×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
AAN DE PRAAT  OVER MIJN .. 'GRAAT'... DEEL 1

AAN DE PRAAT OVER MIJN .. 'GRAAT'... DEEL 1


AAN DE PRAAT OVER MIJN ...‘GRAAT’...

 

Een paar weken terug door de MRI gegaan Waar ik warempel ook nog in paste en er weer uit gehaald kon worden. Afgezien van een wat oncomfortabele positie als je het al in je rug hebt …wat een herrie zeg , de kudde Spanjaarden van weleer zijn er niets bij ( zie update’s mijn Generaal) . Ik hou van muziek, maar dan dat ik er naar kan luisteren …. hoezeer ik ook mijn best deed, die dimensie miste ik door de herrie die alles overstemde . ik sloot mijn ogen en stemde mij af op andere 'werelden'. 

Later die dag kreeg ik van de neuroloog de uitslag te horen…die was dat men een (blijvende) hernia constateerde tussen L 5 en L4. Ik was toch enigszins beduusd nu ‘bewijs’ te krijgen van hetgeen ik ervaar …mijn meer dan 20 jaar , rugpijn, beenproblemen, SI-ongemak en zenuwpijnen waar ik de zenuwen van kreeg. Mijn ervaringen kregen behalve het door mij gevoelde en belevende ook een ‘beeld’ en hiermee  ‘stem . Al werd ik er zelf wel even stil van…


Opereren zag de neuroloog vanwege een aantal complicaties niet zitten.  Hoewel het wel direct het predicaat  ‘operatie-waardig’ kreeg. Elke operatie is een risico, en  hernia’s hebben ook de neiging ‘op te kruipen’. Lees… de een ‘weg’ dan komt de wervel daarboven onder spanning  en is deze volgende, aan dat dominospel of operatie abonnement heb ik geen behoefte. Bovendien is het echt niet gezegd dat het dan is ‘opgelost’ aldus de neuroloog. ze kunnen zenuwen raken waardoor je een ‘hernia’ in je bovenkamer’ krijgt ….en oooohh wat is mijn bewustszijn, bewust ZIJN  en helderheid mij van HEEL grote waarde !

Dus tenzij het spoed is of wordt. waarbij Spoed uiteraard ook eenzelfde gecopliceerdheid heeft maar dan heeft men (en ik ) geen keus meer. Dus als ik erge pijn blijf houden , ik  mijn overtollige lichaamssappen niet meer gedecideert zelf naar het kleine kamertje kan brengen in alle afzondering etc.  Dit buiten het volkomen normale proces en mijn inmiddels jarenlange ervaring dat vrouwen na de overgang hun menstruatie inleveren en daarbij een veelvoud aan ‘overtolligheid’ naar de wc moet brengen er voor terug krijgen.  Onze Grote Creator heeft een groot gevoel voor humor denk  ik .. dat kan toch niet anders  ;-)

 

Het echt afsterven van zenuwen betaal je echter duur en wel met invaliditeit. Ik ben net oma geworden, je begrijpt dat ik achter de wandelwagen van mijn kleinzoon wil lopen en niet zelf in een soort overlevings  ‘kinderwagen’ wil belanden.  Ik wil de luiers van mijn kleinzoon met veel liefde verschonen, maar wil zelf graag verschoond blijven dat anderen dat (al of niet uit liefde) voor/met mij moeten doen. Dus dit schuiven we terzijde en mijn pakket ervaringen bestaat  vanaf nu uit echt uitkijken en zuinig zijn op mezelf, waardoor ik met zorg voorkom daar te belanden waar mijn mobiliteit nog meer ‘bejaard’ gaat worden of zelfs uitvalt.

tot morgen …dan meer ….

Mary-José Knuvelder


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word lidIngrid Tips en meer
Poeh! Sterkte hiermee!!
19-12-2017 11:24
19-12-2017 11:24
Alie Engelsman
Ik denk dat het best wel even schrikken is als er ineens keihard bewijs komt van wat je al vermoedde. En vooral als je dan ook nog eens te horen krijgt dat een operatie er (voorlopig) niet in zit. Sterkte!
19-12-2017 09:16
19-12-2017 09:16
caitlinduindam
Heel veel sterkte
18-12-2017 07:23
18-12-2017 07:23
Ratelaar
Ik heb veel baat bij pijn bestrijding. Veel sterkte.
17-12-2017 18:18
17-12-2017 18:18
Encaustichris
Getverjekkes, daar zit je niet op te wachten! Doe je voorzichtig met jezelf?!
17-12-2017 13:30
17-12-2017 13:30
wakeupkitty
Eigenlijk heb je bij zo'n diagnose geen keuze. Het enige wat je hebt is een bevestiging. Het zit dus niet tussen de oren en je hebt je al die jaren niet aangesteld.. wellicht wel jezelf te veel belast maar ook dat is achteraf gepraat . Stil zijn is eigenlijk het enige wat overblijft. Heel veel liefs en warmte toegewenst (schrale troost dat er pijnstillers bestaan).
17-12-2017 10:31
17-12-2017 10:31
'Klein'
Een nare constatering hoor! Maar niet te ver vooruit kijken misschien? Hopelijk kun je wat bij komen eerst de komende weken, Beterschap!
16-12-2017 22:32
16-12-2017 22:32
Xandra
Een hele dikke knuffel xxx
15-12-2017 18:40
15-12-2017 18:40
Hans van Gemert
Pijn is altijd naar. Hopelijk krijg je een goede pijnstiller. En rust, dat zal ook wel iets positiefs doen :-)
15-12-2017 18:27
15-12-2017 18:27
LivingThaGoodLife
Ai, wat een pijn zul je hebben.. ik begrijp je wel.volledig dat je nu niet kiest voor opereren.. met die risico's.. Hopelijk mag je nog vele jaren achter de wandelwagen lopen.. krijg je wel medicatie voor als de pijn te erg is? dikke knuffel!
15-12-2017 18:19
15-12-2017 18:19