag van Yumna, op vrijdag 14/2/2014, brak er brand uit in ons bijna helemaal gerenoveerde huisje. Twee weken later kwam ik er achter dat ik zwanger was, midden in de stress van het hoe-wat-waar na de brand, de emotionele krak en het mezelf-goed-houden voor de kinderen. Was ik blij? Ja, maar ik heb niet kunnen genieten van deze zwangerschap door heel de situatie, het 3 keer moeten verhuizen en de rechtzaak die liep( verzekering had ons aangeklaagd), en heel het gedoe om alles rond en terug in orde te krijgen( het was gelukkig vooral roetschade!)

Maar goed, ons tweede zoontje werd geboren een maand vor dat we weer in ons huisje konden en we noemde hem Lu'ay, dit betekend 'sterk', we noemde hem zo omdat hij echt wel een sterke baby moest zijn om mijn stress en medicatiegebruik( voor de zenuwpijn te onderdrukken) , te 'overleven'.

Deze kleine deugeniet is nu 2 jaar en mag in September naar school, maar tot die dag ga ik nog lekker genieten van zijn vrolijke lach, zijn warme handjes als hij me knuffeld en zijn kleverige zoentjes.

En nee, nu is het voor mij genoeg, er komen geen kindjes meer bij. Ik ben super blij met mijn kids en super trots op ze, ze zorgen voor elkaar en voor andere en ze hebben het hart op de juiste plaats. Natuurlijk zijn er ook momenten bij dat ik ze effe achter het behang zou plakken en dat ze elkaar in de haren vliegen, maar al bij al valt het goed mee 😊.

Het zou alleen wel fijn zijn als we wat groter kunnen gaan wonen , want nu zitten we wat opgepropt, maar daar wordt geduldig aan gewerkt 😉!