×

Yoors


Inloggen
×

YoorsAAN DE PRAAT  OVER MIJN .. 'GRAAT'... DEEL 1

AAN DE PRAAT OVER MIJN .. 'GRAAT'... DEEL 1


AAN DE PRAAT OVER MIJN ...‘GRAAT’...

 

Een paar weken terug door de MRI gegaan Waar ik warempel ook nog in paste en er weer uit gehaald kon worden. Afgezien van een wat oncomfortabele positie als je het al in je rug hebt …wat een herrie zeg , de kudde Spanjaarden van weleer zijn er niets bij ( zie update’s mijn Generaal) . Ik hou van muziek, maar dan dat ik er naar kan luisteren …. hoezeer ik ook mijn best deed, die dimensie miste ik door de herrie die alles overstemde . ik sloot mijn ogen en stemde mij af op andere 'werelden'. 

Later die dag kreeg ik van de neuroloog de uitslag te horen…die was dat men een (blijvende) hernia constateerde tussen L 5 en L4. Ik was toch enigszins beduusd nu ‘bewijs’ te krijgen van hetgeen ik ervaar …mijn meer dan 20 jaar , rugpijn, beenproblemen, SI-ongemak en zenuwpijnen waar ik de zenuwen van kreeg. Mijn ervaringen kregen behalve het door mij gevoelde en belevende ook een ‘beeld’ en hiermee  ‘stem . Al werd ik er zelf wel even stil van…


Opereren zag de neuroloog vanwege een aantal complicaties niet zitten.  Hoewel het wel direct het predicaat  ‘operatie-waardig’ kreeg. Elke operatie is een risico, en  hernia’s hebben ook de neiging ‘op te kruipen’. Lees… de een ‘weg’ dan komt de wervel daarboven onder spanning  en is deze volgende, aan dat dominospel of operatie abonnement heb ik geen behoefte. Bovendien is het echt niet gezegd dat het dan is ‘opgelost’ aldus de neuroloog. ze kunnen zenuwen raken waardoor je een ‘hernia’ in je bovenkamer’ krijgt ….en oooohh wat is mijn bewustszijn, bewust ZIJN  en helderheid mij van HEEL grote waarde !

Dus tenzij het spoed is of wordt. waarbij Spoed uiteraard ook eenzelfde gecopliceerdheid heeft maar dan heeft men (en ik ) geen keus meer. Dus als ik erge pijn blijf houden , ik  mijn overtollige lichaamssappen niet meer gedecideert zelf naar het kleine kamertje kan brengen in alle afzondering etc.  Dit buiten het volkomen normale proces en mijn inmiddels jarenlange ervaring dat vrouwen na de overgang hun menstruatie inleveren en daarbij een veelvoud aan ‘overtolligheid’ naar de wc moet brengen er voor terug krijgen.  Onze Grote Creator heeft een groot gevoel voor humor denk  ik .. dat kan toch niet anders  ;-)

 

Het echt afsterven van zenuwen betaal je echter duur en wel met invaliditeit. Ik ben net oma geworden, je begrijpt dat ik achter de wandelwagen van mijn kleinzoon wil lopen en niet zelf in een soort overlevings  ‘kinderwagen’ wil belanden.  Ik wil de luiers van mijn kleinzoon met veel liefde verschonen, maar wil zelf graag verschoond blijven dat anderen dat (al of niet uit liefde) voor/met mij moeten doen. Dus dit schuiven we terzijde en mijn pakket ervaringen bestaat  vanaf nu uit echt uitkijken en zuinig zijn op mezelf, waardoor ik met zorg voorkom daar te belanden waar mijn mobiliteit nog meer ‘bejaard’ gaat worden of zelfs uitvalt.

tot morgen …dan meer ….

Mary-José Knuvelder


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word lid